Şimdi Ara

İslam Şeriatı ile ilgili kitap önerisi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihs_54 -- 21 Eylül 2019; 13:5:8 >

• Bu kitabı bende merak ediyorum,o yüzden konuyu takip edeceğim.

Ama tarafsız bir kitap olmayacağını da biliyorum.Herkes istediği gibi uyguladığı ve anladığı için bu durum tarafsız bakılamaz.
    En tarafsız denecek kitapta bile yazılan tezler çürütülür.

Bakalım neler çıkacak,merakla bekliyorum...
  • tarafsiz bir kitap tabiki var bu konularda sizi ilgili bolunleri tatmin edecektir.

turk hukuk tarihi

coskun ucok-gulnihal bozkurt-ahmet mumcu

bu kitap ojulda hukuk tarihi dersimizde okutulmustu ve icinde seriatla ilgili bolum de var bu kismi sizi tarafsiz bir sekilde bilgilendirecektir malum seriat islam hukuku anlamina gelmekte olup bu konuda da size en iyi ve tarafsiz bilgi verecek olan bir hukuk kitabidir agir degil kesinlikle cok rahat anlar ve okuraunuz.icinde sunnilik-siilik ayrimi hususunda da bilgiler var.kisaca tam aradiginiz kitap fiyati da uygun kesinlikle kacirmayin derim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip bende merak ediyorum varsa hemen alacağım.
  • ayrica uzuv kesme vardir.zina yapanlarda kisinin muhsen olmasi gerekir resm edilmesi icin muhsen ise kisinin hayatinda evli olanlardir yani o an evli olmasa bile evlenmis ve cinsel iliaki yasamis kisi icin daha sonra evli olmasa da zina yapmasi recmle cezalandirilir.

muhsen olmayanlar iae yanlis hatirlamiyorsam 100 sopa darbesi ile cezalandirilir.

ayrica recm kur'an i kerim de yoktur kur'an i kerim muhsen olup olmamasina gore ayrim gozetmeyip 100 sopa darbesi ongorurken hz.omer zamaninda recm cezasi kabul edilmistir.

ayrica biliyorsunuzdur ki kaynak olarak dort temel kaynak vardir ve bu kaynaklari kabul edip etmemelerine gore muslumanlar mezheplere ayrilir.bu yuzden islam hukuku sadece kur'an i kerim e dayanmaz sunnet, icma ve kiyas yabi ictihatlar olmak uzere dort kaynak vardir yalniz bunlarin kabul edilip edilmemesi husuaunda sii-sunni kolu vardir ve bunlar kendi icinde ayri mezheplere sahiptir.

arkadaslar ilgili kitabi okursaniz tarafsiz olarak harika bir sekilde bilgilenecegibizin garantisini veririm ancak icinde ekstradan orta asya turk devletlerinin hukuk ve uygulamalari-osmanli devletindeki hukuk ve uygulamalar ve gunumuze degin genis bir yelpaze de var bundan da keyifle istifade edeceginizi dusunuyorum:)

• ayrica arkadaslar islam seriati diye bir kullanim yoktur seriat zaten islam hukukuna verilen addir kaba taslak olarak belirtirsek onu da soyleyeyim dedim:)

• Recm cezası yani zina yapanları taşlayarak öldürme, kaynağını Kur'an ya da Sünnet'ten almıyor. Nerede saçmalık varsa Kur'an'da falan değil Müslümanlarda aramak lazım bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

tarafsiz bir kitap tabiki var bu konularda sizi ilgili bolunleri tatmin edecektir.

turk hukuk tarihi

bu kitap ojulda hukuk tarihi dersimizde okutulmustu ve icinde seriatla ilgili bolum de var bu kismi sizi tarafsiz bir sekilde bilgilendirecektir malum seriat islam hukuku anlamina gelmekte olup bu konuda da size en iyi ve tarafsiz bilgi verecek olan bir hukuk kitabidir agir degil kesinlikle cok rahat anlar ve okuraunuz.icinde sunnilik-siilik ayrimi hususunda da bilgiler var.kisaca tam aradiginiz kitap fiyati da uygun kesinlikle kacirmayin derim:)

Önerin için teşekkür ederim...
    İnceliyorum, sanırım işime yarayacak bir kitap ancak baskısı bitmiş sanırım...Sahafta bulabilirim belki
    www.kitapyurdu.com
    Türk Hukuk Tarihi - Prof. Dr. Ahmet Mumcu | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=438903

