Şimdi Ara

Roman okumak boş iş diyen tipler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
6.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dh konu dışında dolaşan boş insanlarız lütfen beyler bayanlar, gerçekçi olalım roman okumak hepimize bir noktada da olsa faydalı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevildiğimizi varsayıp kendimizi kandırarak uzun süre güçlü kalabiliriz buna üzülmek aptalca
  • kalitesiz romanları okumanın cennet mahallesi izlemekten farkı yoktur. bazı boş insanlar roman okuyarak kültürleneceklerini, bilgilerinin arşa değeceğini sanıyor ama ellerindeki kitaplar ya kişisel gelişim zırvalıkları yada gram bilgi zerresi barındırmayan karakterleri bile tam oturamamış ergen romanları.zaten roman okuyarak gelişeceğini zannetmekte boşuna. zevk için yapıyorsun sen bunu. bişeyler öğrenmek istiyorsan bilgi içerikli bi kitap al romanla ne işin var senin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikirist -- 19 Ağustos 2017; 21:31:49 >
  • ?Yalnızca tek bir insan türü varsa, o zaman neden hiç geçinemiyorlar? Hepsi birbirine benziyorsa, niçin özel bir çaba harcayarak birbirlerini aşağılıyorlar, Scout, galiba bir şeyleri anlamaya başlıyorum. Galiba Öcü Radley?in bunca zamandır evden çıkmamasını anlamaya başlıyorum? Dışarı çıkmamak istediği için evde kalıyor.?

roman alıntısı rast geldi kendimi buldum ,neden foruma takılıp mesajlaşma ihtiyacı hissetttiğimi bile açıklamış
    ama tıpçıya sorsan sosyal fobi hastasın der ne hastası hastalık değil halbuki farkındalık insanlar çok kötüler ve birbirini çekemiyorlar kıskanç ve kalpsizleer
  • Toplu blok konusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların kötü niyetleri yüzünden iletişim kurulamıyor duygusal açlığımızı romanlarla dolu dolu giderebiliriz bence bilim ansiklopedi seni hislendirip,duygulandırıyor mu?
  • kitap en iyi dosttur seçmesini bilmezsen soğutur
  • roman okumaya sabredemeyenler alıntıları okumalı
  • adamlar radyasyon,trafik,çevre kirliliği,kimyasal atıkların olmadığı zamanlarda duru duru yazmış saygıya değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgomg

dostoyevski-suç ve ceza romanı bir ergenin eline geçti ve kişiliği daha oturmadan okudu ve o kişiğe büründü diyelim
    ya da ergenken beyaz zenciler ,bukowski kitapları gibi underground edebiyatı okuyup etkilendi
    kinyas ve kayradaki karakter gibi kötü örnekleri özümseyip kız arkadaşlarını dövüp,alkolü uyuşturucuyu eğlence sanmaya başladı bunlar hepsi olabilir seçmeden okunursa bir kitapla küçük bir çocuğun dünyaya bakışını değiştirip geleceğinini kaydırabilirler ya da yıldızını parlatabilirler
    internetten önceki zamanlarda okurun ve çevresindekilerin hayatını olumlu ya da olumsuz yönde değiştirme konusunda kitaplar çok etkiliydi
    kitapları küçümseyip nankörlük yapmayalım

Asıl bunları öngörüp yapmamak için romanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Tolstoyun neredeyse her kitabını, dostoyevskinin bir çok kitabını okudum. Popüler romanlardan sayısız okumuşluğum var. Ama biri çıkıp gelse dese ki roman okumak boş iş, bende haklısın derim. Okuduğum kitapları okuyacağıma 3 tane bilimsel kitap okurum çok daha iyi. Ama sırf sevdiğimden zamanım çok olduğundan bazende bu hayattan sıkılıp başka maceraları görmek istediğimden okudum.
    Romanlar bu üstteki saydıklarım için. Başka bi katkısı yok. Biri çıkıpta en basitinden herhangi bir tolstoy kitabından ne öğrendiğini bana açıklasın.

Işık tayflarını spektrumlarına ayırmayı öğrendim.

Buna ancak gülünür kusura bakmayın..

• Çoğu romanın amacı zaten bilgi vermek değil. Olmasına gerek de yok. Keyifli vakit geçirmiş olursun roman okumayı seviyorsan ama şu ''halbuki o romandaki günlük hayatta yaşanan meseleleri, zamanının tarihsel olayları, derin sosyolojik ve psikolojik analizleri elli tane "bilgi içerikli" kitap okunsa bulunamaz.'' lafın o kadar saçma ki. Yani bilgi edinmek için 1 klasiğin,50 tane konu hakkında bilgi içerikli yazılmış kitaptan daha iyi olduğunu söylemek...Zaten şu kurduğun cümlede bile o kadar hata var ki. En basitinden ''zamanın tarihsel olayları'' değil ''zamanın tarihsel olaylarını'' olacak. Bu arada sosyologlara,psikologlara söyle alanları hakkında yazılmış ders kitaplarını değil klasik romanları okusunlar. Hem baya zaman kazanmış olurlar.

