Şimdi Ara

Cübbeli Ahmet Hoca: 'Bu düzende mahza hayır yoktur.' Peki İslam ceza hukuku güncellenmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Mesela İslam hukuku başka idareleri mahza hayır olmadığı için eleştirir, ama İslam ceza hukukunun zina ve dayak ve recm uygulamasında bir arızanın olduğunu düşünüyorum, mesela bazı medeni hukuk zina yapan bir bireyi cezalandırmaz, çünkü zina yapan bireyin iş sahibi olmasına ya da evliliği gibi meselelerine karışmaması bunda çokta etkilidir, ama İslam hukuku bireyin iş sahibi olması ve evlendirilmesi gibi konulara karışmadığı halde zina yapan bireylere ceza verir, yani İslam hukuku seni iş sahibi yapmadık evlendirmedik sen de zina işledin biz de sana ceza vermeyelim demez, İslam hukukunun cari olduğu bir memlekette bekar bir bireyi düşünün, bu birey zina işliyor, İslam idaresi ise dayak cezası veriyor, bu bekar birey evli biri ile zina yaptı ise idare evli olanı da recm ediyor.İslam idaresi bu bireyi önceden iş sahibi yapıp evlendirme vazifesini üzerine alsaydı ne bekar diye bir birey olacaktı, dolayısıyla da zina yaptığı evli de recm edilmeyecekti, soru şu: Bireyi iş sahibi yapmayıp ve evlendirmeyip bekar bıraktığı bireye dayak cezasını, zina işlediği evliye de recm cezasını veren islam hukuku mu kabahatli yoksa birey mi?

İşte yukarıda saydığım meseleden dolayı, ben, alimlerin medeni hukuku mahza hayır görmemeleri durumuna katılamıyorum, yukarıda izahını yaptığım meseleden dolayı en azında İslam ceza hukuku zina-evlilik-dayak-recm meselesinde kendini revizyona tabi tutmalı.

Evet İslam hukuku güncellenmeli!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 15 Haziran 2019; 21:57:25 >

• İslam ceza hukuku nedir? Cübbeli mi otorite? Arabistan mı, İran mı, Türkiye mi? Kim otorite İslam dininde? Allah mı yoksa kendini Allah yerine koyanlar mı?

Recm denen olay tevratta var, İslam dininde yok, israiliyat kökenli mezheplerde yani Hz. Muhammed sonrası Araplarda var diye İslam'a niye mal ediliyor?

Kur'an Müslüman olanlara indirilmiş bir kitaptır. Müslüman olmayana uygulanamaz hükümleri. Bir adam Kur'an da ceza gerektiren bir suçu işlediğinde Müslümansa o cezayı kabul eder ki Allah'ın affına sığınabilsin, eğer o cezayı istemiyorsa zaten Müslüman değildir ve kimse ona hesap soramaz, Allah'tan başka. Allah'ın şeriatı budur, ötekiler insanın şeriatıdır. Yani kendilerini Allah yerine koyanların şeriatıdır.

Kafasında oturtamayanlar için kıyasla açıklamak lazım, Araplar veya Selçuklu, Osmanlı; Müslüman olmayanı zorla hacca götürmüş mü, namaz kıldırmış mı, oruç tutturmuş mu vb. de ceza verirken Müslüman olmayanlara da vereceğiz "İslam" adına demişler diye sormak lazım. Hepsi aynı kitabın emirleri iken ibadetler Müslümanlara iken cezalar o devlette yaşayan inanan inanmayan herkese olabilir mi?

Allah bir İslam devleti emretmez, Müslüman olanların itaat etmesi gereken emirler belirler. Herkesin kazandığı günah da sevap da kendinedir.

