Şimdi Ara

Roman okumak boş iş diyen tipler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
2
Favori
6.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatında bir tane "klasik" kitap okumamıştır, halbuki o romandaki günlük hayatta yaşanan meseleleri, zamanının tarihsel olayları, derin sosyolojik ve psikolojik analizleri elli tane "bilgi içerikli" kitap okunsa bulunamaz.
    Bir meyve yiyince "bana faydası olmadı hani nerede" demek ne kadar saçmaysa bu da aynı saçmalıkta. Zaten bunu diyenler ekseriyetle 3 tane bilimsel kitap okuyup dh, webtekno takip ederek elon musk olacağını zanneden tipler oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 19 Ağustos 2017; 10:40:45 >

• Bunu diyenler kendilerinin boş insanlar olduğunun farkında,sadece kendilerini avutmaya çalışıyorlar
  • nofapı naptın hocam
  • John Greer varken Elon Musk olmayı kim ister

Şaka bir yana konu %100 doğru
  • Roman okumaktan nefret ediyorum 1500lerden beri her türlü şeyi değiştirdik hayatımızda ama en önemli şey olan bilgi edinme yöntemini değiştirmemiz gerektiğini söylediğim insanlardan aldığım tepkiler ne kadar haklı olduğumu kanıtlar nitelikte.

Bu ülkeye geçmişte kalmış yazarların tarihi geçmiş fikirleri falan lazım değil BİLİM lazım en son okuduğum kitap bir ansiklopediydi ayrıca kendimi bildim bileli belgeselden başka hiçbir şey izlemem televizyonda neredeyse.

Kitapta 10 günde alabileceğim bilgiyi 1 saatlik belgeselden öğrenebiliyorum bana göre hayat bilgi demek işte bu yüzden de kitap okumak bana geçmişte kalan bir etkinlik gibi geliyor.
  • HYPNOSER kullanıcısına yanıt
    yeni dûzenin yaratmaya çalıştığı öğrenen insan modelini çıkarmışsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HYPNOSER

Roman okumaktan nefret ediyorum 1500lerden beri her türlü şeyi değiştirdik hayatımızda ama en önemli şey olan bilgi edinme yöntemini değiştirmemiz gerektiğini söylediğim insanlardan aldığım tepkiler ne kadar haklı olduğumu kanıtlar nitelikte.

Bu ülkeye geçmişte kalmış yazarların tarihi geçmiş fikirleri falan lazım değil BİLİM lazım en son okuduğum kitap bir ansiklopediydi ayrıca kendimi bildim bileli belgeselden başka hiçbir şey izlemem televizyonda neredeyse.

Kitapta 10 günde alabileceğim bilgiyi 1 saatlik belgeselden öğrenebiliyorum bana göre hayat bilgi demek işte bu yüzden de kitap okumak bana geçmişte kalan bir etkinlik gibi geliyor.

Bende radyo tiyatrosu dinliyorum artık. kitaplarda gereksiz bi sürü kelime kullanıyorlar ve çok zaman alıyor kitap okumak ayrıca gözüde yoruyor Fakat şu da var ki, Kitap okumak kelime bilginizi epey geliştiriyor.

• roman eğer iyi bir yazarın eseri değilse tabi ki boş diye genelleme yapabilirler
    o kadar çok roman ar ki şimdi otursam ben de yazarım
    her romandan öğrenecek bişey illaki vardır emeğe saygım var
  • Gereksiz demiyorum ama sıkılıyorum roman okurken. Olaya hiç etki etmeyen, lüzumsuz nesnelerin satırlarca tasvir edilmesi çok ruhumu sıkıyor. Sanki sırf kitap ince kalmasın diye zorlanmış hissi veriyor.

Halbuki severim özellikle macera türü romanları ama sırf dediğim olay dolayısıyla kısaltılmış geniş özetini okumayı tercih ediyorum.
  • O zaman kitap tavsiye edin.
  • Dostoyevski okumamışlardır...
  • Burası sözlük mü lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktupc -- 19 Ağustos 2017; 15:26:50 >
  • sen de roman okumayanlara kitap okuyor demem diyordun boş yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ivo -- 19 Ağustos 2017; 15:35:57 >
  • "Roman sevmeyenler hayatında klâsik okumamıştır."
    Demek, "Film sevmeyenler hayatında C. Nolan izlememiştir." gibi bir şey.

