Şimdi Ara

Yine bir islam eleştirisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok önceden müslümandım ben de. İslama karşı değilim kesinlikle, bence o zamanlar böyle bir din gerekiyordu. Eski zaman insanı zalim olur, hele ki Araplar. Yani bu adamları bir şeylerle korkutmak lazımdı ki yola gelsin. Zaten insanlarda korku iyi bir yönetim şeklidir, özellikle eski çağlarda. Hatta eskiden hatırlıyorum, Allah yoksa intihar ederim filan diyordum. Çocukken diyordum bunu yani. Nasıl din baskısı yaşamışsam artık.

Şimdi mesela, Allah din gönderiyor 571 yılında Hz. Muhammed’e. Türkler ne zaman Araplarla tanışıyor? 7. asırda mı 8. asırda mı ne. Şimdi kardeşim, biz Kuran’ın gönderildiğine nereden emin olabiliriz? Belki yazıldı, değiştirildi. Mesela bir arkadaşım Petra’da yazıldığını söylüyor. Kuran’ın kendisinde yazıyor değiştirilmedi diye. Fakat bunu bize iletenler de yine 700 lü yıllarda tanıştığımız ilk Arap kafileleri. Bakın burası çok önemli: Yani Kuran’a iman ederken bu ilk kafilenin de doğru söylediği ön kabulünü aslında kabul etmiş oluyorsunuz. Belki 571 de de yazılmadı, 650 yılında falan yazıldı. Bu adamlar peygamber mi? Değil. Fakat deniliyor ki Kuran değiştirilmemiştir, bunu biz nereden biliyoruz, işte 700 lü yıllarda Türklerle tanıştılar falan filan, Araplar geldi dedi ki böyle böyle bizim bir kutsal kitabımız var, burada yazıyor ki Kuran değiştirilmemiştir, gelin müslüman olun pis kafirler. Kardeşim 150 yıl önce bir şeyler olduğunu iddia ediyorsun, biz bunu bizzat görmedik. 150 yıl önce tanışmıyorduk. Siz aslında mesela Allah’a iman ettim derken, buradaki Arapların doğru söylediği ön kabulünü de kabul etmiş oluyorsunuz yine dediğim gibi.

Bu da popüleriteden ileri geliyor aslında. Benim görüşüm şu, bakıyorlar ki işte o zamanki Türkler, yav bu Araplar çok zengin, ticareti biliyorlar; İslam da baya popüler, çevredeki birçok millet de müslüman, bari müslüman olalım, bunlarla alışveriş yapar para kazanırız. Müslüman müslüman adamla ticaret yapmaya daha meyillidir çünkü. Yani bence mesela İslam, çok daha az popüler olsaydı, belki çok fazla inanan çıkmayacaktı da.

Şimdi bir din olsa, atıyorum Amazon’un zırtingen kabilesine iniyor. 300 yıl sonra falan şehre iniyor bunlar, diyorlar ki 300 yıl önce Tanrı bize bir kitap gönderdi, iman edin yoksa sizi ezeriz filan. Afedersin kim takar Amazonun zırtingen kabilesini. Basar tokadı gönderirsin. Ama işte atıyorum zengin ve kallavi bir topluluğa inseydi bu din, ooov derdin yav bunlar boş konuşmaz herhalde. O zamanın Arapları da zengin bu bir gerçek.

Bana saçma gelen şu, inanmayanları cehenneme göndermek. Evrensel hukuğa göre ben bu olayların birebir şahidi değilim, 1500 yıl önce olmuş; olup olmadığı da belli değil bu yüzden sorumlu tutulamam. Zaten inansam bile Kur’an a iman etmiş olmuyorum o ilk kafiledeki Arapların doğru söylediğine iman etmiş oluyorum, daha sonra Kur’an ın doğru olduğuna inanmış oluyorum. Söylediğimi anlıyor musunuz? Neyin ne olduğu da belli değil. Bence bu benim için geçersiz bir önerme. Ben ne bileceğim kim yazdı Kuran’ı. Arabın biri gelmiş demiş ki böyle böyle oldu da şöyle oldu. Şahsen bence bir Tanrı olabilir, fakat ben cehenneme gideceğimi sanmıyorum. Yani bu bir analoji. O zamanın insanlarını korkutmak için. Nasıl çocuklara dersin yaramazlık yapma seni yaratıklar götürür diye.

Bana sorarsanız uzaylıların işine benziyor tüm bu dinler filan. 1400 yıllık bir belli belirsiz şeye inanacağıma, uzaylı hipotezi benim için daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 18 Aralık 2024; 3:0:14 >

• Şimdi ben forumda islamı ençok savunan adamım fakat ben bile tevrat,incil ve islam arasındaki alakasız uslup ve tarzı anlamsız bulan biriyim.Sağlıklı isen paran varsa hayatın tadını çıkar Ölümden sonrasını kimse bilmiyor.

I'm sorry

• Türklerin neden Müslüman olduğu hakkında koca bir kitap yazılır ki yazan tarihçi de vardır. Bu konu farklı bir konu o sebepten pas geçiyorum.

Amazonların dini temelleri olmadığı için başka insanları etkilememiş demek ki, bir şeyin güçlenmesi ya toplumunun çok güçlü olmasına ya da kendi sunduğu iddianın güçlü olmasına daha çok bağlıdır. Din de çok farklı değil, bir çok inanış gelmiş geçmiş insanların hayatında sadece çok azı yüksek sayıda üyeye sahip olmuş, diğer toplumları da etkilemiş. Hristiyanlığın Roma Devleti'nde yayılması da mesela Hristiyanlığın eski dinlerine göre daha mantıklı olmasından ileri gelmiş. İnanan sayısı arttıkça da siyasi güçlenme de olmuş, İslam dininde de gelişmeler benzer.

Ayrıca Moğollar güçlü iken zamanla İslam dinine girdiler mesela, sömürdükleri halktan etkilenerek, tam tersi olmadı Müslümanlar Moğol dinine girmedi. Cengiz Müslüman değilken Timur Müslümandı arada 200 yıl var yaklaşık ve bu zaman diliminde İslam toplumlarının bazıları Moğol egemenliği altında idi. Yani İslam zamanla Moğollara da kendi dinlerinden daha mantıklı gelmeye başladı.

İnanmayanların cehenneme gidecek olması saçma gelebilir. Bana da bir sürü hukuk kuralı saçma geliyor ancak senin argümanın çok yanlış. 1500 yılı bırak 5000 yıl da geçmiş olabilir bu kitap tanrının/Allah'ın sözlerini içeriyor mu içermiyor mu konu budur ve net bir ispatı asla olmayacaktır çünkü bu bir inançtır. Kur'an ben Allah'ın sözleriyim siz ister inanın ister inanmayın sınanıyorsunuz der. Benim sınamam sizin istediğiniz şekilde değil benim istediğim şekilde olur der ve bu kitaptakilerden sorumlusunuz der.

İnanıp inanmamak kişinin kendi bileceği iş.

İnanmayan kafasıyla yazıyorum; Muhammed tarihte kitap uydurup devlet kuran tek adam, bunu başarabilmesi tarihi çizgiden bakarsak bile saygı duymayı gerektirir. Aynı anda Araplara, Hristiyanlara, Yahudilere savaş açıp benim kitabım doğrudur diye yola çıkıp başarılı olmuş.

Uzaylı iddian ise aslında inkarda direnmen için kendi kendine bulduğun bir çözüm. Benzer süreçten ben de geçtim ve sana şunu söyleyebilirim; Allah da baktığın zaman bir uzaylıdır  

Son olarak sana Kur'an ı iniş sırası denen sıra ile okumanı öneririm. Evet tam kesin doğru bir sıralama değil ama kabaca %80 %90 sıralama doğru görünüyor ve okursan Muhammed ile Allah arasındaki ilişkiyi daha kolay algılama şansın olabilir.

• torlofan T kullanıcısına yanıt

İnandığınız peygamberlerin çoğu İsrail krallarıdır. Eski İsrail devletinin hanedanlarıdır. İnandığınız öykülerin çoğu yahudilerin ulusal halk hikayeleri ve efsaneleridir. İslamın temeli olan din yahudilerin ulusal dinleridir. Yahudi tarihi, yahudi kralları , yahudi halk öyküleri vb anlatılır.

Moğolların dinlerinin yayılmamasının nedeni İslam - Hristyanlık ve daha farklı bir biçimde musevilikteki dayatma , zorlama ve hoşgörüsüzlüğü içermemesinden dolayıdır. İran'da ilk yıkım döneminin ardından Moğol idaresi kurulduğunda dinsel ve kültürel özgürlük hiç olmadığı kadar genişlemiştir. Moğollar döneminde tüm inançlar için özgürlük vardır. Fakat İslam böyle bir din değildir. Beraber yaşamayı vb savunmaz tam tersi tek din hakim olana değin her türlü mücadeleyi zorunlu tutar.

