Şimdi Ara

Acil Fikrinize İhtiyacım Var (Monster Tulpar T7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk olarak sorunumu sonra ise benim için çok önemli olan ve ne yapacağıma karar vermemi sağlayacak olan fikrinizi soracağım.

Monster'dan Tulpar T7 V2.4.1 Aldım. Öncelikle oldukça kaba ve ağır bir bilgisayar. Msi ile kıyaslanamaz bile. Fakat müşteri hizmetleri ve destekleri nedeniyle de Msi Monsterla kıyaslanamaz. Kısaca tasarım için Msi fakat destek için Monster alınır. Desteklerinden ve iyi niyetlerinden son derece memnunum.

Aldığım ürün linki :http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=468883&kat=6453&lang=tr-TR#.VCasP_l_t8k

Burada Ekran Kartı : AMD Radeon™ R9 M290X 256-Bit DX11.1 diyor. Ancak Bilgisayarımda görünen ekran kartı HD 8970M. GPU-Z ile baktığımda da bu görünüyor ve ne kadar driver tanıtsam da yine bu görünüyor

Amd radeon sitesine girip driver kontrol ettiğinizde R9 Serisi Masa üstü bilgisayarları için görünüyor HD 8xx Serisi ise notebook için. Monster'i arayıp sorduğumda bana notebookta takılı olanın r9 m290x olduğunu ancak driver tanıttığımda bunun HD8970M olarak görüneceğini söylediler. 2 Defa aradım 2 defa aynı yanıtı aldım. Bu benim pek içime sinmedi.

Neden Laptopta takılı olan farklı görünen farklı olsun ? Ve neden ekran kartının sitesinde laptop ilanındaki ekran kartı masaüstü pcler için olarak görünsün ?

Bu durum içime sinmedi ve arayıp değişim talebinde bulunaağımı söyledim. Söylediğim gibi destekleri oldukça iyi ve hiç zorluk çıkarmadan tabi gönderin ve aradaki farkı ödeyin istediğinizi verelim dediler.

Almayı düşündüğüm model özellikleri birebir aynı olan Tulpar T7 v2.3.1 :http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464069&kat=6453&lang=tr-TR#.VCatrPl_t8k

Aradaki tek fark ekran kartının Nvdia Gtx 870M olması ve 400 TL fiyat Farkı.

Öncelikle ilk sorduğum soru için bilgili arkadaşlar firmadan aldığım yanıtı değerlendirebilir mi ?

2. ve en önemli sorum ise HD8970M ile Nvdia GTX 870M arasındaki fark 400 TL değer mi ?

Bonus olaraktansa bir fikir daha almak istiyorum.

GTX 870m ekran kartına ve aynı özelliklere sahip olan T5 V1.1 :http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=463521&kat=6453&lang=tr-TR

Bu da elimde olan üründen 200 TL daha pahalı fakat kasasını beğenmedim. T7 v2.3.1 'in ses sisteminde altta bir buffer olması ve daha da önemlisi klavyeyi kullanırken avcumuzu koyduğumuz yerin metal olması.

15.6 olan T5 te bu kısım gördüğüm kadarıyla plastik bu durum uzun vadede sürekli aynı yere koyduğumuz avcumuzun değdiği yerde rengin diğer yerlerden farklı olmasına neden olur mu ?

Özetle Ekran kartı için verdikleri yanıt doğru mu ? Değişim yapmak istesem gtx870 m 400 TL fark eder mi ? 15.6 mı(200 TL Fark) yoksa 17.3(400 TL Fark) ile mi değişim yapmalıyım ?