• Müslüman çıkarcı olacaktır. Meali bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellenmesi gereken bir şey yok. Ya İslam kendi kedini bitirir ya da tarihselci yorum anlayışı benimsenir. Başka bir çözümü falan yok. Öyle Kurancılık tarzı şeyler sökmez. Sorsan hepsi müfessir, muhaddis olmuş bunların. Daha Cerh Ta'dil üzerine bir kitap bile okumamış adamlar hadisler yalan kabul etmem diyor. Ulan bu işin uzmanları-muhaddisler- bir hadisi ayıklamak için nelere bakıyor senin haberin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 25 Haziran 2019; 20:4:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Güncellenmesi gereken bir şey yok. Ya İslam kendi kedini bitirir ya da tarihselci yorum anlayışı benimsenir. Başka bir çözümü falan yok. Öyle Kurancılık tarzı şeyler sökmez. Sorsan hepsi müfessir, muhaddis olmuş bunların. Daha Cerh Ta'dil üzerine bir kitap bile okumamış adamlar hadisler yalan kabul etmem diyor. Ulan bu işin uzmanları-muhaddisler- bir hadisi ayıklamak için nelere bakıyor senin haberin var mı?
    Yahu benim ilk mesajımda bahsettiğim bütün İslam yorumlarında var olan uygulama zaten islam hukukunu bitiriyor. Bunca zaman bu açık İslam muhaliflerinin aklına neden gelmemiş şaşmalı.
  • okul yıllarında seçimlik ders olarak islam hukuku aldığımı hatırlıyorum. basitti. 10-15 sayfadan sınava giriyordun ve haliyle bir dersi halletmiş oluyorduk. çok yüzeysel olmakla birlikte banko seçimliklerden biriydi yani.

.......................

ceza hukuku yani ukub(b)at bir şekilde anlaşılabilmesi için gece okuması denen suretaya ihtiyaç duyar. bir nevi gece namazı size farz olmuş da gece namazı kılmak zorunluluğu var gibi düşünün.

total manada gecenin yani zifiri karanlıktaki okumalar olarak da adlandırılabilir. islam ceza hukuku çok özel olduğundan değil belki ancak yaratıcının hukukunu oluşturması yönünden karanlıkta okuyabilme yetisi manasına gelen bir şekil ihtiva eder.

..........................

mesela had cezası bu açıdan oldukça ilginç sonuçlar doğurmuştur. bir kere şunu bilelim insan anne baba evlat eş çocuk denen bireylerin toplamı olarak bir öğesi görürken diğerinin bundan çıkardığı ders ya da koruma talebi ile hareket eden bir şeydir.

kadın kız alkol dans gecesinde kokteyle gündüzünde kumsal vs. şimdi bir baba olarak bu durumu evladınıza nasıl reva görürsün. insan tekilliği içerisnde evlat denen öğesinin karanlıkta kaldığı noktasında baba denen öğesi bu okumayı yapmazsa......... diyerek başlayan her şey gece okumalarıdır. yani ben evlat olan öğem bakımından orada olmama gerekir diyebilmeliyim. üst soyun ebevynin telkini değil bu. direk öz nefsin şubelerinin bir diğerine telkini.

evlendin aile kurdun. bulunduğun ortamda çocuklu bireyler de olacak ki esasen aile bunun için kurulur. şimdi gençliğinde evlat denen nesne sende iken sen baba olamadığından kör olduğun gece eğlence gündüz kumsal muhabbetini ne şekilde izhar edebilirsin. artık ailesin ve geçmişe perde çekmek durumundasın. aynı anda 3 kızı idare ettim veya bir gecede 10 galon içkiyi kız arkinin çizmesinden içtim deyip piyasa yapabilir misin?

bunlar yanlış demiyorum. yapamayacağından bahsediyorum. bu şekilde aile denen kurumda kendini ifade edemezsinden bahsediyorum.

..................

bir kişi bu durumlara rağmen anne baba evlat vs denen oluşuma bakar ve hükümler çıkarır.

ben olgunca bir erkeğim ve kadın kız denen ortamların nahoşuna da bir nebze alışığım. normal olmayan ortamda bir şekilde ayakta kalabilir durumu kotarabilirim. bu esnada gece okuması yapması istenen şey benim evladım iken ve bu şey aslında ben iken ve dünyaya gelse benden gelecek iken bu ortamın onun ruh dünyasında aynı olgunlukla karşılanamayabileceği, stresi kaldıramayabileceği vs akla gelebilecek onlarca nahoş şeyi düşünmem ukub(b)at denilen haldir.

ben baba olan gibi düşünmez isem evlat olan şeyin beni cezalandırması da hayatın adaleti adına göksel olandır. yani ukub(b)at denene şey yaratıcıdan bahsediyor ise benim gündelik hayattaki cezam benim evlat dediğim (anne eş kardeş denen şeylerin hukukları varsa bunlar da olabilir) şeyin bana ödettirdiğine döner.

alakasız yerde oturan b,iri erkek biri kadın bireyi eleştirmemden tutun da bir haksızlığa karşı beyanda bulunuşum hatta tüm dünyanın bir şeyi tartışıyor olması hep bundandır. zira yaradan var sorun yoktur kardeşim. değil mi yav.

