İlk olarak sorunumu sonra ise benim için çok önemli olan ve ne yapacağıma karar vermemi sağlayacak olan fikrinizi soracağım.
Monster'dan Tulpar T7 V2.4.1 Aldım. Öncelikle oldukça kaba ve ağır bir bilgisayar. Msi ile kıyaslanamaz bile. Fakat müşteri hizmetleri ve destekleri nedeniyle de Msi Monsterla kıyaslanamaz. Kısaca tasarım için Msi fakat destek için Monster alınır. Desteklerinden ve iyi niyetlerinden son derece memnunum.
Burada Ekran Kartı : AMD Radeon™ R9 M290X 256-Bit DX11.1 diyor. Ancak Bilgisayarımda görünen ekran kartı HD 8970M. GPU-Z ile baktığımda da bu görünüyor ve ne kadar driver tanıtsam da yine bu görünüyor
Amd radeon sitesine girip driver kontrol ettiğinizde R9 Serisi Masa üstü bilgisayarları için görünüyor HD 8xx Serisi ise notebook için. Monster'i arayıp sorduğumda bana notebookta takılı olanın r9 m290x olduğunu ancak driver tanıttığımda bunun HD8970M olarak görüneceğini söylediler. 2 Defa aradım 2 defa aynı yanıtı aldım. Bu benim pek içime sinmedi.
Neden Laptopta takılı olan farklı görünen farklı olsun ? Ve neden ekran kartının sitesinde laptop ilanındaki ekran kartı masaüstü pcler için olarak görünsün ?
Bu durum içime sinmedi ve arayıp değişim talebinde bulunaağımı söyledim. Söylediğim gibi destekleri oldukça iyi ve hiç zorluk çıkarmadan tabi gönderin ve aradaki farkı ödeyin istediğinizi verelim dediler.
Bu da elimde olan üründen 200 TL daha pahalı fakat kasasını beğenmedim. T7 v2.3.1 'in ses sisteminde altta bir buffer olması ve daha da önemlisi klavyeyi kullanırken avcumuzu koyduğumuz yerin metal olması.
15.6 olan T5 te bu kısım gördüğüm kadarıyla plastik bu durum uzun vadede sürekli aynı yere koyduğumuz avcumuzun değdiği yerde rengin diğer yerlerden farklı olmasına neden olur mu ?
Özetle Ekran kartı için verdikleri yanıt doğru mu ? Değişim yapmak istesem gtx870 m 400 TL fark eder mi ? 15.6 mı(200 TL Fark) yoksa 17.3(400 TL Fark) ile mi değişim yapmalıyım ?
Çok fazla soru sordum biliyorum ancak bir çok kişiyi aydınlatacaktır vereceğiniz yanıtlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme