Şimdi Ara

Stoacılık'ta da safsata var (trol değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • youtube'da stoacılık kanalında şöyle diyo:

- sizinle alay etmeye çalışan, ya da aklınca sizi ezmeye çalışan kişiye verilecek en güzel cevap, hiç cevap vermemektir. karşınızdaki kişiyi görmezden gelirseniz, o kişi sizi bozmayı başaramadığı için, sizi üzmeyi ya da sinirlendirmeyi başaramadığı için, hayal kırıklığı yaşar, kendisi sinirlenir ve üzülür.

bu yargı yalandır. doğrusu şudur: sadece siz daha güçlü biriyseniz karşınızdaki kişiyi görmezden gelebilirsiniz. siz güçsüz olan taraf iseniz, bu durumda karşınızdaki kişiyi görmezden gelme hakkı size sunulmaz. çünkü bunu yaptığınız an karşınızdaki kişi size sesini yükseltir, duymuyon mu lan der, 100 kat daha çok ezer. daha önce söylediği şeylerin dozajını 100 kat arttırır. görmezden gelmeye devam ederseniz sizi cümle alemin önünde ilkokul çocuğu gibi ezmeye kalkar.

rezil olursunuz. çünkü ezilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• seneca'nın kitabını okudum zırva hepsi

• örnek 1:

- belediye otobüsünde kızdan pencere kenarına kaymasını istedim, yanına oturacam, kız cevap vermedi, görmezden geldi, ben aynı şeyi tekrar söyledim. bu durumda etraftaki adamlar hemen "noldu kardeş buyur bize söyle", "kardeş git şuraya otur" diye araya girerler.

- belediye otobüsünde kız geldi bana pencere kenarına kay dedi, ben kızı duymazlıktan geldim, kız anında sesini yükseltir "pardon sana dedim kaysana" der, tekrar duymazlıkran gelirsem etraftaki adamlar bana "aloo birazder kız sana söylüyo duymuyon mu" derler.

zira toplumsal yapıda kız "el üstünde tutulma" açısından benden üstündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Kasım 2024; 20:49:46 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Bunu yapan düzgün görünümlü efendi bir erkekse böyle yaparlar, ama tas kafalı, 43 sabıkası olan bir tip yaparsa kimse bişi demez

• örnek 2:

- işyerinde aynı konumda olan çalışan olsun. biri fizik olarak güçlü, diğeri fizik olarak zayıf.

bu iki kişiden güçlü olan kişi cılız olan kişiyi istediği gibi görmezden gelebilir. cılız olan kişi: "duymuyon mu" derse, etraftaki diğer çalışanlar cılız olanı ezik görürler, eziğe bak kendini kabul ettiremiyo derler içlerinden.

ama, bu iki kişiden cılız olan güçlü olanı görmezden geldi diyelim. güçlü olan sesini yükselttiği an etraftaki herkes dikkat kesilir, gene cılız olan ezik konumuna düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Kasım 2024; 20:58:19 >

hocam düzgün bir işyerinde bu uslup kullanılmaz

• ZillaKami kullanıcısına yanıt
    ayynen öyle hocam.

senin dediğine canlı örnek vereyim:

1- ben kendim. ben mülayim tipli, ince çeneli, zayıf, zararsız görünümlü bi erkeğim. dışarıda seyyar satıcılar bana dadanmayı çok severler. vapurda satıcı gelir dadanır mesela.

2- bi arkadaşım var. tam at hırsızı. vapurda seyyar satıcı herkesi tek tek gezip ürün kaktırmaya çalışırken, eğer bu arkadaş benim yanımdaysa, bizi görmezlikten geliyo, geçip gidiyo, bizle muhatap olmuyo. arkadaş kendi diyo, hayatımda bana yaklaşan seyyar satıcı olmadı diyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt
    dünyanın her işyerinde bu üslup kullanılır. sadece taktiği farklıdır.

beyaz yakalılar arasında bu "gülerek" yapılır. herzaman güçlü kişi gülerek istediği zorbalığı yapar. cılız erkek güçlü erkeğe gülerek zorbalık yapamaz. yapmaya kalktığı an kafasına balyoz gibi bi laf indirlir. balyoz gibi laftan kastım şu: güçlü erkek bi kahkaha patlatarak cevap verir, etraftaki herkes cılız olanı ezik görür.

aynısını cılız olan güçlü olana yapamaz. yapmaya kalksa da işe yaramaz çünkü güçlü-cılız arasındaki kahkahalı sözlü şakalaşmada etraftaki üçüncü şahıslar her zaman güçlü olanı haklı görürler cılız olanı ezik görürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Kasım 2024; 20:56:47 >

boş yapıyon

cehapeli şirkette ben thor gibi kaslıydım müdürüm ise kısa boylu çelimsizdi beni dehlettirdi

sen yazdığınla benim dediğimi doğruluyosun. stoacılık videosunda ne diyo? görmezden gelirsen karşındaki adam delirir diyo.

ben ne diyorum? güçsüz kişi güçlü konumdaki kişiyi görmezden gelemez diyorum.

sen de müdürüne saygıda kusur edemedin. daha önceki konularında çok defa yazdın. adam sana güzelce lafları söylüyodu sen sineye çekiyosun. neden? çünkü adam seni kovma yetkisine sahip. senden güçlü konumda. sonuç? adam seni istediği gibi bozdu, sen onu bozamadın.

o attığım ss’ler cehaleli incel müdürle değildi, dindar evli müdürdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ben ss konusu görmedim senin incel dediğin müdürün konularından bahsediyom.

Çoğu stoacı, stoacılığın asıl anlamını bilmiyor.

Redpill = stoacılık sanan var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • stoya vardı bi ara.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.