Size ne kardeşim isteyen istediğini sever sevmez, şunu kabul edin ki Türkiye sanattan anlamıyor, Ahmet Mithat'ın günümüzün saçma sapan birbirine benziyen dizilerinden farksız serileriyle büyüyen jenerasyonun bildiği tek eğlence romanlardı bu sebeple bunu sonraki jenarasyona sanki %100 gerekli bir şeymiş gibi empoze ettiler, kaktılar kafalarına, şimdi ben örneğin milli eğitim bakanı olup sonraki jenarasyona "100 Temel eser imdb" diye 100 tane film'i zorunlu kılsam komik olmaz mı? Aynı hesap, bilgi almanın bir çok yolu vardı okumak da bunlardan birisi, okumak gerekliliktir elitlik değil, roman ise eğlence zevktir bu kadar net, bundan elitlik yaratmaya çalışma çabanız Breaking Bad izleyip başka dizi izleyenleri küçük görmek ya da direkt film izlemeyenleri küçük görmek kadar absürt.

• bazı romanlarda karakterleri derinlemesine işlemedikleri halde aksiyonu daha doğrusu olağan günlük sıradan hareketlerini mesela hızlı hızlı yürüyerek kapıyı açtı şaşkınca baktı yüzünde tuhaf bir gülümseme vardı gibi bir osurdu fssss diye kokuttu odadakilerin suratı buruştu burnunun direği kırıldı ,yediği bokun buruk tadı aklına geldikçe uzaktaki cam ağacındaki kozalaklara dalıp gittiği zaman aniden bir ses duyuldu gibi bomboş cümleleri detaylı anlatmaları saçma bu tarz cümleleri okuya okuya gına geldiği olmuştu evet diyalogları da basit cümlelerden oluşuyorsa konu yüzeysel işlenmişse katlanılamaz
    dünyanın en iyi romanlarını okursanız seçici olursanız daha iyi olur
    kafkanın dönüşüm romanı ustaca yazılmış olsa dahi faydası olmayabilir neden dersen empati kuruyorsun ve aynı hisleri yaşıyorsun
    her kitap iyi hissettirmiyor ben bir dönem roman okumayı bıraktım çünkü hep sonu ölümle bitiyordu ya da hastalıktan kaybedişten bahsediliyordu ben kendimi o karakterin yerine koyup okuyorum çünkü kötü sonla bitmesi hoşuma gitmiyordu

• En nefret ettigim sey romanlardaki gereksiz betimlemeler. Hani bazi romanlar vardir alir goturur seni surukleyicidir ayni zamanda bir seyler ogrenirsin. Simdi ucurtma avcisinin yazari Khaled Hosseinin diger bir kitabini okuyorum. Bin muhtesem gunesi. Midem bulandi gereksiz betimlemelerden. Atliyorum direk onlari zaten bir paragraf betimleme. Mide bulandirici igrenc. Butun surukleyiciligini mahvediyor kitabin.

Ayrica bazi romanlarin o doneme ait olmasi da cok itici. Yani bir kitap okuyorsun atiyorum o zamanin ingilteresini almanyasini anlatiyor. Banane abi. Gercekten yorumlarfa yazan arkadaslarin soyledikleri mantikli geldi. Bilgi csginda yasiyoruz disarida devasa hizli bir hayat var. Bu hiza yetisebilmek icin, bilgi edinmek maksadimizsa kitap okumak yerine farkli seylere yonelmek daha salt bilgi iceriklerine yonelmek mantikli olabilir. Yoksa bence kitap okumak bir donemin tv izlemesi yani eglence gibi bir sey.
  • Roman okumak bos degil ama hergun kitap okuyorum diyip hergun ask romani okuyan tiplere boş
  • dostoyevski-suç ve ceza romanı bir ergenin eline geçti ve kişiliği daha oturmadan okudu ve o kişiğe büründü diyelim
    ya da ergenken beyaz zenciler ,bukowski kitapları gibi underground edebiyatı okuyup etkilendi
    kinyas ve kayradaki karakter gibi kötü örnekleri özümseyip kız arkadaşlarını dövüp,alkolü uyuşturucuyu eğlence sanmaya başladı bunlar hepsi olabilir seçmeden okunursa bir kitapla küçük bir çocuğun dünyaya bakışını değiştirip geleceğinini kaydırabilirler ya da yıldızını parlatabilirler
    internetten önceki zamanlarda okurun ve çevresindekilerin hayatını olumlu ya da olumsuz yönde değiştirme konusunda kitaplar çok etkiliydi
    kitapları küçümseyip nankörlük yapmayalım
  • Tespit 10 numara gerçekten takdir ettim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.