Şimdi Ara

Sosyalizm ve komünizm hakkında kitap tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
23.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tol yeni bitti ve bu konuya olan merakım daha çok arttı.
    Sosyalizm, komünizm, Türk solu, sosyalist devletler, burada verilen mücadeleler, devrimi anlatan kitaplar okumak istiyorum. Sosyalizmin Alfabesiyle başlamayı düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz başlangıç için ve ilerisi için?

• Ana-Gorki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Ana-Gorki
    Komünist Manifesto ve Das Kapital
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Komünist Manifesto ve Das Kapital

Alıntıları Göster
    öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. peki bu kitapların içinde geçen terimler yada dili nasıldır. altyapı gerekiyor mu? başlangıç için uygun mu bu kitaplar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşmuhabbet

öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. peki bu kitapların içinde geçen terimler yada dili nasıldır. altyapı gerekiyor mu? başlangıç için uygun mu bu kitaplar?

Roman olduğu için teknik terimler pek yok. Başlangıçta roman okumak daha rahat olur. Dilide yalındır.
  • quote:

hocam ben de gorkinin ana kitabini oneriyorum ve altyapi gerekmiyor çunku ben onu cok kucukken okumama ragmen anlamistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Da Vinci was here

quote:

hocam ben de gorkinin ana kitabini oneriyorum ve altyapi gerekmiyor çunku ben onu cok kucukken okumama ragmen anlamistim

Alıntıları Göster
    Sosyalist romanlar hep gaz verir de verir, o kitapları okuduktan sonra 1984, Hayvan Çiftliği, Gulag Takımadaları'nı oku, Das Leben Der Anderen izle, nasyonel sosyalist nazi almanyasını araştır. Eşitlik ideolojisi diye ortaya çıkarılan şeyin ne kadar özgürlük düşmanı olduğunu ve bireyleri bozuk para gibi harcamayı kendine hak gördüğünü anlarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

Sosyalist romanlar hep gaz verir de verir, o kitapları okuduktan sonra 1984, Hayvan Çiftliği, Gulag Takımadaları'nı oku, Das Leben Der Anderen izle, nasyonel sosyalist nazi almanyasını araştır. Eşitlik ideolojisi diye ortaya çıkarılan şeyin ne kadar özgürlük düşmanı olduğunu ve bireyleri bozuk para gibi harcamayı kendine hak gördüğünü anlarsın.

hocam dediğiniz filmi izledim. hayvan çiftliğini de bir sonraki siparişimde alacağım. bu kavramları eksisiyle artısıyla öğrenmek istiyorum. nazi almanyası ile ilgili önerebileceğiniz kitap varsa çok sevinirim.
  • Bu seri iyidir, tamamını okumadım ama hakkındaki yorumlar falan gayet iyi.

http://www.gozlemkitap.com/urun-24232-nazi_imparatorlugu_123_dogusu_yukselisi_cokusu.html
  • Ben de okumayı düşünüyorum bu tür kitaplar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

Ben de okumayı düşünüyorum bu tür kitaplar.
    Leninin kitaplarına bak istersen.
  • quote:

Naziler o kadar iyi sosyalistti ki ülkedeki komünistleri avlayacak kadar ileri gittiler.
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Komunistleri avlamaları sosyalist olmadıkları anlamına gelmez. Burada sosyalistten kasıt ekonomiyi ve sosyal hayatı merkezden en ince ayrıntısına kadar yönetmek. Daha ayrıntılı okumak istersen:
    http://www.ozgurtoplumundegerleri.com/res/Adam_Young_Nazizim_Sosyalizmdir.pdf
  • Tol güzel kitaptır :) murat uyurkulakin diğer kitaplarına bakabilirsin.

Klasik istersen engels tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Komunistleri avlamaları sosyalist olmadıkları anlamına gelmez. Burada sosyalistten kasıt ekonomiyi ve sosyal hayatı merkezden en ince ayrıntısına kadar yönetmek. Daha ayrıntılı okumak istersen:
    http://www.ozgurtoplumundegerleri.com/res/Adam_Young_Nazizim_Sosyalizmdir.pdf

İsmi sosyalizm olsa da marksist görüş ile hiçbir alakası yok bence. Şu satırlardan sosyalizmi savunduğum anlaşılmasın, uygulamada Sovyet Sosyalizmi'nin de 1984 romanındaki eleştirileri sonuna kadar hak eden bir sistem olduğu reddedilemez bir gerçek ne yazık ki. Keşke kitaplardaki mükemmel sistemleri uygulamaya da dökebilsek ama işin için de insan varsa mükemmellik diye bir şey mümkün değil.

• ea12345 E kullanıcısına yanıt
    başlangıç için önerebileceğiniz engels kitabı var mı hocam.
  • Leo hubermann sosyalizmin alfabesi (abc si)

Hayvan ciftligi - orwell

• quote:

ailenin, özel mülkiyetin ve devletin kökeni ile başlayabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea12345

quote:

ailenin, özel mülkiyetin ve devletin kökeni ile başlayabilirsin

Alıntıları Göster
    Nasyonal sosyalizm ile sosyalizmin hiçbir alakası yok. sosyalizm üzerine tavsiye isteyen birine nasyonal sosyalizm hakkında önerilerde bulunmanın tek nedeni kötü niyettir, kusura bakmayın.

• gunlerinkopugu kullanıcısına yanıt
    sizin önerebileceğiniz kitap var mı peki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.