Spoiler alert. Başlıkta dediğim gibi. Olmazsanız paranız iade. Şaka bir yana, bunu anlamanız için baya zeki olmanız gerekiyor. Mantık ve matematik bilginizin eksiksiz olması gerekiyor. Bu bir şaka değildir. Son derece ciddi bir konudur. Bunu mantık ve matematikle de açıklayabilirim. Şimdi biz Allaha inanıyoruz ya. Aslında ona inanmıyoruz, bize nesillerden beri getirilen, tavşanın suyunun suyunun suyunun suyu olan, Kuran'ın Allah tarafından gönderildiğini nesillerden beri söyleyen babalarımızdan dedelerimizden, hocalardan, birtakım insanlardan bunu duyuyoruz. İlk kaynaktan yani sahabelerden bunu duymadık. Yani şöyle düşünün, kulaktan kulağa gibi. Sonuçta bu kitabın değişmediği bilgisi Kuran'da yazıyor, fakat o kitabın değişmediği bilgisini de yine insanlardan duyuyoruz. Bize Allah söylemiyor veya peygamberler, veya onu duyanlar bile söylemiyor. Öyle kulaktan kulağa yayılmış, geliyor. Tamam sen gerçekten Allaha inanıyorsundur belki, ama bundan önce, sana nesilden nesile aktarılan İslam denilen şeyin doğru olduğu kabülünden sonra tanrıya inanıyorsun. Yani aslında burada gizli bir kabul var. Sana dedelerinin babalarının doğru söylediğine inanıyorsun. Peki dedelerin babaların yalan söylemiyor mu? Söylüyor. Bu şekilde gidersek, taa Araplara gidelim. Araplar yalan söyleyemez mi? Söyleyebilirler. Kuran'ın değişmediği Kur'an da yazıyor fakat, bunu pekala Araplar sonradan eklemiş olabilirler. Sonuçta büyülü bir kitap falan değil ki bu değiştirmeye çalışınca yıldırım düşsün falan. Can alıcı soruya gelelim: Arapların bunu eklemiş olmadığına kesin emin misiniz? Peki ya bu çok büyük bir yalansa? Bu bence evrensel bir hukuk yasası varsa bile, böyle bir dine inanmadığımız için bir tanrı(varsa) bizi sorumlu tutamaz. Çünkü doğruluğu yine nesilden nesile gelen insanların doğru söylemiş olmasına bağlı. Bence, İslam doğru olabilir. Gönderilmiş de olabilir. Fakat Araplar bunu sonradan değiştirip, bir kitle kontrol silahına çevirdiler. Belki de gerçekten tanrı gönderdi, ama sadece arapları adam etsin diye. Yoksa nesilden nesile böyle kitlesel kontrol için gönderilmemiş olabilir. Aslında İslam a inanıyorsanız, tüm bu nesilden gelen bilgilerin, hepsinin doğru olduğu ön koşuluna da inanmış oluyorsunuz. Ben neden inanmıyorum? Arapça dua çok saçma. Kardeşim ben milliyetçiyim, neden hiç anlamadığım sevmediğim bir dilde onların duasını okuyayım? Sevmiyorum kardeşim ruhum kararıyor. Bence evrensellik bir dile bağlı olamaz. Bunu Arapların sonradan eklediklerine inanıyorum. Kontrol için. |
Bildirim