Şimdi Ara

Roman okumak boş iş diyen tipler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
6.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HYPNOSER

Roman okumaktan nefret ediyorum 1500lerden beri her türlü şeyi değiştirdik hayatımızda ama en önemli şey olan bilgi edinme yöntemini değiştirmemiz gerektiğini söylediğim insanlardan aldığım tepkiler ne kadar haklı olduğumu kanıtlar nitelikte.

Bu ülkeye geçmişte kalmış yazarların tarihi geçmiş fikirleri falan lazım değil BİLİM lazım en son okuduğum kitap bir ansiklopediydi ayrıca kendimi bildim bileli belgeselden başka hiçbir şey izlemem televizyonda neredeyse.

Kitapta 10 günde alabileceğim bilgiyi 1 saatlik belgeselden öğrenebiliyorum bana göre hayat bilgi demek işte bu yüzden de kitap okumak bana geçmişte kalan bir etkinlik gibi geliyor.

Son paragrafın son zamanlarda gördüğüm en saçma şey.

Bir saatlik belgeselde 10 günlük kitaptaki bilgiyi almak!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• thelmessos kullanıcısına yanıt
    Mesela anladığım kadarıyla sen kitap okuyan birisin ama eleştiri yapmayı hala öğrenememişsin. Bir şeye saçma demek onu eleştirmek olmuyor maalesef nedenleriyle açıklamalısın .

• Evet roman okumak boş iştir. Roman insanı geliştirir demek de kişisel gelişim zırvalığıdır.

• HYPNOSER kullanıcısına yanıt
    Ben ne kendimi ne de seni hiçbir kategoriye koymuyorum. Konuya girdim, hit yorumlarda seninkini gördüm ve şok...

Kitap okumak tercih meselesidir, bilgiyi farkli kaynaklardan elde edebilirsin. Bunların hepsi eleştiri lebilir, tartışılabilir. Zaten ben bu konuda yorum yapmadım. Tekrar altta paylaştığım cümle benim derdimdi.

Kitapta 10 günde alabileceğim bilgiyi 1 saatlik belgeselden öğrenebiliyorum.

Gerçekten bunu nasıl iddia edebiliyorsun merak ediyorum. Bence bu tamamiyle absürt, saçma bir yorum. Üstteki bir arkadaş zaten açıklamıştı uzun uzun, ben daha fazla zaman harcamak istemiyorum. Derdim seninle değil yukardaki cümleyle. Uzatmaya gerek yok, biraz düşün; sen de anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelmessos -- 20 Ağustos 2017; 23:32:56 >
  • Kült romanların hepsi okunmalı, onun dışında evet zaman kaybı ve sana bir şeyler katmayacak, sadece dil bilgine takviye yapacaktır.

Roman, 80 bölümlük diziyi izlemek yerine okumaktır.

Bilim, Tarih, Psikoloji, Felsefe, Biyografi türünde kitapları okursan hayata bakış açın değişir.

Gelişim kitaplarına ise el vurmamak gerek, hepsi yalandan ibaret.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaşımız farkındalık yarattığı için teşekkür ediyorum.Gördük ki en beğenilen yorumlar roman okumanın gereksizliği temasını barındırıyor.İşte bu bizim ülkenin "özeti."

• Bir çocuğa ilkokul çağında akılcı düşünme ve sorgulama becerileri aşılanmadıktan sonra isterseniz silah zoruyla bütün dünya klasiklerini ezberletin toplumda hiç bir aydınlanma sağlayamazsınız.

En iyi örnek de buna Türkiye, Hasan Ali Yücel dünya klasiklerini Türkçe'ye çevirtip olabildiğince tüm okullara dağıttırdı, Milli Eğitim bakanlığı tarafından klasikler tavsiye edildi. Ne oldu, şimdi neredeyiz ?

Bakın size bir spesifik örnek nereden nereye geldiğimizi gösterecek. Bu kitap Milli Eğitim bakanlığı tarafından tarih boyunca insanlığa ışık tutmuş insanları tanıtmak için ışık serisi adı altında bir serinin parçası. Kitabın adı "Buda'nın Öğretisi" sene 1981 !

Şimdi neredeyiz biliyor musunuz ? Diyanet İşleri Yoga merkezlerinde duvarlardaki Ying-Yang sembollerinin Müslüman bir ülkede olmaması gerektiğini, körpe zihinleri farklı dinlere özendirdiği sebebiyle kaldırılmasını istiyor. Dilerseniz bu haberin linkini de paylaşırım görmemiş olabilirsiniz çünkü bu gibi kara mizah örneği haberler nereye gittiğimiz belli olmasın diye ana akım medyada yer bulmuyor.