..............................

tonla tartışma programı hayat koçluğu magazin haberi siyaset ekonomi cart curt var ya hepsi ukub(b)at denen şey yüzünden. yani bir şey sizde kör iken siz de kör gibi davrandığınızdan. sıra ona geldiğindeki cevabı bakımındna tartışmacı ruh ukub(b)ata takılandır.

hakikatten benim cebimi zenginleştirmeyen paranın veya evime değer katmayacak olan kadının dışındaki olan şeyden bana ne...... iken birden yahu politize oluyorum veya ailevi takılıyorum ya da nedensiz şovalye olup lak lak ediyorum diye hep sorarız ya kendimize bunlar hep gece okumaları yüzünden olur.

ruya da denebiliyor ancak teorik olarak ruya ile amel edilmez veya ruya esasen aynı bireyin yek diğer argumanın açıklaması olarak kısır olanı-döngüyü açıklar.

..............................

islam ceza hukuku dendiğinde bunun yerselliği değil gökselliği anlamlı ise meseleye ruh katan hal gizde kalandır. var olan ve var olduğu bilinen değerlerini ihlal edip nefsine zulmeden kişi ya da kişilerin cezai tedbire çarptırılması makul olsa ve insan öz nefsine zulmeden olarak anılsa gece okuması denen şey anlamlı olurdu. yani islam ceza hukukunu anlamak için enfüsi olmak zorundayız. insanı şubelere ayırmak ve onun içinde kör olanı yani gece okuması yapmak zorunda kalan değerini iyi tespit etmeliyiz.

.................

bazen baba bazen ana bazen evlat olarak körleşip yek diğerinin hakkını ihlal edebiliriz. islam ceza hukukunun özü bu yek diğerinin hakkını aramaktır.

şimdi cehennem bir azap mı sorusuna bu yek diğere ne yapmış olalım da bunu kendi nefsine reva görsün diyerek yaklaşabiliriz. yani ne yapmışım da kendime içimdeki başka bir değer beni cehenneme yollamış olsun? veya ne yapılırsa böyle olur.

buyurun kendimize karşı ne kadar adil ve terbiyeciyiz görelim.

.....................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 25 Haziran 2019; 20:56:17 >

• Ateist bir felsefeci olarak şu soruya cevap verir misin:

Hesap günü geldi ve Kur'ancı dediğin(ben değilim ama yakınım onlara Kur'an dışı Allah emri kabul etmediğim için) ancak Müslüman olan adam hesaba çekildi ve Allah'a(veya hesap sordurduğu meleklerine-yarattıklarına) dediki, ben bu Arapların Kur'an dışı tüm emirlerini reddetmek için tüm hadisleri reddettim çünkü hangisinin gerçek hangisinin uydurma olduğunu tesbit edemedim, ancak sana hep inandım ve elimden geldiğince Kur'an ile hayatımı yaşadım, bana hadisleri reddettiğim için günah var mıdır?

