Şimdi Ara

Öfke kontrolü için kitap arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öfke kontrolü için kitap arıyorum. Fakat çevremde okumuş biri bulamadım. Kişisel gelişim kitapları balon olabiliyor diye rastgele almak istemedim, öneriniz olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Öfke Kontrolü İçin Kitap Önerileri

Öfke, günlük hayatın kaçınılmaz bir parçası olsa da, kontrol edilmediğinde ciddi sorunlara neden olabilir. Duygularınızı yönetmenize yardımcı olacak, güvenilir öfke kontrolü kitaplarını keşfetmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

Yetişkinler İçin Öfke Kontrolü Kitapları

1. Öfke Kontrolü Çalışma Kitabı: Öfkenizi Anlayın ve Yönetin (Aaron T. Beck)
    2. Öfkenin nedenlerini ve tetikleyicilerini belirlemenize ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olan uygulamalı bir yaklaşım sunar.

3. Öfkeyle Baş Etme: Hayır Demeyi, Sınır Koymayı ve Kendini Savunmayı Öğrenme Rehberi (Harville Hendrix ve Helen Hunt)

4. Sağlıklı sınırlar koyarak ve başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurarak öfkenizi yönetmeyi öğretir.

5. Öfke Tuzağı: Öfkenin Kontrolünü Ele Alın (Ross W. Greene)

6. Öfke döngüsünü kırmanıza ve olumlu başa çıkma stratejileri geliştirmenize yardımcı olan bilişsel davranışçı bir yaklaşım izler.

Genel Öfke Kontrolü Kitapları

1. Öfke Kontrolü: Öfkenizi Yönetin ve Hayatınızı Geri Kazanın (Leslie Vernick)
    2. Öfkenin fiziksel, duygusal ve bilişsel etkilerini anlatan kapsamlı bir rehberdir. Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları sağlar.

3. Öfke: Bir Kullanım Kılavuzu (Thich Nhat Hanh)

4. Öfkeyi zihninizin doğal bir parçası olarak görmenizi ve onunla bilinçli ve şefkatli bir şekilde başa çıkmayı öğretir.

5. Öfkeyi Bırak, Sevgiyi Kucakla: Kendini İyileştirme ve Öfkeni Serbest Bırakma (Micheal A. Singer)

6. Öfkeyi bırakmanın ve sevgi dolu bir hayat yaşamanın ruhsal bir yaklaşımını sunar.

Anahtar Kelimeler:

• öfke kontrolü kitap tavsiyesi
    • öfke kontrolü kitap önerisi
    • öfke kontrolü kitap önerisi
    • öfke kontrolü için kitap önerileri
    • öfke kontrolü kitap
    • yetişkinler için öfke kontrolü kitap
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yüzüklerin Efendisi tek cilt .
    110 tl fiyat mükemmel cilt , görünüm . Öfkelendiğinde eline al atmaya kıyamazsın öfken geçer sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Locke Lamora

Yüzüklerin Efendisi tek cilt .
    110 tl fiyat mükemmel cilt , görünüm . Öfkelendiğinde eline al atmaya kıyamazsın öfken geçer sonra

O kitap bir ara 60-70 lira değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: Locke Lamora

Yüzüklerin Efendisi tek cilt .

O kitap bir ara 60-70 lira değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

70 tl idi hocam şuan liste fiyatı 110
  • İyi fikir fakat birine hediye olarak alacağım :) Direkt öfke kontrolüyle ilgili düzgün bir şey bulabilirsem tabii.
  • "İletişim Becerileri ve Öfke Denetimi"
  • hayvandadüşünür H kullanıcısına yanıt
    Bakıyım hocam sağ olun
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum.

Bende okuduğunuz tavsiye edebileceğiniz, öfke kontrolü hakkında kitap arıyorum. Öfkeli olduğumda nasıl davranacağımı bilemiyorum ve anında patlıyorum. Bu konuda bana fikir, öneri sunacak kitap arıyorum.
    İnternetten bulabildiklerim bunlar ama nasıldır bilemedim.
    1000Kitap
    Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü - Mehtap Kayaoğlu
    https://1000kitap.com/kitap/sorularla-ve-ornek-vakalarla-ofke-kontrolu--3276

1000Kitap
    Öfke Kontrol Rehberi - James Seghers
    https://1000kitap.com/kitap/ofke-kontrol-rehberi--69005

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ekşi Sözlükten "hakemzsr" adlı kullanıcının küçük bir mesajı:

öfkemi yaklaşık 2,5 senedir kontrol ediyorum ailem,çocuğum dolayısı ile sorumluluklarım sebebi ile.
    hayatımda büyük yara açan ve ekmeğimden olmama neden olan bu hayatta beş isim var. elimde olsa hepsini diri diri toprağa gömerim ama ekmeğimden etseler de değmez. ciğeri beş para etmez kansız ....pu çocukları en nihayetinde.
    ama bazen olanlar, yaşadıklarım arkamdan çevrilen işler ve parasızlık dolu günlerim aklıma geliyor beynimde fırtınalar kopuyor be sözlük.
    hepsini yeminle diri diri yakmak istiyorum
    cebimdeki kağıt son 5 tl yi de ateşi tutuşturmak için kullanmayı.
    (10.09.2018 22:45 hakemzsr)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHANK -- 24 Ekim 2018; 10:22:10 >

• GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    Ben bu başlığı kız arkadaşım için açmıştım. Kendisine bir iki kitap aldım fakat sanıyorum pek işe yaramadı. Onun da yaptığı gibi bir psikolog ve/veya psikiyatrist ile görüşmenizi önerebilirim. "Anksiyete bozukluğu" teşhisi konuldu ve ilaç tedavisine başladı, 6 ayın sonunda neredeyse tüm sorunu çözüldü. Biraz detaylı açıklıyorum çünkü insanlar doktora gitmeye önyargı ile yaklaşıyorlar, fakat bazen gerekebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.