Kitap okutmakla taşlaşmış bir zihniyetin üstünde çiçek açtıramazsınız.

Roman okumak boş iş diyen tipler

Roman okumak boş iş diyen tipler

Bak şimdi bu notu düşmesem bu mesaja cevap olarak "bırakalım da millet Budist mi olsun, bunu mu istiyorsunuz ?" diye cevap mutlaka gelecektir, belki yine de gelir belli mi olur bizim işlerimiz.

• Lise ve üniversite de çok kitap okurdum.Ama mezun olup işe başlayınca kitapları rafa kaldırdım.Elime aldığımda gözlerim direkt kapanıyor. Nasıl olacak bilmiyorum.
  • Ya ben de okuyamıyorum ama birine söylerken utanıyorum.

Neden cahilliği bu kadar kutsallaştırır olduk sahi ?

• Roman okuyup, film-dizi izleyip kurgusal ve insani olan sanatla ilgileneceğinize az bilimi ve felsefeyi öğrenin. Elbette psikolojik ve sosyolojik olarak insanları anlamanıza yardımcı olacaktır ama zaman kaybı bana göre. Benim de resime, tasarıma, yazarlığa yeteneğim var ama uğraşmıyorum.

İnsanlar aydınlanmayı kitap okumaktan ibaret gördüğü sürece asıl duraklama o zaman olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgunozgur -- 21 Ağustos 2017; 15:3:54 >
  • Ülkenin çoğu evlilik programları, 3 saat süren zeka özürlü diziler ve magazin programları ile gününü geçirirken roman okumak boş iş demek nasıl bir kafa

• Geçen ay cep kitabi aldım can yanınlarının. Yer Altından notlar diye.

Dedim kendi kendime ben niye daha önce bu kitabı okumadım.

Kitap okumaktan zarar gelmez, sizi dinginleştirir ve kendinizi dinlemenizi sağlar.

• Çok haklısın. Örneğin ; savaş ve barış, suç ve ceza, 1984, ince memed, yüzyıllık yalnızlık, hayvan çiftliği gibi kült eserleri okuyan insanların muhakeme yeteneği artar, hayal gücü genişler, psikolojik analiz yapma yetenekleri artar, sorgularlar, başka denizlere yelken açarlar. Günde en az 20-30 sayfa okumak şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

Geçen ay cep kitabi aldım can yanınlarının. Yer Altından notlar diye.

Dedim kendi kendime ben niye daha önce bu kitabı okumadım.

Kitap okumaktan zarar gelmez, sizi dinginleştirir ve kendinizi dinlemenizi sağlar.

Yeraltından Notlar muhteşem bir kitap hocam

Bitirince boşluk oluştu sonra suç ve cezaya başladım o kapattı boşluğu

• Roman okumayın okutmayın boş iş zamanınızı boşa harcamayın.

• Kitap okumaktan nefret ederim. Lise yıllarında sınavda 30 puan kitaptan sorardı hoca, okuyan arkadaşlardan dinleyip 60-70 alırdım. Bir kere çok ince kitap vermişti sanırım fareli köyün kavalcısıydı, bir onu okudum zorlanarak. Arkadaşlarla avm falan gezerken d&r ve benzeri mağazalara girmek zorunda kalıyorum ve cidden midem bulanıyor. Ayrıca 23 yaşındayım kütüphanelere maksimum 3-4 kere girmişimdir.
  • Roman okumak keyif işidir. Biraz okuyunca ilgini çekiyorsa su gibi akıp gidiyor zaten. Okurken seçici olmak lazım.

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 21 Ağustos 2017; 20:54:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HYPNOSER

Roman okumaktan nefret ediyorum 1500lerden beri her türlü şeyi değiştirdik hayatımızda ama en önemli şey olan bilgi edinme yöntemini değiştirmemiz gerektiğini söylediğim insanlardan aldığım tepkiler ne kadar haklı olduğumu kanıtlar nitelikte.

Bu ülkeye geçmişte kalmış yazarların tarihi geçmiş fikirleri falan lazım değil BİLİM lazım en son okuduğum kitap bir ansiklopediydi ayrıca kendimi bildim bileli belgeselden başka hiçbir şey izlemem televizyonda neredeyse.

Kitapta 10 günde alabileceğim bilgiyi 1 saatlik belgeselden öğrenebiliyorum bana göre hayat bilgi demek işte bu yüzden de kitap okumak bana geçmişte kalan bir etkinlik gibi geliyor.

Belki belgesel izleyerek 'bilgi'leri ezberlersin ama kitaplar senin kendi fikirlerini oluşturmanı sağlatır. Sorgulama ve inceleme yeteneklerini geliştirir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.