Allah'ın bu soruya cevabının "Günah Var" olması felsefe alanındaki tanrı sıfatlarından kaç tanesi ile çelişir? "Günah Yok" olması kaç tanesi ile çelişir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İrade Terbiyesi okuyan var mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Ben felsefeci değilim. Hadislerin sahih olup olmadığını sokaktaki adam belirleyemez zaten, bu Muhaddislerin işidir. Müslümanlar Muhaddislerin ilmine itibar göstermelidir. Biraz Cerh ve Ta'dil hakkında bir şeyler okuyanlar Muhaddislerin ne kadar değerli olduklarını ne kadar ince şeylerle hadisleri belirlediklerini bilecektir zaten. Burada anlatmaya çalıştığım günah münah değil. Hangi İslam yorumunun çağdaş ahlaki değerlerle çelişmeyeceğiydi. Kölelik veya veganizm buna en güzel örnekler. Kuran'da apaçık bir şekilde kölelik geçmekte. Tarihselci olmadan nasıl açıklayacaksın bunları? Doğru ahlaki değerlere yavaş yavaş ulaşıyoruz çok yakında veganizm yayılacak insanlar vegan eğilimli sezgilere sahip olacaklar. Nasıl ki suçsuz insan öldürülürken katile karşı nefret besliyorsun aynısını hayvan katilleri içinde hissedeceksin. Bunu nasıl dinle uyuşturacaksın? Tabii ki tarihselcilikle İslamın et yemeye müsaade etmesini o günkü şartlara bağlayacaksın başka yolu yok. Çünkü, veganizm 500'lü yıllarda et yiyen insanlara ahlaksızlık damgası vurmuyor. O günkü şartlarda et yemeden sağlıklı yaşayamaz ve bolca sebze bulamazsın. Ben Kuran dışı bir şeyi kabul etmem demek hayvanlarla cinsel ilişkide bulunabilirim demek mi? Kuran'da hayvanlarla cinselliği yasaklayan bir ayet yok mesela. Ama hadislere göre bu oldukça çirkin ve ahlaki olmayan bir eylem. Felsefe alanında Tanrı sıfatları falan da yok. İslam mezheplerinin çoğu Yahudi-Hristiyan teolojisine yakın bir Tanrı'yı kabul ediyor. Tasavvufçular gibi azınlıklar dışında farklı bir görüş bulamazsın. Ki onlarda kafir ilan edilmiştir. Şimdi sana soruyorum Allah'ın ahlaken kusursuz mu değil mi? Eğer değilse Kuranda Allah'ın iyi olduğunu belirten ayetleri nasıl açıklıyorsun? Bak mutlak iyi de demiyorum bunu da yanlış anlıyorsun. Mutlak iyilik ahlaken kusursuz olduğunu belirtiyor Tanrı'nın. Yani Tanrı kötülüğe eğilim bile beslemez demek bu. Şimdi şunu soruyorum: Allah çocuklara tecavüz edebilir mi? Ya da Allah bebekleri öldürebilir mi? Bunların cevabı evetse Tanrı mutlak iyi değildir. Şunu da hatırlayayım; mutlak iyi demek cehennemde hiçbir kimseyi yakmaz demek değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 25 Haziran 2019; 22:3:53 >

• Ben bu yazdıklarını sormadım.

Hadislerin Kur'an ile uyumlu olmayanları çöptür Arap-Yahudi vb. uydurmasıdır, onu tartışmam kimse ile hele senin gibi ateist ile gerek de görmem, ehli sünnet olsan ve iddia etsen sahih denenleri tartışırım doğru mekanda ki tartışmışlığım vardır. Pek araştırmadan konuşuyorsun ehli sünnet hakkında. Sen felsefeci değilsin de biliyorsun işte sıfatlarını ondan sordum. Bir düşün isterdim açıkçası.

"Kuran'da hayvanlarla cinselliği yasaklayan bir ayet yok mesela." Kur'an gereksiz kelime, harf israfı yapmaz. Evlilik dışı ilişki yasaktır. Hayvanla evlenemeyeceğine göre cinsel ilişkisi de yasaktır sonucuna varmak için din bilmeye pek de gerek yok bence.

"Şimdi sana soruyorum Allah'ın ahlaken kusursuz mu değil mi?"

Ben ahlakın subjektif olduğunu savunuyorum sen objektiftir dedin bedava tartışmanın gereği yok. Allah'ın ahlakı olmaz, insana emrettiği kurallar ahlak kuralı değil din kuralıdır. Ahlak insanın ürettiği birşeydir, Allah'ın değil.

Önceden de konuştuk bunu ben iyi ve kötü bir tanrı görmedim Kur'an da ancak iyiliğin ve kötülüğün subjektif olduğunu bildiren ayet çok nettir. Siz neyin gerçekte iyi veya kötü olduğunu bilemezsiniz diyen Allah'a karınca beynimle madem iyi bunu niye yapmamış diye sormayı uzun zaman önce bıraktım imana geldim Allah'a şükür.

Ehl-i Sünnet alimleri hadislerin Kuran'a arz olup olmadığına bakmıyor sanki. En ince ayrıntıyı inceleyen adamlar Kuran ile çelişip çelişmediğini mi incelemeyecek? Ebu Hanife ve diğer imamların hadis anlayışına bakarsan oradaki ölçütlerden biri de Kuran'a arzdır. Hayvanlarla evlenen bir sürü insan var ama hadi neyse hayvanla ilişkiyi zinaya kattın peki ya tecavüzü nereye koyacaksın? Kuran'da var mı tecavüzün cezası? Ne yapacaksın burada da zinanın cezası olan bir kitapta neden tecavüzün cezası yok? Tecavüzü de zinaya mı indirgeyeceksin? İkisi çok farklı şeyler buna kalkışma bile.

