Şimdi Ara

Komunizm'in insanları aç ve fakir bıraktığı gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
2.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komunizmin olduğu ülkelere bakıyorum fakir yada aç halkları var.En çok örnek verilen Küba'dada halk içki ve müzikle uyutuluyor.Ülkeye gelen turistlerle halk iletişim kurdukça küba'dada komunizmin sonu gelecek.Rusya'da komunizm zamanında halk açlıktan öldü ve fakir kaldı. Komunizminden tek fayda sağlayan ülke Bulgaristan'dı.Halk çok mutluydu ülkede başarılıydı.Bulgaristanda komunizm kalkınca fakir bir ülke haline geldi.1970li yıllarda Türkiyede halkta televizyon bile yoktu.Ancak bulgaristanın köyünde bile televizyon vardı.Ancak bakmayın fakir dediğime şuan Bulgaristan alım gücü olarak Türkiye'den iyi bir durumda.Yerin en dibinde biz varız.Çin derseniz Çinde komunizm yada sosyalizm yok.Kuzey Kore derseniz halk fakir.Herkes dünyadan bi haber robotumsu bir şekilde yaşıyor.Venezüella desen petrol zengini bir ülke ancak halk fakir.Bu düzende yükselme şansınızda yok.Hayatınızın sonuna kadar aylık 5-10 dolar maaş ile devletin verdiği ev+gıdalar ile yaşarsınız hiçbir şekilde extra bir şey yapamazsınız.Atıyorum kübalısınız o 5-10 dolar maaş ile en fazla ülkenize gelen turistle beraber 2 bardak bişey içersiniz o kadar.Yada 1 yemek yersiniz.Tatilmiş, yurt dışıymış,araba almakmış,internetmiş,telefonmuş,bilgisayarmış,Kırmızı veya beyaz etmiş komunizmde hikaye bunlar.Komunizmde tek kazanan devletin başındakilerdir eti onlar yer.Kapitalizmde herkes kazanabilir et yiyebilir.Ayrıyetten komunizm diktatör doğurur.Bildiğin krallık,padişahlık sistemi ile ülke yönetilir.

Bu yüzden yaşasın kapitalizm diyorum.Tabi ki daha iyisi bulunana kadar.Ancak daha iyisi bulunsa bile uygulanacağını da sanmıyorum.Ancak kapitalizm komunizme göre kat kat iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 3 Kasım 2019; 20:45:50 >

• komünizmi biraz yanlış anlamış olabilir misiniz? komünizm bir ütopyadır ve bu ütopyanın en başta ekonomik anlamda gerçekleşebilmesi için kürenin en az %40'ına sahip bir ülke olması gerekir. sosyalist ülkelerin geçmişteki hatalarını ortaya koyup bu sosyalist ülkeler kakadır demek yanlış olur. dikdatörvari yönetimler için sadece sosyalizmi veya komünizmi parmakla göstermek hata olur, biliyorsunuz bir ülke var içinde yaşadığımız güzel bir ülke. bu ülke de böyle yöneltilmektedir.

ayrıca şuanki kapitalist dünya başlı başına bir black mirror bölümü, nasıl kapitalizme yaşasın diyebiliyorsunuz anlamıyorum. gerçek olan şu: mükemmel bir ideoloji veya yönetim şekli yok veya şu ana kadar uygulanmadı. bana kalırsa komünizm de kötüdür kapitalizm de ama hangisi daha kötüdür fikrim yok.
    quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

Komunizm halkı aç ya da fakir bırakmaz. Komünizm varsa herkesin evi vardır, yiyeceği vardır. En basit tabirle komünizm bütün insanlara temel ihtiyaçlarını verir. Sıkıntılı olduğu noktalar vardır, tam anlamıyla komünizm destekçisiyim diyemem ancak birkaç düzenlemeyle harika bir yönetim şekline gelebilir komünizm.
    Laebreaker kübayı cennet gibi gösteren videoyu izledin heralde sefalet içinde yaşıyor adamlar, internet yok, turistin yanında hayvan gibisin, yaşadıkları binalar çok eski daha neler neler.

