Şimdi Ara

Tıp fakültesinde okuyup yayın, makale, araştırma yapmak istiyorum diyenler gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
15
Favori
4.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gibi projelerin yurtdışı CV sinde önemli rol oynayacağı belli, ve rakiplerinizden sizi bir adım öteye götürür

Ankara tıp fakültesinde bu çok kolay hatta o ders gelmeden siz hocalarnızın araştırmalarına katılarak, hocalar çok istekli bu konuda
    3. Sınıf geldiğinde de bilimsel araştırmalar yaparak bu fırsatı yakalıyorsunuz

Hatta makaleniz belli dergilerde yayımlanursa +3 puan notlarınıza yansıyor, baya +3 puan oluyor bu arada

Tıp fakültesinde okuyup yayın, makale, araştırma yapmak istiyorum diyenler gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. sınıfta bir arkadaşım almanyada tıptan direkt kabul aldı, şu an hazırlık eğitimi aldı seneye orda derslere başlıyor
    2. sınıftada oxfordtan kabul alan arkadaşım var yaptığı çalışmalardan ötürü, seneye orada eğitimlerini alacak

bunlar daha okurken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 14:33:24 >
  • bu araştırma görevlerinden sizin notunuza belli katkısı var sadece sınavlar etki etmiyor not belirlerken sınavların oranları çok az toplam etkisi %30-35 falan

çnemli olan sizin kendizi ne kadar geliştirdiğiniz araştırma görevlerine katkınız nasıl, mesleki yönden gelişimizniz, ilerde sunacak olan projelerinizde sunum beceriniz nasıl, hasta ile doktor arası ilişki nasıl olmalı, iletişim beceriniz gibi ve bunu nasıl düzenlenmeli gibi birçok etmenden sizin gelişiminizi sağlıyor

bu saydıklarım çoğu okulda değinilir ama ankarada bunlar not olarak değerlendirmeye alınır ve böylece gereken önemin verilmesi ve geliştirilmesi amacı hissedilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 14:37:40 >
  • Peki sizin hiç makaleniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt

3. sınıfta başlayacak bu program başlıyor, nasip olursa çıkarmayı düşünüyorum birkaç konuda araştırmalara başlamıştım

ben daha çok dil konusunda kendimi geliştirdim 2 yıl boyunca almanca için şu an b2 seviyesindeyim c1 e 1 ay sonra geçeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 14:44:55 >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt
    ilk 2 yılda temel eğitim aldığınız için fizyoloji anatomi histoloji gibi temel branşlar alınıyor

elbette sunum becerilerniz gelişimi,mesleksel eğitimler, iletişim eğitimleri burada veriyor

daha çok 3. sınıfta araştırma yönünden gidiliyor, bu yüzden de ilk 2 yılda isteyen olursa yapabiliyorlar hocaların kapısı sonuna kadar açık sizlere ben şu an öyle istek de bulunmadım ama almanya için birtakım isteklerim oldu ve bu yönde kendimi geliştirmeye karar verdim

istekler kişiden kişiye değişir

**ama gidip hiçbir şey de yapmayabilirsiniz bu sizin isteklerinize kalmış şey zorlama yok sadece sunum sunma ve araştırma gibi notlarınız zayıf olur, hedefiniz türkiye ise tusa da çalışanlar var
  • ilerde ne olacağınızı 3. sınıfta karar veriyorsunuz

tus çalışıp türkiyede mi kalacağım iyi uzman hekim olacağım

araştırmalar yapıp phd ya da bu araştırmalarla tus kazanıp ünide mi kalacağım

yurdışına mı gideceğim o yönde çalışmalar şimdi başlar

bu zaman başlıyor zaten 6da mezun oldum birden bunlara karar vereyim gibi düşüncenin olması da mantıksız olur ilk 2 yıl eğitiminde kendini tanıtırsın

**ama çoğu okulda ilk 3 yıl temel verip notların değeri yüksek olup tus ilerde tus amaçlanıyor

size kalmış bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 14:54:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyorum ama okumak saçma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Oxford a giden arkadaşınız ücret ödeyecek mi merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    ödeyecek

tıp sadece türkiyede bedava
    Dünyanın en pahalı ve en iyi tıp fakültelerin birisi diye biliyorum,nasıl ödeyecek burs alacak mı hocam

• Hocam beni maruz görün birşey soracağım bu yurt dışı için Akdeniz üniversitesi gibi fakülteler var mı veya yaş sınırı ve yurt dışına çıkan öğrenci okuduğu zaman burs falan?

• Reis Tıptaki gelişmeleri bilimsel makaleleri takip edebileceğimiz okuyabileceğimiz bir kaynak var mı ? Varsa bildiğin paylaşırsan sevinirim.
  • siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    maddi durumları baya iyiler sorun olmaz onun için
  • Areyouradyo kullanıcısına yanıt
    çoğu kişinin yakından tanıdığı pubmed var nerdeyse çoğu makale var
  • Almancayiı nereden öğrendin sincabim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 27 Temmuz 2020; 0:33:49 >
    Sevindim hocam ya başarılı olur umarım çok güzel bir fırsat

• Captainmagic25 C kullanıcısına yanıt
    yaş sınırı yok ama burs bulmak için uğraşman gerek üniversiten verir ama yeterli gelmeyebilir onun için gideceğin ülkeden bursu araman gerek yani her yere gmailden yazacaksın

ya da fakülteden mezun olmuş hayırsever kişilere de durumunu anlatırsan yardımcı olacaklardır
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    goethe

ama telc in de geçerliliği var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

çoğu kişinin yakından tanıdığı pubmed var nerdeyse çoğu makale var
    Teşekkürler reis
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.