Ahlak subjektif deyip geçiştiremezsin. Ahlak subjektif demek ne demek sen farkında mısın? Ahlaki kuralların zihin dışı bir gerçeklik olmadığını söylüyorsun. Yani ahlak kuralları eğer insanlar(zihinler) olmasaydı olmayacaktı, bunları toplum uydurmuştur diyorsun. Bunu söylemek nasıl bir sonuç doğurur biliyor musun? Çocuklara tecavüz eden bir adamı yargılayamazsın demek. Ya da bebeklere işkence eden bir adama hiçbir laf etme hakkın yok demek. Eğer ahlak toplumun uydurduğu, zihin dışı bir gerçeklik değilse herkesin ahlaki değerleri farklıdır. Yani sen bebeğe tecavüz edene bir şey diyemezsin. Kaldı ki bu ahlak felsefecileri tarafından savunusu az olan bir görüş ahlakın objektif olduğu ıspatlanmış bir şey.

Teistik metaetik teoriler iki şeyi açıklar: Objektif ahlaki değerler ve objektif ahlaki sorumluluklar. Allah'ın emrettiği bir şey ahlak kuralı değil din kuralı demek tamamen bilgisizlik. Bunu söylemek için evvela ilahi buyruk, modifiye edilmiş ilahi buyruk, ilahi doğa, ilahi iyilik ve ilahi kavramsalcılık teorilerini okuyup hakim olmak gerek. Özellikle ilahi kavramsalcılık çok önemlidir. Soyut nesneleri dahi kapsar.-matematiksel nesneler, önermler, iyi-kötü gibi ahlaki nitelikler-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Haziran 2019; 0:14:41 >

• Yav tarihselcilerin nüfusu kaç ki? Dünya genelinde 80 bin bile yoktur.
    Tarihselcilik asla büyük bir topluluğa ulaşamayacak.
    Veganlık konusuna yazmıştım. Allah ahlaki sezgilerimize aykırı cezalar verebilir. Çünkü O her şeyi bilendir. Onunla bizim aramızda sonsuz bilgi vardır. Allah'ın bu cezalar için çok iyi bir gerekçesi olabilir. Din tamamlandığı için de ahlak felci yaşamayız. Allah artık başka hukuk kuralları emretmez çünkü din tamamlanmıştır.

Mealcilik en saçma İslam yorumlarından birisi. Kuran ile hadisler aynı şekilde bugüne geldi. Hadislerin uydurma olduğunu iddia ediyorsun fakat kur-an da aynı şekilde bize ulaştı. Kurana neden aynı muameleyi yapmıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 26 Haziran 2019; 0:4:44 >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bana ne umurumda mı? Ben sadece İslamın devam etmeyeceğini çok yakında Müslüman kalmayacağını belirtiyorum. İnsanlar Kurancılık gibi şeyleri yutmuyor. Tek tutarlı pozisyon tarihselcilik.

Ne cezası? Veganizm, kölelik cezayla ilgili değil. Recm ile mi karıştırdın?
  • Yakında Müslüman kalmayacağını neye göre söylüyorsun? Dünyada Müslüman nüfusu artışta. Dünyada sadece kendi çevren yok. Mealcilik en çöp yorum zaten. Bunu ben de kabul ediyorum.
    Batı tarafından ekonomik olarak desteklenmiş kadının sözünü mü getiriyorsun bana? Böyle videolara gülüp geçiyorum.
    Asıl terörist görmek istiyorsan Irak, Afganistan işgaline bak. Felluce'de haçlıların bombaladığı biyolojik bombalardan dolayı hâlâ daha sakat doğumlar gerçekleşiyor. Bakabilirsin:https://mobile.twitter.com/FDefects

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 26 Haziran 2019; 0:25:27 >

• Ebu hanife Emeviler tarafından peygamber bunları söylemiş olamaz dediği için öldürülmüş ve mezhebi öğrencileri tarafından oluşturulmuş saygı duydupum bir kişidir. Buhari denen hadis yazarı da Ebu Hanifeyi güvenilir hadis nakledici bulmaz. Biraz Arap tarihi okusan anlarsın dediklerimi.

