Merhaba, Arkadaşlar forumdaki tüm yazılarla beraber online satış sitelerindeki tüm yorumları da okudum neredeyse. Doğalgaz olmayan bir yerde yaşıyorum ve ne yazık ki henüz iskan alamadığım için şantiye elektriği kullanıyorum. Tek terimli Tek zamanlı Ticarethane AG Alçak Gerilim TİP3 olarak geçiyor ve birim kwh 0,757046 TL. Zaten hiçbir şey yapmadan normal akış içinde 250-300 bandında elektrik faturası geliyor. Kısaca; bu kwh birim fiyata göre, 55 m2 evi (2 kat+üst kat sadece yatak odası merdiven asma kat), odun yakmadan nasıl ısıtabilirim, iflas etmeden!? konvektör lere bakıyorum okuduklarımdan anladığım evet ısıtıyor, 2500w lık vigo vs ile alt katı alt edebilirim ama çok yakıyor diyorlar genel olarak. yağlı radyatörü tecrübe ettim, bir gün lodos yüzünden hiç soba yakamadığımda alt kata indirip denemiştim. totomuz dondu ama ölmedik. 9 dilimdi benimki. Belki 11 dilim 2300w vs olsa fayda sağlardı. Şundan eminim yağlı radyatör de en az 1500 fatura getirecek. ufo vs hiç girmiyorum, eskiden tecrübe, önünde durana faydası olan, elektriği su gibi içen şeyler. sinbo konveksiyonel bir şey buldum. uzun ince yere konuyor. hava üflüyor anladığım kadarıyla. ne yazık ki kronik sinüzit sahibi biri olarak geçmiş zamandan da tecrübe klima gibi hava üfleyen ısıtmalar beni ciddi anlamda hasta ediyor ve migrenim olmasa da migrene yakın baş ağrısı yaratıyor. bu yüzden korkuyorum bundan. taşınma evresinde 1 hafta klima ile ısınan bir evde kaldım ve mahfoldum (filtresini değiştirmiştik girerken korkudan). klimaya hiç girmiyorum ne soğuğuna ne sıcağına. daha da alternatif bulamadım. ne olur bir el atın. zamlar gelmeden kış gelmeden yazın ucuzken bir şeyler almam lazım. kendi çapımda bulduğum çözüm; üst kata sinbonun konveksiyonel ısıtıcısını koyup 20 ye falan ayarlayıp bırakmak. yukarısı ılık kalır kediler donmaz. alt kata zaten olan 9 dilim yağlı radyatörün yanına yakşalık 25-30 m2 yi ısıtacak bir şey eklemek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cc333 -- 6 Eylül 2020; 10:37:47 > |
Bildirim