Bu nedenle yahudi kökenli dinlerin yükselişi ile dünyadaki dini çeşitliliğin yokoluşu benzer dönemlere denk gelir.

Ayrıca islam hoşgörüsü çok yanlış anlaşılan bir konudur. İslamda sadece kitap ehli adı verilen yani dinin eski versiyonlarına inandığı düşünülen Hristyan ve muısevilere karşı hoşgörü gösterilmesi mümkündür. Semavi dinlerin dışındaki geri kalan tüm inanışlar ise tamamen ortadan kaldırılmak zorundadır. Bu dinlerin tapınakları ortadan kaldırılıp , tapınmalarının önüne geçilir.

Yani Moğolların Araplara dinlerini dayatmaları mümkün değildir çünkü moğolların dinlerini yayma gibi bir amacı bulunmaz. Onlar için din bu kadar merkezde değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Aralık 2024; 18:8:24 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Süleyman ve Davud hariç kral olan peygamber mi var? Çoğu ne demek?

Öyküler çok farklılıklar içerir. İbrahim'den İsa'ya bir sürü ortak hikaye var ama Kur'an ile önceki dinlerin anlatımları çok farklı. İslamın temeli İslamdır, Kur'an dinin hep aynı olduğunu ama Yahudilerin uslanmaz bir toplum olduğunu ve sürekli gerçekleri değiştirdiklerini iddia eder. Hristiyanlık Yahudiliğin tarihini ve hikayelerini kabul eder iken İslam bunların bozuk ve eksik olduğunu iddia eder. Getirdiği emir ve yasaklar değişmiş ancak din hep aynı. İslam yani tek tanrıya teslimiyet. Bir sürü farklılık var Kur'an ile önceki dini yazılar arasında.

Moğollarda dini özgürlük ne demek? 1200lerde özgürlük ile mi o kadar katliam yaptılar sence? Moğollar 200 yıl boyunca İslam coğrafyasını bırak Çin dahil Asya'ya hükmetmişler. Güç Moğollardadır ama ne hikmetse zaman içerisinde hükmettiği coğrafyadaki insanların dinini benimsemişler, kılıç zoru ile mi oldu bu? Yoksa İslam kendi inanışlarına göre daha mı mantıklı ve tutarlı geldi? Neden Cengiz Müslüman değilken Timur Müslüman? Kaldı ki Çin'deki Moğollar da zamanla Çin inanışlarına dahil oldu. Sebebi ne olabilir? Daha tutarlı dinler bunlar kendi dinlerine göre. Zaten son cümlende sen de kabul ediyorsun bu durumu aslında.

İslam hoşgörülü bir din değildir. İslam seninle savaşan Müslüman da olsa savaşmanı emreden bir dindir. Ne hoşgörüsü? Hristiyanlıkta var o. İslam gereksiz savaşı yasaklar. Ancak Allah yolunda savaşabilirsin der, gereksiz öldürmeyi yasaklar. Hristiyanlara Musevilere hoşgörü gösterin demez. Seninle savaşmayan ile savaşamazsın der. Seninle savaşanlara ise acıma der, kollarını bacaklarını kesecek kadar ileri gidebilirsin der. Putperest de olsa seninle savaşmıyorsa barış istiyorsa savaşamazsın. O sebepten Muhammed Mekkelilerle de barış anlaşması yapmıştır. Senin iddiana göre bunu yapmaması lazımdı.

Bizim Ergenekon veya yaratılış destanlarimiz neyse sizin İslam diye anlattığınız pekcok öykü eski milli yahudi destanlaridir .

Anlattığınız şey başından sonuna kadar milli yahudi tarihi , yahudi halk hikayeleri , yahudi krallar , yahudi efsanelerinden. Nitekim bu özünde yahudiletin milli dinidir.

Hristyanlik dediğimiz şey yahudi dinini özel bir klup olmaktan çıkarmış, Müslümanlık dediğimiz şey ise yahudi dinini putperest Araplarin ibadetleri ile birlestirmistir .

Islam yahudi anlatilarini Putperwrlt Arap ibadetleri ile sunan bir karisimdir. Çok ağır baskı ve geçmişi silme çabası nedeniyle bugün Müslümanların Putperest denilen Arapların gercekte ne olduğunu bilmiyorlar . İslami çok farklı birsey sanıyorlar ama biraz olsun bakarsan putperest Arap ibadetlerini ve kutsallarinin aynen durduğunu sadece İslami bir şekil aldıklarını görürsün.