Lut kavminde eşcinsellik ahlaksızlık değildi. Allah'a göre ise düzeltilmesi ve terkedilmesi gereken bir davranıştı. Bizim dinimize göre de ahlaksızlıktır ancak ABD de mesela aşırı şekilde şu anda subliminal olarak eşcinsellik pompalanıyor zaten yasalarla da ciddi şekilde koruyorlar.

Aztekler tanrılarına insan kurban ederlerdi, bu davranış onlar için ahlaksızlık değildi çünkü.

Yani her toplumun kendine has ahlak anlayışı vardır. Eğer bir toplumun çoğunluğu bir kuralı ahlak kuralı olarak belirlemişse o ahlak ilkesi olur. Genel ahlak kavramı ayrı birşeydir.

"Allah'ın emrettiği bir şey ahlak kuralı değil din kuralı demek tamamen bilgisizlik."

Sen felsefe yapıyorsun ben ilahiyat. Sana göre ben bilgisizim bana göre de sen bilgisizsin. Allah'ın emri din kuralıdır ilahiyata göre. Allah ben size din indirdim der, içinde benim size uygun gördüğüm ahlaka uygun emirler de var ki kendi uydurduğunuz ahlakınız sizi yanıltmasın der mealen, sen bunu alıp Allah'ın ahlakına döndürürsen o senin bileceğin iş.

Hadisler Kur'an ile çelişirse reddederim ben mealci falan değilim. Ne ehli sünneti ne şiiliği ne de hadisleri %100 redderim, %100 bu Araplar düzgün insanlardı diyecek kadar da salak değilim kusura bakma. Allah eksik kitap indirmez, Hz. Muhammed eksik kitap bırakamaz, din Kur'an ın içindedir. Peygamberin sünneti de hadislerde vardır. Gidip de peygamberime sübyancı diyecek değilim Arabı savunacam diye.

Kur'an a çok uğraştım yapmak için de işte o zeka beni alt etti de iman ettim yeniden. Hem Şiiler Hem ehli sünnet farklı hadisleri sahih iddia ediyorken aynı Kur'an a iman ediyorsak demekki bir güç bu iki grubun önünde ilerlemiş, isteseler de kitabı değiştirememişler ancak hadis adı altında dine eklemeler/çıkarmalar yapmışlar.

Sen niye soruyorsun onu anlamadım ama sen de adın gibi biliyorsun cevapları. Biliyorsun mezheplerin birbiriyle bir çok yerde çeliştiğini, farzlarının farklı olduğunu. Nasıl bir dinse artık sana göre farz olan bana göre değil, tam tersi, falan filan. Sen bunun normal olduğunu iddia edebilirsin de ben insan eklemesi olduğunu çok rahat söylerim.

Kur'an ile hadislerin aynı şekilde bu güne gelmediğini de adın gibi biliyorsun.

İslam ülkelerinde ateizme yönelişin farkında değil misin? Büyük bir kitle şeriat baskısından konuşamıyor zaten. ABD'den bana ne ben Müslümanlardan bahsediyorum ABD'ye çekiyorsun ben ABD yanlısı değilim.
  • Öyle bir yöneliş nerede? Bana bir araştırma falan göster? Dünyadaki bütün Müslümanlar Türkiye'de yaşamıyor. Türkiye'nin nüfusu 80 milyon, Musluman nüfusu 1.5 milyar. Türkiye'de de ateizmin büyük bir artış yaşadığı söylenemez. Artışın olmuş gibi gözükme sebebi internetteki bir ateistin normal Müslümana karşı 50 kat daha aktif olması. İnternete girince de böyle bir algı oluşuyor. Ek olarak büyük günahlar insanı dinden çıkarmaz. Yani namaz kılmayan kişiler de Müslümandır.
    Dünyada gerçekten İslam devleti ve şeriatle yönetilen ülke mi var? Suudi arabistan uyguladığını iddia ediyor ama Yemen'i bombalıyor. Bu nasıl İslam devleti?
    Abd ve batı tarafından desteklenmiş bir kadının İslam aleyhine sözlerine inanıyorsun da neden ABD ve batının Müslümanlara yaptığı zulümden hiç bahsetmiyorsun?

