Şimdi Ara

Roman okumak boş iş diyen tipler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
6.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kitaplar bizim için öğrenmeyi sağlayan dolaylı yaşantı kaynakları ,internet tv olmasaydı ne yapacaktın tek dostun hayata açılan penceren kitaplar olacaktı kitaplar olmasaydı insanlar dar bir çevrede hayatta neler olduğundan habersiz ve cahilce sığ görüşleriyle vizyonsuzca yaşayıp gidecekti
    kitaplar mucize çünkü insanların gerçek düşünceleri ya da hayal gücünün derinliklerini keşfetmemizi sağlıyor
    geçmişte en baba kalıcı iletişim kitap aracılığıyla olurdu
    kuran tevrat incil milyonlarca insanı yüzyıllarca peşinden sürükledi
    roman sıkıcı değil bazı insanlar sıkıcı
  • Arkadaşım romanlar tamamen yazarın hayal gücünü yansıtır ve bence gereksizdirler.Onların yerine bilimsel kitaplara ve dergilere yönlenmeni tavsiye ederim.(birçok romanı okudum)
  • aşk romanı deyip geçme kaba saba insanlar ince düşünmeyi,sevgiyi ,aşkı,hassasiyeti,çevresindeki hiç kimseye karşı hissedemeyeceği yoğun ve farklı duyguları,akıcı sanatsal düşünceler halinde başka nasıl öğrenebilir,deneyimleyebilir
    türk milleti kadınlı erkekli odun ve aşkı filmlerde ya da dizilerde yüzeysel yansıtıldığı tarzda algılıyor
    sevgi aşk yok denecek kadar az bu duyguya yabancıyız bazı kişilerin aşk hakkında kurabileceği cümleler ne hissettiğini cümlelere dökebilme yeteneği ya da tam olarak ne hissedebileceğinin farkına varabildiği yok
    aşk romanları bir öküze manevi duyguları kazandıramasa da bayanlara dayakçı kocasının veremediği toz pembe bakış açısını geçici de olsa kazandırabilir biraz olsun gerçek dünyanın karamsarlığından uzaklaşmasını sağlar
  • Tolstoyun neredeyse her kitabını, dostoyevskinin bir çok kitabını okudum. Popüler romanlardan sayısız okumuşluğum var. Ama biri çıkıp gelse dese ki roman okumak boş iş, bende haklısın derim. Okuduğum kitapları okuyacağıma 3 tane bilimsel kitap okurum çok daha iyi. Ama sırf sevdiğimden zamanım çok olduğundan bazende bu hayattan sıkılıp başka maceraları görmek istediğimden okudum.
    Romanlar bu üstteki saydıklarım için. Başka bi katkısı yok. Biri çıkıpta en basitinden herhangi bir tolstoy kitabından ne öğrendiğini bana açıklasın.
  • romanın en önemli özelliklerinden biri empati kurabilmeyi sağlaması ve
    zamanda geçmişe yolculuk yapabilmeyi sağlaması
    bence roman okumayan salt bilgi ihtiyacını karşılayanlar maneviyat yönünden gelişmemiş
    sığ adamlardır
    salt ansiklopedik bilgi edinmiş insanların hissiyatsız, ruhsuz ,duygusal anlamda eksik sığ olduktan sonra gözümde değeri olmaz çünkü google var sonuçta
    ben bir deneyimiden yaşanmışlıklardan bahsediyorum mesela karşımdaki benle empati kuramadan boş boş bakıp yetersizce fikir beyan edip kısır muhabbetiyle meşgul ediyorsa bana ne faydası var, gerçek hayatta çevremde iletişim konusunda sıkıntı doğuyor bu sebepten
    her yönden gelişmek lazım
  • daha basit anlatayım
    ben bir erkeğim ve bayanların hayata bakış tarzını duygularını en detaylı şekilde kitaplardan anlarım
    çeşitli dolaylı yaşantılara geniş bakış açısına sahip olurum iki cinsiyetin ve beynelmilel düşünce yapısı bilinç akışı hakkında bilgim olur roman okumadan bir ingiliz amerikan fransız rus gibi hayata bakamazsın türk gibi düşünebilirsin sadece dar açılı
  • en iyi filmler diziler romanlardan uyarlanıyor ve o derece tatmin etmiyor eksik kaldığı halde kült filmler olarak değerlendiriyor roman keşiftir çeşitli beyinlere hayatlara karakterlere sahip olmak gibi bir mucizedir
  • roman level atlamak somut varoluşun ötesine taşmak
    hayat ve sanattır çok değerlidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgomg

dostoyevski-suç ve ceza romanı bir ergenin eline geçti ve kişiliği daha oturmadan okudu ve o kişiğe büründü diyelim
    ya da ergenken beyaz zenciler ,bukowski kitapları gibi underground edebiyatı okuyup etkilendi
    kinyas ve kayradaki karakter gibi kötü örnekleri özümseyip kız arkadaşlarını dövüp,alkolü uyuşturucuyu eğlence sanmaya başladı bunlar hepsi olabilir seçmeden okunursa bir kitapla küçük bir çocuğun dünyaya bakışını değiştirip geleceğinini kaydırabilirler ya da yıldızını parlatabilirler
    internetten önceki zamanlarda okurun ve çevresindekilerin hayatını olumlu ya da olumsuz yönde değiştirme konusunda kitaplar çok etkiliydi
    kitapları küçümseyip nankörlük yapmayalım