Amerikadaki evsizlere gelirsek bunlar hippiler çoğunlukla.
    Zaten adamların nüfusu da 320 m olduğu için normal bu rakamlar.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Komünizm ile Yönetilen Ülkelerde Açlık ve Yoksulluk

Komünizm ile yönetilen ülkelerde, ekonomik eşitliği sağlama amacıyla özel mülkiyetin ve serbest piyasanın kaldırıldığı bir sistem uygulanmaktadır. Ancak bu sistem, sıklıkla yaygın açlık ve yoksulluk sorunlarına yol açmıştır.

Komünist rejimler genellikle tarım ve sanayiyi merkezi olarak planlarlar. Bu merkezi planlama, kaynakların verimsiz tahsisine ve kıtlıklara neden olabilir. Örneğin, Sovyetler Birliği'nde merkezi planlama, 1930'lardaki Holodomor açlığı gibi büyük çaplı kıtlıklara yol açmıştır.

Dahası, komünist sistemlerdeki özel teşebbüsün olmaması, ekonomik büyümeyi ve yeniliği engeller. Bu durum, düşük yaşam standartlarına ve yaygın yoksulluğa yol açabilir. Örneğin, Kuzey Kore gibi komünist ülkelerde, nüfusun önemli bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır.

Sonuç olarak, komünizm ile yönetilen ülkelerdeki merkezi planlama ve özel teşebbüsün olmaması, genellikle yaygın açlık ve yoksulluk sorunlarına yol açmıştır. Bu sorunlar, insanların refahını ve yaşam standartlarını önemli ölçüde etkilemektedir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Komünizm ile yönetilen ülkeler
    • Merkezi planlama
    • Açlık
    • Yoksulluk
    • Ekonomik eşitlik
    • Özel mülkiyet
    • Serbest piyasa
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Refah, ekonomik model ile sağlanmaz. Önce bireylerin ne olduğu önemli.
  • Komunizm halkı aç ya da fakir bırakmaz. Komünizm varsa herkesin evi vardır, yiyeceği vardır. En basit tabirle komünizm bütün insanlara temel ihtiyaçlarını verir. Sıkıntılı olduğu noktalar vardır, tam anlamıyla komünizm destekçisiyim diyemem ancak birkaç düzenlemeyle harika bir yönetim şekline gelebilir komünizm.
  • komünizmi biraz yanlış anlamış olabilir misiniz? komünizm bir ütopyadır ve bu ütopyanın en başta ekonomik anlamda gerçekleşebilmesi için kürenin en az %40'ına sahip bir ülke olması gerekir. sosyalist ülkelerin geçmişteki hatalarını ortaya koyup bu sosyalist ülkeler kakadır demek yanlış olur. dikdatörvari yönetimler için sadece sosyalizmi veya komünizmi parmakla göstermek hata olur, biliyorsunuz bir ülke var içinde yaşadığımız güzel bir ülke. bu ülke de böyle yöneltilmektedir.

ayrıca şuanki kapitalist dünya başlı başına bir black mirror bölümü, nasıl kapitalizme yaşasın diyebiliyorsunuz anlamıyorum. gerçek olan şu: mükemmel bir ideoloji veya yönetim şekli yok veya şu ana kadar uygulanmadı. bana kalırsa komünizm de kötüdür kapitalizm de ama hangisi daha kötüdür fikrim yok.
  • Komunizm var zaten iskandinav ülkelerinde çöpçüyle doktorun maaşı hemen hemen yakın sınıf ayrımı falan yok. Son third world countries göçleriyle bu tersine dönmüş olabilir ama bilmiyorum yakında oralar da çöp olcak zaten yavaş yavaş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Komunizm var zaten iskandinav ülkelerinde çöpçüyle doktorun maaşı hemen hemen yakın sınıf ayrımı falan yok. Son third world countries göçleriyle bu tersine dönmüş olabilir ama bilmiyorum yakında oralar da çöp olcak zaten yavaş yavaş oluyor.
    Onlar nordic sosyalist. Komunizm hic var olmadiki yani ilkel 25-000 yil civarindaki yasantimizi saymazsak...