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatihs_54

quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

tarafsiz bir kitap tabiki var bu konularda sizi ilgili bolunleri tatmin edecektir.

turk hukuk tarihi

Önerin için teşekkür ederim...
    İnceliyorum, sanırım işime yarayacak bir kitap ancak baskısı bitmiş sanırım...Sahafta bulabilirim belki
    www.kitapyurdu.com
    Türk Hukuk Tarihi - Prof. Dr. Ahmet Mumcu | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=438903

bulursunuz hocam merak etmeyin simdi baktim nadir sahafta eski basimlari var onlarda da cok farklilik oldugunu sanmam ama size son basimini tavsiye ederim kirmizi turuncu renkte olacak rengi basim yilini tam hatirlamiyorum. aradiginiza ulasmaniz dilegiyle simdiden iyi okumalar dilerim:)

• islam şeriatı ile ilgili kitap tafsiyesi kuranı kerim meali tüm ceza hükümleri var saglam kaynak
  • İyi de eskiden recm cezasını uygulatanlar peygamberlerin bizzat kendileri zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

İyi de eskiden recm cezasını uygulatanlar peygamberlerin bizzat kendileri zaten.

Hocam Kur'an'da zinanın cezası 100 sopaydı sanırım, daha fazla değil ya da başka bir şey de değil. Peygamberin recm cezası uygulaması yolunda farklı bilgiler var, zinanın cezasının 100 sopa olduğunu belirten ayet inmeden önce recm uygulandı falan deniliyor. Aslen Yahudi Şeriat'ından gelme bir cezaymış.
  • Fatihs_54 kullanıcısına yanıt
    İmam-ı Gazali // İhya-u Ulumi'd-din (Ntlerde falan kitabın tek cilt 500 sayfalık versiyonları var bunlar işe yaramaz, kitap orjinalinde 40 cilttir eğer bulabilirseniz 10 ciltlik versiyonu veya tanesi 900 sayfadan 4 ciltlik olanı işinizi görecektir)
    Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. // Marifetname (Çelik yayın evi 1-2 yıl önce 4 cildi birleştirdi yaklaşık 990 sayfa 35 tl gibide bir fiyatı vardı çıktığında, tabii şimdi ucuzlamıştır, bu versiyonu tercih edebilirsiniz)
    Seyyid Kutub // İslamda Sosyal Adalet, İslam ve Emperyalizm, İslam-Kapitalizm Çatışması
    Kara Davud'un Delail-i Hayrat Şerhi
  • Tarafsız kitabı olmaz bu konunun. Herkes bu uygulamaları islami ilimleri öğrenip genel İslam felsefesine göre yorumlar. Kiminin bildiğini diğeri bilmez, diğerinin gördüğünü o görmez. Herkes İnsan sonuçta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafsız kitabı olmaz bu konunun. Herkes bu uygulamaları islami ilimleri öğrenip genel İslam felsefesine göre yorumlar. Kiminin bildiğini diğeri bilmez, diğerinin gördüğünü o görmez. Herkes İnsan sonuçta

• Roman türü arıyorsan Khalid Hosseini okuyabilirsin aslında
    Uçurtma Avcısı
    Bin Muhteşem Güneş
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Recm cezası yani zina yapanları taşlayarak öldürme, kaynağını Kur'an ya da Sünnet'ten almıyor. Nerede saçmalık varsa Kur'an'da falan değil Müslümanlarda aramak lazım bence.

islamdan önce vardı recm cezası. allah aynı allah saçmalığı nerede arayacağına sen karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jnic

quote:

Recm cezası yani zina yapanları taşlayarak öldürme, kaynağını Kur'an ya da Sünnet'ten almıyor. Nerede saçmalık varsa Kur'an'da falan değil Müslümanlarda aramak lazım bence.

islamdan önce vardı recm cezası. allah aynı allah saçmalığı nerede arayacağına sen karar ver.

Biraz tarih öğren once diğer kitaplar kac kere değiştirilmiş gor sonra yaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jnic

quote:

Biraz tarih öğren once diğer kitaplar kac kere değiştirilmiş gor sonra yaz.

islamdan önce vardı diyorum günümüzden bahsetmiyorum okuduğunu anla önce. peygamberinin yaşadığı dönemdeki olayları araştır biraz da sonra bana neleri öğreneceğimi anlatırsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.