Bir tanıdığım 5-6 yıl boyunca bir doğalgaz dükkanında bir ustanın yanında çırak olarak başladı. Kendini geliştirdi ve birikim yaptı. Sonunda usta oldu ve birikimleriyle kendi şirketini kurdu (hedefi de buydu ve başardı). Ve şuan her gün masa başında instaya fotoğraflar atıyor. (Kurduğu şirkette basit bir şirket değil. Dükkan baya heybetli ve dükkana ait ticari araç var.) Diğer tanıdığım hukuk okuyordu. 1-2 yıl önceki duyumlarıma göre asgari ücret bile almıyormuş, sürünüyormuş. Ve ben köpek gibi pişmanım sırf üni kazanmak için 3 yılımı heba ettim. 3 yıl boyunca bir yerde çalışsaydım, birikim yapıp o parayla yurtdışına girişseydim, çok başka bir yerde olurdum şimdiye. Şimdi evet üni okuyorum halen. 2. sınıfa geçtim fakat üni ile beraber mağazacılık sektöründe full time çalışıyorum 1 yıl part, şimdi de full olmak üzere. Üniyi de diplomam olsun, çalıştığım yerde yükselmek için önüm açılsın ve ailemden dolayı okuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 31 Ağustos 2022; 10:6:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üni okumak boş iştir (konuyu mutlaka okuyun)

-
-
Oku memur ol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her önüne geleni diplomalı yaptılar harcanıyoruz bu ülkede
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Para kazanmak girişimde biter meslekte değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gösterişte gözünüz olmasın ve altın gümüş bakır dolar biriktirin. çalışın ve yıpranmayı da kabullenin. başka türlü döngüyü kıramazsın hajı. örneğin hiçbir evi olmayan birinin lüks evde kirada oturması =delilik.
İyi para kazanmak için meslek, çevre ve girişimcilik lazım. Mesleği ve çevreyi edinmek zaten 10 yıl sürüyor. 15-16 yaşında hayata atılan adam 25-26 yaşında gerekli altyapıya ulaşıyor. Üniversite okuyanlar o yaşta daha yeni askerden gelmeye başlıyor.
-
Yahu altın dolar biriktir diyonda
Adamlar ne kadar maaş alacak ki altın biriktjrsin
1 gram 1 gramdır. her 1 gram 1 adım kölelikten kurtarır adamı. yurtdışına gidin de diyorum adam diycekki para mı var gidelim. 100gram altını olsa gidebilir belki. anladın mı. damlaya damlaya göl olur demişler. istersen sen herşeyini harca bak o şekilde daha iyi mi oluyor
okuyanların çoğu ortam görmeye gidiyor, kendini vermeden, kendini geliştirmeden üni okuyup bitiriyor sonra niye iş bulamıyoruz öyle de böyle. bir çırağın çalıştığı kadar çalışsalar, kendilerini verseler işsiz kalmazlar bu kadar basit.
-
Anekdotlarla bu işler yürümez, ben de gider özel hukuk dairesinde paraya para demeyen avukatla kendi işini kurup batıran birini karşılaştırırım bulmakta sıkıntı da çekmem.
Ki kendi işini kurup batan insan sayısı avukatlık okuyup asgari alan sayısından çok daha fazla olduğu da kesin yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 31 Ağustos 2022; 14:34:10 >
Bir umut okuyoruz işte.
-
-
Bir ekleme daha yapayım, gerçekten çok merakınız ve ilginiz yoksa tıp, hukuk, mühendislik gibi bölümler sakın yazmayın. Sizi zorlamayacak ve maddi açıdan yormayacak bir bölüm okuyun, bölümü okurken zaten birçok işte çalışırsınız farklı sektörleri tanıma şansınız olur, mezun olduğunuzda istediğiniz sektörde çalışma fırsatı bulursunuz.
Kendim iyi bir üniversitede elektrik-elektronik öğrencisiyim, yavaştan saçım dökülüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 31 Ağustos 2022; 19:5:51 >
En Beğenilen Yanıtlar

Yahu altın dolar biriktir diyonda Adamlar ne kadar maaş alacak ki altın biriktjrsin |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X