Komunizmde maas olmaz cunku para olmaz...bknz sovietlerde maas var para var korede var norvecte var isvecte var cunku bunlar komunist degil
  • Komünist diktatörleri örnek göstermek tarihi örnek göstermek neden hata oluyormuş?
    Yoksa "gerçek komünizm o değil" mi?

Komünizm marksizm dindir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sosyalizm ile yönetilen ülkeler bilerek ötekileştiriliyor ambargo uygulanıyor ticaret yapılmıyor o yüzden fakir. Venezüella örneğin yanlış Venezüella her zaman böyle değildi Chavez dönemi Türkiye'den kat kat iyiydi. Abd petrolünden dolayı potansiyel rakip olarak görüp bu hale getirdi.
  • Çin o nüfusla kapitalizm'e geçse hindistan'dan hallice olur o nüfusuna rağmen gayet iyi durumdalar bana kalırsa, Kuzey Kore eşi benzeri görülmemiş bir sosyalizm uyguluyor yanlış örnek.
  • Demokrasi ile yönetiliyoruz ama siyasiler rahat yaşasın diye şükretmeyi tercih eden bir halk var fakirlikten anaları ağlıyor gidip fakir edeni seçiyorlar refahın rejimle pek alakası yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tunceli der giderim,
  • Komik bir yazı olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

Komunizm halkı aç ya da fakir bırakmaz. Komünizm varsa herkesin evi vardır, yiyeceği vardır. En basit tabirle komünizm bütün insanlara temel ihtiyaçlarını verir. Sıkıntılı olduğu noktalar vardır, tam anlamıyla komünizm destekçisiyim diyemem ancak birkaç düzenlemeyle harika bir yönetim şekline gelebilir komünizm.

• hic bir ulke komunist olmadi sosyalist belki

komunizm devlet olmayi ongurmuyor die biliyorum

dini olmayan devleti olmayan bir akim diye biliyorum

• Kapitalizm komunizme giden yolda Sosyalizmden önce gelen bir yol tasidir sadece. Bu iki zit görünümlü ana akimlari dunyanin basina sardilar, insanlarda rollerine kendilerini iyi kaptirdilar. Her iki ideolojide kardestir aslinda. Kapitalizmde yer alan kavram ve yöntemler komunizmdede yer alir. Globalizm buna bir örnektir. Hedef zaten tek dünya devletidir. Kisaca bu sacmaliklara kafa yorup kalp kormayin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kisaca dunya gavurun elinde olursa aha bu olur kapitalizm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • komünizm medeniyet düşmanı bir harekettir. (büyük ölçüde

• Ülkemizde demokrasi, halkın kendi kendine zulmetmesidir.

Millet oy veriyor ülkeyi yönetsin diye, seçilenler halkı eziyor refah içinde yaşayayım diye. Her seçimde bu döngü tekrar ediyor.

Kimse de olan bitenin farkına varıp, bu adam bizim umursamıyor, skip geçiyor artık buna oy vermeyelim. Uyaranlara da hain, nankör, 2023 diyip geçiyorlar.

Bizim ülkenin bahtı da filistin gibi bir türlü düzelmiyor.

• sorun şu veya bu sistemin iyi yada kötü oluşunda değil uygulanmasında.
    Küba da halkı içki ve müzikle uyutuyorlar demişsin de keşke bizi de öyle uyutsalar, adamlar mutlu mu mutlu ,bir araştır istersen kübayı sonra tartışırız.
    süper güç dediğin en büyük ekonomi dediğin amerikada evsiz sayısı 500-600 bin kişiydi o da kaydı kuydu olanlar.
    http://www.gazetevatan.com/berna-lacin-744938-yazar-yazisi-kuba-yi-anlamak-icin-kuba-da-neler-yok-bakmak-gerek-/
  • komünizm veya kapitalizimi tartşıyoruz ama Amerika ambargosunu ensesine tokat gibi yiyen bir küba'dan bahsediyoruz.20 milyar varil petrol yatakları olduğu söyleniyor.Petrol için Irak,Suriye'nin ne halde olduğunu görüyoruz. Komüniz sisteminin eksikleri oldukça fazladır ama düzenlenirse daha sağlıklı bir yönetim şekli olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.