Tüm Ehl-i sünnet imamları Kurana uygunluğu dikkate alıyor bunu belirttim.
    Sorularla İslamiyet
    İmamı Azam Ebu Hanife, akla aykırı diye bazı sahih hadisleri kabul etmez miydi? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/imami-azam-ebu-hanife-akla-aykiri-diye-bazi-sahih-hadisleri-kabul-etmez-miydi
    Buhari ve Ebu Hanife arasındaki rivayetleri bizzat okudum. Muhaddislerin çoğu Buhari'nin rivayetlerini sahih bulmuyor. Bu Gürkan Engin denen şarlatan 19'cu bunun hakkında video yapmıştı orada ona yanlış yaptığını belirttim hatasını anladı.https://www.youtube.com/watch?v=LHG1dLEdFDI Biraz aşağılarda yorumumu bulabilirsin bazı rivayetleri açıkladım her rivayeti açıklamaya vaktim yok.

Kuran'a göre Lut kavmi ahlaksız bir kavimdi. Ahlaksızlık değildi ne demek? ABD seküler ahlakı benimsiyor çünkü. İslam seküler ahlakı mı benimsiyor? Aztekler vb. topluluklar keyfine insan kurban etmiyordu. Tanrı'ya kurban sunarlardı çünkü kızgın Tanrılardan korkarlardı. Daha fazla kötülüğün gelmemesi için kurban sunulurdu ve bu daha üst bir iyiliğe yol açardı. Bu toplulukların tarihini biraz okusaydın görürdün; bu insanlar kurban edilmediği takdirde o toplumdan kat kat daha fazla insanın öleceğine inanırlardı. Bu insanlar bu inançlarını bıraktıklarında kurban etme davranışlarını da bıraktılar. Bu insanların bizle ahlaki bir farklılığı yok aslında sadece farklı dünya görüşü nedeniyle algılıyoruz. Yoksa Aztekler suçsuz yere insan öldürmeyi ahlaken doğru bulmazlardı. Eskimolar mesela yaşlıları ölüme terk ederlerdi. Bunun nedeni genç nesilin hayatta kalmaya devam etmesini sağlamaktı. Yaşlılar kendini feda etmeseydi genç nesil için yiyecek tedarik edilemezdi. Genel ahlak nedir? Yok öyle bir kavram. Objektif olarak benimsiyorsan ahlaki realistsindir, benimsemiyorsan ahlaki rölatavistsindir bu kadar. Ahlakın subjektif olduğunu söylemek zihin dışı bir gerçeklik olmadığını söylemektir. Sen bu durumda genel ahlak diye bir şeyden bahsedemezsin. Tamam, toplum bunları uydurmuş çoğunluk bunları benimsemiş dersin. Lakin bir adam kalkıp tecavüz ederse ve benim ahlakımda bebeğe tecavüz sorun değil derse laf etme hakkın olmaz. Çünkü ahlakın zihin dışı bir gerçeklik olmadığını söylüyorsun. Bu ne demektir? Nesnel bir gerçeklik yok ahlak kişiden kişiye değişebilmeli demektir. Ahlaki rölatavizmi benimseyip çocuk tecavüzlerine karşı çıkamazsın. Zira bunlar sana göre-ahlaki rölatavistlere- toplumun uydurduğu gerçekliği olmayan kurallardır.

Bahsettiğin konu hem felsefe hem de ilahiyat kapsamında. Teistik metaetik teorileri nedir ne değildir bunları bilmeden bu konu üzerinden bir şey yazmayacağım. Bu teoriler bahsettiğin konuları içermekte. Öğrenmen yararına olur. Ahlak emirleri diyorsun mesela ilahi buyruk teorisini savunuyorsun farkında değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Haziran 2019; 13:6:25 >

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903161038237992-konda-raporu-son-on-yilda-dindar-muhafazakar-olarak-nitelendiren-genclerin-orani-yariya-dustu/

Türkiye'de diğer Müslüman ülkelere göre daha fazla çünkü ifade özgürlüğü var. İnsanların dini görüşlerini belirtememesi için mürtedin katli uygulaması yeterli. Ayrıca Türkiye'de gerici kafa olduğu kadar seküler kafada olduğu için gerici kafalar etkilenebiliyorlar. Suudi Arabistan'da durum böyle değil mesela. Gerçek şeriat muhabbeti sıktı gerçekten. Gerçek şeriat marsta. Kadın hakkında kendince bir yaklaşım benimsiyorsun. ABD'nin yaptığı bence doğru değil. Elbette ABD'nin orada askeri faaliyet gösterme hakkı var.-İkiz kuleler, canlı bombalar- Fakat onlar daha çok ekonomik gerekçelerle askeri faaliyette bulunmuş gibiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Haziran 2019; 2:33:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.