• Roman okunarak öyle derin bir bilgi birikimi edinemezsin. Ha gerçekten kişiliğini geliştirmene yarayacak, sana daha farklı perspektifler kazandıracak romanlar var mıdır? Tabi vardır, ama bilimsel kitap okumak varken roman okumak zaman kaybı demeyeyim de biraz daha keyif işi gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tüng

Çoğu romanın amacı zaten bilgi vermek değil. Olmasına gerek de yok. Keyifli vakit geçirmiş olursun roman okumayı seviyorsan ama şu ''halbuki o romandaki günlük hayatta yaşanan meseleleri, zamanının tarihsel olayları, derin sosyolojik ve psikolojik analizleri elli tane "bilgi içerikli" kitap okunsa bulunamaz.'' lafın o kadar saçma ki. Yani bilgi edinmek için 1 klasiğin,50 tane konu hakkında bilgi içerikli yazılmış kitaptan daha iyi olduğunu söylemek...Zaten şu kurduğun cümlede bile o kadar hata var ki. En basitinden ''zamanın tarihsel olayları'' değil ''zamanın tarihsel olaylarını'' olacak. Bu arada sosyologlara,psikologlara söyle alanları hakkında yazılmış ders kitaplarını değil klasik romanları okusunlar. Hem baya zaman kazanmış olurlar.

Fransız devrimindeki insanların neler hissettiklerini hangi tarihsel kitapta hissedeceksin? An be an ölüme yaklaşırken yaşanılan süreçleri ve o durumun psikolojisini hangi psikoloji kitabında bulacaksın? Kadın erkek eşitliği, dişilerin ikiyüzlülüğünü, basitliğini hangi sosyoloji kitabında okuyacaksın?

Hadi iyi akşamlar

• Roman felan okumuyorum ve çok sıkıcı geliyor karakterime felan ters geliyor ancak bilim , insanı geliştiren kitaplar , bilgi içerikli tıp kitapları felan çok hoşuma gidiyor devamlı okumaya çalışıyorum.

Roman boş geliyor mesela roman yerine o kitaptan ele anılan konuları filme dökünce çok daha iyi oluyor film'de daha keyif alıyorum.

Ayrıca şu sözünüze kesinlikle katılmıyorum ( 3 tane bilimsel kitap okuyup dh, webtekno takip ederek elon musk olacağını zanneden tipler oluyor. )

Sen kitap okudunda bir buluş mu meydana getirdin ayrıca Elon Musk kitap okuduğu için o pozisyonda veya mark zuckerberg , Bill gates kitaplar insanların gelişiminde katkıda bulunur bir buluş yaptırmaz!
  • Söz konusu 'kitaplar' olunca genelleme yapılmamalı.
  • Evet roman kitapları size belgesel ve akademik kitaplar kadar bilgi sahibi yapmaz,tarih kitabı okuyarak ve belgesel izleyerek daha kültürlü olabilirsiniz ama ''hissedemezsiniz''.O romanlardaki karekterin çaresizliğini,acıyı,aşkı bunları ve belki de bunlarla mücadele etmeyi size belgesel veremez.İkisi çok farklı şeyler.
  • "roman okumak boş iş" diyenin kendisi boştur.
    Beyefendi sanırsınki boş zamanlarında ingilizcesini geliştiriyor, yazılım felan öğreniyor.
    Her neyse boş zamanlarını iyi değerlendiren roman okumak boş iş demez
  • Bilimsel bilgiye önem verip roman okumak boş iş diyenler ne kadar haksızsa roman okumaya önem verip bilimsel malzeme okumak boş iş diyenler de haksızdır.

Sanat ve bilim iki ayrı daldır ve birbirinin yerini doldurmaz.İsteyen birini yapar isteyen ikisini de yapar.İki alan da kendi içinde değerlidir ve insanlık mirasına katkı sağlar.Toplumlar ne sadece sanatla ilerleyebilir ne de sadece bilimle ilerleyebilir.İkisi de var olmalıdır bence.

Bilimsel malzeme okumak dünyamızın ve evrenin işleyişini daha iyi anlamamızı ve bu konuda araştırmalar yapıp yeni icatlar yapmamızı sağlar.

Sanat ki konuda geçtiği üzere roman da bizleri okuduğumuz karakter üzerine düşünüp onunla empati kurmamızı sağlar ve empati duygumuzu geliştirir.Bugünün dünyasına özellikle Türkiye'ye baktığımızda empati duygusuna ne kadar muhtaç olduğumuz aşikardır.

Bu yüzden roman da okunmalı bilim de yapılmalıdır.İkisini karşılaştırıp yarıştırmak bence doğru değildir.

• HYPNOSER kullanıcısına yanıt
    Belgesellerde sadece yüzeysel bilgi verilip, olayın iç yüzüne inilmez.
    Carl Sagan bile koskoca Cosmos belgesel serisinde üstün körü geçtiği bilgileri kitabında en ince detayına kadar işlemiştir, aynı şey Neil Shubin'in İçimizdeki Balık kitabı için de geçerlidir.

Kitap okumak da kesinlikle boş iş değildir!
    Kitaplardan öğrendiğin detaylı bilgiler ömür boyu aklında kalırken, aforizmalar şeklinde öğrendiğin bilgiler uçup gider.

Son olarak da tarihi geçmiş fikir diye bir şey yoktur. Her fikir her dönem iş yapabilir.
    Bundan 2500 yıl önce Demokritos'un sadece bir fikir olarak ortaya attığı atom fikri, tarihi geçmiş düşünce diye rafa kaldırılsaydı şuan bilim hangi seviyede olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAlucard -- 20 Ağustos 2017; 3:8:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.