Zaten Müslümanlığın Araplar arasında kabul görmesinin en büyük nedeni eski putperest inancın devamı olmasıdır. Islam Araplar için bir devrim değil bir evrimdir. Peygamber dediğimiz kişi akıllıca davranarak Araplarin geleneklerini , kutsallarıni yıkamış onları olduğu gibi Islamin içine monte etmiştir bu nedenle Araplar için değişen hicbirsey olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Aralık 2024; 20:10:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Bizim Ergenekon veya yaratılış destanlarimiz neyse sizin İslam diye anlattığınız pekcok öykü eski milli yahudi destanlaridir .

Anlattığınız şey başından sonuna kadar milli yahudi tarihi , yahudi halk hikayeleri , yahudi krallar , yahudi efsanelerinden. Nitekim bu özünde yahudiletin milli dinidir.

Hristyanlik dediğimiz şey yahudi dinini özel bir klup olmaktan çıkarmış, Müslümanlık dediğimiz şey ise yahudi dinini putperest Araplarin ibadetleri ile birlestirmistir .

Islam yahudi anlatilarini Putperwrlt Arap ibadetleri ile sunan bir karisimdir. Çok ağır baskı ve geçmişi silme çabası nedeniyle bugün Müslümanların Putperest denilen Arapların gercekte ne olduğunu bilmiyorlar . İslami çok farklı birsey sanıyorlar ama biraz olsun bakarsan putperest Arap ibadetlerini ve kutsallarinin aynen durduğunu sadece İslami bir şekil aldıklarını görürsün.

Zaten Müslümanlığın Araplar arasında kabul görmesinin en büyük nedeni eski putperest inancın devamı olmasıdır. Islam Araplar için bir devrim değil bir evrimdir. Peygamber dediğimiz kişi akıllıca davranarak Araplarin geleneklerini , kutsallarıni yıkamış onları olduğu gibi Islamin içine monte etmiştir bu nedenle Araplar için değişen hicbirsey olmamıştır.

Sorularıma hiç bir zaman cevap veremiyorsun.

Ergenekon destanı başka bir milletin tarihinde farklı şekilde anlatılıp Türkler yalanlanıyor mu? Ancak Yahudi tarihi Kur'an ile yalanlanıyor. Benzetmen tutarsız.

Senin karışım dediğin şey yalanlarla süslenmiş çorba gibi bir şey olmuş. Sapla samanı birbirine karıştırıp gerçek budur demekle tarih anlatılmaz. Putları yok edin diyen tanrı sana göre putperest inancın devamı oluyor demek, çok komiksin gerçekten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Alıntı

metni:
    Moğollarda dini özgürlük ne demek? 1200lerde özgürlük ile mi o kadar katliam yaptılar sence? Moğollar 200 yıl boyunca İslam coğrafyasını bırak Çin dahil Asya'ya hükmetmişler. Güç Moğollardadır ama ne hikmetse zaman içerisinde hükmettiği coğrafyadaki insanların dinini benimsemişler, kılıç zoru ile mi oldu bu? Yoksa İslam kendi inanışlarına göre daha mı mantıklı ve tutarlı geldi? Neden Cengiz Müslüman değilken Timur Müslüman? Kaldı ki Çin'deki Moğollar da zamanla Çin inanışlarına dahil oldu. Sebebi ne olabilir? Daha tutarlı dinler bunlar kendi dinlerine göre. Zaten son cümlende sen de kabul ediyorsun bu durumu aslında.

Moğolların kültür erozyonuna ugramasının sebebi göçebe olmasıdır. Göçebelik ortaasya steplerinde çok avantajlı. Ya da Anadoluya Avrupaya Çine ara ara akınlar düzenleyip yağma yapmak vergi almak için çok avantajlı. Ama Anadolu, Avrupa ve Çin'e girip orada kalacaksan uzun süreli buralarda kalmak için avantajlı değil. Nufus yoğunluğunun çok fazla olduğu topraklar buralar. Burada göçebe kalamazsın yerleşik hayata geçmen gerekiyor. Öyle olunca da mecburen varolan yerleşik kültürlerden çok daha fazla etkileniyosun ortama uyum sağlaman gerekiyor. Yoksa Moğolların dini mantıksız İslam ile Çinlilerin dini mantıklı olduğundan değil.