Hocam bence düşünceleriniz saçma Mesela ben ergenim

Yeraltından notlar okudum suç ve ceza okuyorum hiç de raskolnikov gibi olayım demedim niye diyeyim manyak mıyım ben

İnsanın yapacağı varsa yapar o kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bilimde öyle bir gerçek var sen bilimi saçma mı buluyorsun
    sen kendi açından etkilenmediğini düşünüyorsun ama bilinçaltına işledi
    herkes sen değil kişisel olarak yorumlamıyoruz
    çavdar tarlasında çocukları okuyup etkilenip ya da bazı filmleri izleyip otomatik portakal vs şiddete meyledenler oldu
    hitlerin kavgam kitabı,sosyalizm komünizm kitapları marx filan,kuran tevrat nasıl etkilemez örnek olmaz şaka mısın
  • önceden ben de boş derdim ama değil işte. karakter-mekan tasvirleri insana anlatılan olayı resmen yaşatıyor. yani romanı yaşıyorsun, bir katilin ruh halini dünyanın en büyük yazarından öğreniyorsun, dünyanın en güzel sahnesini yine romandan ediniyorsun yeri gelince ağlıyorsun yeri gelince gülüyorsun. bunlar hep size deneyim kazandırıyor, ruhunuzu besliyor.

atıyorum aşk denildiğinde roman okumayan boş boş bakarken, roman okuyan kelimeye çok anlam yüklemiş tecrübeli insan gibi bakabiliyor.
  • ayrıca kitap okurken 40-50 sayfa kitaba kredi verirsiniz. o noktadan sonra sizi sürüklerse okursunuz sürüklemezse okumazsınız sıkıcı dersiniz. bu krediyi 2 sayfada tutarsanız tabiki sıkıcı gelir. önce dişinizi sıkacaksınız bi zahmet.
  • Beyni çalıştıran şeyler boş değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekan tasviri deyip geçme kesinlikle imajinasyonu güçlendiriyor
  • insan hayal ettiği sürece yaşar
  • roman okurken duygusal yönden aşırı tatmin oluyorsun arkadaş arayışın olmuyor aşk romanı okuyanlar
    mesela face ya da instagram twitter gibi sadece görsellikle kısıtlı cümlelerle sınırlanmış düşünceleri aşabiliyor zamanını iyi ve full kapasite değerlendirebiliyor cinayet romanları da öyle güzel ki katille özdeşleşip sadistik duygularını tatmin edip çevrendekilere saldırmıyorsun
  • Bak şimdi bi romanda " sert ve emin adımlarla kasvetli evin tarihe tanık olmuş ,derin sohbetlere kulak kabartmış ,içinde tozlu kokular barındıran tahta koridorunun sonundaki büyük, sır dolu odaya açılan üzerinde işlemeleri ve desenleriyle rokoko dönemini andıran usta ellerden çıkmış köşeleri altın işlemeli üstünde Fransız temsili horoz kabartmaları olan kapıyı sakince açtım " bu en az yarım sayfa tutar bunu bi roman olarak düşün sadece yarım sayfada şu yazdığım şey içimi karartmaya yetti bu roman okumanın saçma olduğunu çok rahat gösterir.
    Bunu okuyup en ufak bilgi kazandın mı bi birikim oldu mu sende? Hayır ama aynı satırda bi tarih veya araştırma kitabı okusan çok rahat "öyle miymiş ?" diyebilceğin bi bilgi edinmiştin bile o yüzden roman okumayı savunma roman bu zevktir resim galerisine katılmak gibidir roman. Bilgi kazandırmaz birikim katmaz sana sanatsal bakış açıları katabilir sadece ama sen daha boş bi kafayla tarih bilmeden coğrafya bilmeden felsefe bilmeden roman okumak çok eyi yeaaa dersen sana gülerler

• konu sahibine teşekkürler
    şimdi o koridor paragrafını okurken nöronlar arası bağlantı artıyor,imajine ediyorsun aynı zamanda dolaylı olarak gizemli koridordan geçerken empati kurduysan sen de kasvetli evdeki merak hissine kapılıyorsun
  • "Acımak... Ben insan ruhundaki derinliğin ancak onunla ölçülebileceğine kaniyim. Evet, dibi görünmeyen kuyulara atılan taş nasıl çıkardığı sesle onların derinliğini gösterirse başkalarının elemi de bizim yüreklerimize düştüğü zaman çıkardığı sesle bize kendimizi, insanlığımızın derecesini öğretir... Fikrimce yalnız doğruluk hastalığı, bir hak ve hakikat meselesi etrafında toplanmak kabiliyeti, bir cemiyeti mesut etmeye kâfi gelemez... Bunun için acımak, birbirimizin feryadını, iniltisini duyabilmek de lâzım!..

bakın bu bir romandan alıntı ve bize en yüce duygulardan birisi hakkında farkındalık sağlıyor
  • "Yıllardan beri ilk defa olarak içimde aptalca bir ağlama arzusu uyandı, Çünkü bütün bu insanların benden ne kadar nefret ettiklerini hissetmiştim"

bu sıradan gibi görnüen cümle neler ifade ediyor insanların bencilliklerinden,sevgiye ihtiyacından,sevgi kıtlığından ,kalplerinin darlığından muzdarip olması sadece günmüüzde değilmiş ve da aptalca kelimesinin de önemi var nefret edildiğimiz için üzülmeye değmez 6.his negatif enerji ağlarsak ferahlarız filan ayrıca tek sevilmeyen ben değlmiişim duygusu uyandırıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.