< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PDF'leri Arkalı Önlü Nasıl Yazdırabilirsin?
Giriş: PDF belgelerini arkalı önlü yazdırmak, kağıt tasarrufu yapmanın ve belgelerin daha profesyonel görünmesini sağlamanın harika bir yoludur. İşte PDF'leri arkalı önlü yazdırmak için adım adım bir kılavuz:
Adım 1: Yazıcı Ayarlarını Kontrol Et İlk adım, yazıcının arkalı önlü yazdırma özelliğini desteklediğinden emin olmaktır. Yazıcı sürücülerinizi kontrol edin veya yazıcının kılavuzuna bakın.
Adım 2: PDF Yazdırma Seçeneklerini Aç PDF belgenizi açın ve "Yazdır" seçeneğine tıklayın. Yazdırma penceresinde "Yazdırma Seçenekleri"ni veya "Diğer Ayarlar"ı seçin.
Adım 3: Arkalı Önlü Yazdırmayı Etkinleştir Yazdırma seçeneklerinde "İki Taraflı Yazdırma", "Çift Taraflı Yazdırma" veya "Arkalı Önlü Yazdırma" seçeneğini bulun. Bu seçeneği etkinleştirin.
Adım 4: Sayfa Aralığını Seç Çift taraflı yazdırmak istediğiniz sayfa aralığını seçin. Tüm belgeyi veya belirli sayfaları seçebilirsiniz.
Adım 5: Yazdırma Seçeneklerini Onayla Yazdırma seçeneklerini gözden geçirin ve doğru olduklarından emin olun. Ardından, "Yazdır" düğmesine tıklayın.
Adım 6: Çıktıları Kontrol Et Yazdırma işlemi tamamlandıktan sonra, çıktıları kontrol edin. Belgeler doğru şekilde arkalı önlü yazdırılmış olmalıdır.
Önemli Notlar:
- Bazı yazıcılar manuel arkalı önlü yazdırma gerektirebilir. Bu durumda, yazıcı ekrandaki talimatları takip et.
- Arkalı önlü yazdırma özelliği tüm PDF belgelerinde çalışmayabilir. Örneğin, bazı form belgelerinde veya şifre korumalı PDF'lerde bu özellik mevcut olmayabilir.
- Çift taraflı yazdırma, yazıcının kağıt türü ve boyutunu desteklemesini gerektirir. Desteklenmeyen kağıt kullanıyorsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
PDF'leri arkalı önlü yazdırmak, kaynakları korumanın ve belgelerin daha düzenli görünmesini sağlamanın kolay bir yoludur. Yukarıdaki adımları takip ederek, belgelerini sorunsuz bir şekilde arkalı önlü yazdırabilirsin.