Alıntı

metni:
    İslam gereksiz savaşı yasaklar. Ancak Allah yolunda savaşabilirsin der, gereksiz öldürmeyi yasaklar. Hristiyanlara Musevilere hoşgörü gösterin demez. Seninle savaşmayan ile savaşamazsın der.

İslam seninle savaşmayan ile savaşamazsın diyor ise Tevbe 29'u ne yapacağız yok mu sayacağız?

Alıntı

metni:
    Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Senle savaşmayanla senle savaşmayacaksınmış yok öyle bişey.

İslam savaşmayı emretmek zorundadır Arapların başka şansı yok çünkü. Üretimin yok. Ticaret yapmak ve halihazırda yapılan Ticaretten ve üretimden haraç kesmek zorundasın. Haraç(cizye) kesmek içinde savaşmak boyunduruğuna almak zorundasın. Ticaret yapabilmek için de o toprakları senin kontrol etmen gerekiyor. Başka şekilde varlığını sürdürebilme ihtimalin yok.

3 büyük din boşuna İpek ve Baharat yolunun kesiştiği yerde çıkmadı. Oralar boşuna kutsal toprak olmadı. Tanrı dediğimiz yaratık parayı sevmiyor. Tapıyor paraya.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Moğollar konusu ile İslam'ın kılıç zoruyla yayılmadığını sen de tasdikliyorsun bu güzel 

Tevbe 29 bir ayet. Tevbe suresi zaten çok sert mesajlar içeren bir sure olup sizlerde her zaman gördüğüm cımbızla söz alıp bütünden anlamı koparma peşindesin. Diğer ayetler ile birlikte değerlendirmen gereken bu ayeti sanki başka hiç savaş ile ilgili bir ayet yokmuş gibi anlatamazsın. Eğer bu kişiler bizimle savaşıyor ise Tevbe 29'daki ifadeyi uygulayacaksın, bir çok benzer ayet var bu şekilde, bunun yanında seninle savaşmayan ile savaşma diye de ayet var. Sen o ayetleri yok sayıyorsun.

Yaptığın şeyi örneklendirmek gerekirse:

Zamanında "Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" anlamında bir cümle sarf edilmiş. Senin kafan ile ilerlersek bu cümle ancak bir aptalın söyleyebileceği bir söz olur. Ancak bu sözü söyleyenin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilir, bu cümlenin öncesini sonrasını bilir, hangi savaşta hangi şartlarda söylendiğini bilirsek bu cümlenin bir aptaldan çıkmadığını ve o an yapılması gerekenleri anlatan bir emir olduğunu anlayabiliriz. Senin kafan ile tek tek bakarsak emirlere Mustafa Kemal Atatürk Türk halkını savaşarak öldürmeye çalışan birisi oluyor.

Ayrıca; bana güzel ve doğru söz içeren 10 tane ayet söyle Kur'an dan desem beceremezsin. Hadi beni yanılt.

Bununla beraber; İslam'ın hoşgörü dini olmadığını belirttim zaten, Hristiyan Yahudi Müslüman fark etmeksizin birileri seninle savaşıyor ise sen de onlarla savaşacaksın. Bu ayet de diğer ayetlerle beraber değerlendirildiğinde pekiştirme yapan ayetlerden biri. Bundan sonraki ayetlerde savaşmaktan korkanlar, kaçanlardan bahseder ve cihad övülür. Savaşmaktan çekinmeyeceksin, cihad uğruna canını gerekirse vereceksin.

Yahudilik neden büyük din sınıfında senin için anlamadım. Büyük çoğunluğu tek bir milletin mensubu olduğu, nüfus olarak da çok fazla inananı olmayan bir din neden büyük dindir sana göre?

Bu dinlerin ortak noktası Sami toplumlarından türemesidir, 6000 yıllık tarihte bilindiği kadarıyla bu toplumlar bugün ortadoğu denilen bölgenin Antik Mısır ve Akadlar hariç genelde şamar oğlanı olmuş toplumudurlar. Senin mantığın ile bile Muhammed tarihteki diğer örneklerden çok öte bir adam olmak zorunda.

Bir kitap ile kendi halkı dahil herkese savaş açıp kazanmış olması bu adamın ve kitabının ne kadar değerli olduğunu kanıtlıyor. Çok objektif isen bunları da kabul edeceksin. Muhammed çok büyük adam demek zorundasın. Peki diyebilir misin?

Son olarak "para" hiç şüphesiz insan denen canlının ortak putudur. Paraya tapan ateist olsun deist olsun insandır, Kur'an daki tanrı parayı değersiz görür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.