Şimdi Ara

Cübbeli Ahmet Hoca: 'Bu düzende mahza hayır yoktur.' Peki İslam ceza hukuku güncellenmeli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorunlu çıkışlarımız mevcut. Yaratıcıya göre kişi karşısındakini eş diye değil anne diye tanımlarsa bu durumu ispata kalkmazsa ukub(b) at biter. Bizi öldüren savaşa açlığa mahkum eden öz nefsine zulmeden ebeveynlerimizdir.

Yaratıcının hukukunda sen insanımsı olarak hiç bir ölüme şahit olamazsın. İki ebeveyn de kendi yaradılışını görüp misafir olduğunu anlar savaşsız kıtlıksız ye iç gözün aydın olsun görür çeker gider.

O halde ceza hukuku denen şeyin yaratıcı ürünü olmadığını görürüz. Adem ve Havva bu kere yasak elmayı yemeyecek cesareti olduğu an hikaye biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye güncellensin ki? Kötü birşey mi ki?
    Mesela bir Türk askerini bir Suriyeli şeriatçı köleleştirdi, karısını da cariye yaptı diyelim. Tabi doğan bebekleri de o Arap şeriatçının kölesi olarak doğar peygamber dönemi hukuka göre. Bu kötü bir şey mi?
    Örnekse yanlışlıkla bir mümini öldürürse bu şeriatçı, köle azat edecek. Bunu bekleyebiliriz azat olmak için.
    Veya karısına zıhar yaparsa
    Yani karısının bir avret bölgesini annesine benzetirse artık boşanmış sayılır. Tekrar temas etmeden önce köle azat edecektir. Bu da beklenebilir. Bekleyiver nedir yani
    İnsan hakları beyannamesine göre devletlerin esirleri köleleştirmesi insanlığa karşı işlenmiş suçtur. Bebeklerin köle doğması da kabul edilmez. Asr ı saadette ise bunlar suç değildir.
    Ama şu hukuk daha ilginç. Karınızdan üç talakla boşandıysanız, başka erkekle birlikte olmadan sizle artık birlikte olamaz. Bunun nesi kötü? Belki de iyidir. Bi deneyin bakalım. Lütfen bunun ayet olduğunu unutmasın genişlik filan demeye kalkacak kişiler. Aman dikkat.
    Güncellemeye gerek var diyenler bence önce bir denemeli bunları. Belki iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903161038237992-konda-raporu-son-on-yilda-dindar-muhafazakar-olarak-nitelendiren-genclerin-orani-yariya-dustu/

Türkiye'de diğer Müslüman ülkelere göre daha fazla çünkü ifade özgürlüğü var. İnsanların dini görüşlerini belirtememesi için mürtedin katli uygulaması yeterli. Ayrıca Türkiye'de gerici kafa olduğu kadar seküler kafada olduğu için gerici kafalar etkilenebiliyorlar. Suudi Arabistan'da durum böyle değil mesela. Gerçek şeriat muhabbeti sıktı gerçekten. Gerçek şeriat marsta. Kadın hakkında kendince bir yaklaşım benimsiyorsun. ABD'nin yaptığı bence doğru değil. Elbette ABD'nin orada askeri faaliyet gösterme hakkı var.-İkiz kuleler, canlı bombalar- Fakat onlar daha çok ekonomik gerekçelerle askeri faaliyette bulunmuş gibiler.
    Katılıyorum olay tamamen fikir özgürlüğü ile ilgili, netten baktım göremedim ama s.arabistanlı hocalardan biri mürted kavramı ve cezası olmasa müslüman sayısı bugünkü gibi olamazdı demişti haberi okudum ama kimdi adamın adı hatırlayamadım şimdi.
    Bizim müslümanlarda bir düşünce var gerçek islamın sadece kendi çevrelerinde yaşandığını iddia ediyorlar hep, hatta onu geçtim araplara arap bir peygamber aracılığıyla kendi dillerinde gelen bir kitabı onlardan daha iyi anladıklarını yorumladıklarını (hatırı sayılır bir oranı da kendi dilinde çevirisini okumamıştır bile) iddia ediyorlar.
    Şimdi inancını terk edenlerin sayısındaki yükselmenin sebebi de internet ortamının kullanımından çok son 15-20 yıldaki politikalarla inancın hayata daha fazla sokulması kaynaklı. Eskiden insanlar müslümanım diyip geçiyordu din kitap gibi konular gündemlerinde yoktu, bu konular gündeme taşındıkça merak oluştu ve insanlar araştırmaya eleştirel gözle okumaya başladı.
    Kendi beyin süzgeclerine oturmayan şeyleri görenlerde film koptu

• İslam hukukuna bakarsak cübbeli ve buna benzerlerin durumu vahim..

• Bu araştırma mürted olma araştırması değil. Dindarlığın azalmasını araştırmışlar. Dediğim gibi 5 vakit namaz kılmayan fakat kendine Müslüman diyen kişiler yine de Müslümandır. Büyük günah islemek insanı dinden çıkarmaz.
    Gerici kafa olmayı kim belirliyor? Gericilik batıya uymamak mı?
    Suudi arabistan son yıllarda seküer bir yapıya geçti. Ben sadece oraya gerçekten İslam devleti değil diyorum. Orada bazı İslam hukukları uygulanırsa elbette kabul ederim.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Araştırmaya göre ateist oranının %1'den %3'e yükseldiği Konda tarafından belirtildi. Araştırmayı asıl kaynaktan incelersen görürsün. Gerici dediğim kişiler 5 vakit namaz kılmayan çocuğunu döven, kadının şahitliğini 2 erkeğe eş gören, zina edeni recmeden, kadın örtünmedi diye döven kişiler. Batıya uymana gerek yok. Ben mesela hiçbir kültürü benimsemeyen, bireysel değerlerim olan biriyim. Üstte saydığım çocuk ve kadın dövmeyi kabul ediyorsan gericisindir.
  • Orayı okumamışım. Ama %2'lik oran az dediğim gibi. Fazla bir oran değil. Zaten mürted sayısının biraz artmış olduğunu ben de kabul etmiştim.
    Çocuk ve kadın dövmeye karşıyım.
    İslam hukuk kurallarını kadı uygular ve belirler.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    2,4 milyon ateist var şu an. Yaklaşık 1,6 milyonluk artış olmuş. Bu Türkiye gibi bir ülke için az değil. 80 milyon için hiç değil. Kadı sadece davalardan sorumludur. Serkeşlik eden kadını dövmeye izin vardır. Ya da namaz kılmayan buluğa ermiş çocuğu dövmeye izin vardır.

"Çocuklar yedi yaşına basınca namazı emredin, öğretin; on yaşına basınca da kılmadığı takdirde (alıştırmak için) dövün.” (Tirmizî, Salât 183; Ebu Davud Salât 26)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Haziran 2019; 14:33:12 >
  • 2.4 milyon kişi sayisi evet çok. Ama oran olarak az. İnanmayan sayısı çok fazla olsa bile yine İslam ile çelişmez. Çünkü zaten İslam'a göre çoğu insan inanmaz. "Hakka yönelerek kendini Allah'ın insanlara yaratılışta verdiği dine ver. Zira Allah'ın yaratışında değişme yoktur; işte dosdoğru din budur, fakat insanların çoğu bilmezler.(Rum-30)"

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.