Çok fazla soru sordum biliyorum ancak bir çok kişiyi aydınlatacaktır vereceğiniz yanıtlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BySaBo

Ve neden ekran kartının sitesinde laptop ilanındaki ekran kartı masaüstü pcler için olarak görünsün ?

bu sorunun cevabı şu. nasıl ki nvidia da 870 masaüstü 870m dizüstü olarak tanımlanıyorsa...... amd de r9 290x masaüstü , r9 m290x dizüstü ekran kartıdır burda bir anlaşalım.

quote:

Burada Ekran Kartı : AMD Radeon™ R9 M290X 256-Bit DX11.1 diyor. Ancak Bilgisayarımda görünen ekran kartı HD 8970M. GPU-Z ile baktığımda da bu görünüyor ve ne kadar driver tanıtsam da yine bu görünüyor

böylesine uzun bir ekran kartı ismini programlarda vesaire göstermek zor. böyle bilseniz yeterli mutlaka böyle gösterilmesinin bir çok nedeni vardır ancak bu durumun ekran kartının çakma vs. olması mümkün değil..
    hd8970mhttp://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8970M.90656.0.html
    r9m290xhttp://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R9-M290X.108643.0.html

bakın bakalım bir fark var mı.. açıklamaları okursanız aynı ekran kartı oldugu orda yazıyor.

quote:

Özetle Ekran kartı için verdikleri yanıt doğru mu ? Değişim yapmak istesem gtx870 m 400 TL fark eder mi ? 15.6 mı(200 TL Fark) yoksa 17.3(400 TL Fark) ile mi değişim yapmalıyım ?

ben 2.3.1 i 2 hafta önce aldım ve hiç bişman değilim amd almadığım için. bütcemi fazlasıyla aşmama rağmen asla amd alsam mı diye düşünmedim. sonuçta performans olarak aynı gözüküyor.. ama nvidia , gtx , 8xx serisi , bu yıl çıkması insanı cezbeden konular. amd eski kronik sorunlarını azalttı ancak hala sorunları var özellikle driver desteği çok düşük seviyede.. biraz araştırmayla nvidia ve amd farklarını görebilirsiniz

kısaca Gtx 870M için değer. kesinlikle değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivasligazi99 -- 27 Eylül 2014; 21:01:04 >

• Ben şahsen bu sene amd nin daha atak olacağını düşünüyorum. Zira günümüz konsollarini amd destekli üretildi. Ayrıca çoğu oyunda zaten gtx870m den daha iyi. He belki gerisinde olsa 100-200 TL fazla verilip alınabilir. Ben r9 m290x alıp arada ki paraya SSD alacağım :) görüş belirtmek istedim hayırlı olsun canavarin arkadaşım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __KITT__

Ben şahsen bu sene amd nin daha atak olacağını düşünüyorum. Zira günümüz konsollarini amd destekli üretildi. Ayrıca çoğu oyunda zaten gtx870m den daha iyi. He belki gerisinde olsa 100-200 TL fazla verilip alınabilir. Ben r9 m290x alıp arada ki paraya SSD alacağım :) görüş belirtmek istedim hayırlı olsun canavarin arkadaşım :)

uzun vade de dediklerimi anlayacaksın dostum. sanada şimdiden hayırlı olsun.
  • Nvidia ekran kartlı model olan v2.3 ile değişim yaptım. Monster'a zorluk çıkarmadığı için teşekkür ederim.

Ürünü henüz kontrol etmedim birazdan bakıcam inş. bi sıkıntısı yoktur , olsa dahi monster çözer :)
  • BySaBo B kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle iyi bayramlar bi sorum olucak bende almayı düşünüyorum ama 15.6 mı 17.3 mü arasında kaldım sizce nasıl aldığınız nedir ve 17.3 te buffer demişsiniz bu konudada bilgi verirseniz sevinirim
  • http://forum.donanimhaber.com/m_98063915/tm.htm

aynı olayı az önce biri sormuştu, demiş olduğunuz olay bizde de o şekilde görünüyor GPU Z programıyla baktığımız zaman o şekilde görülüp görülmediğini bilmiyorum ama iki ekran kartı arasında çok ciddi bir fark göremedim.
  • sanirim en mantiklisi cihazin icini acip gercekleri birebir gormek. monster dogru mu yalan mi soyluyor!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haxem H kullanıcısına yanıt
    15.6 yı hiç kullanmadım görmedim özelliklerini de pek bilmiyorum ama resimlerden gördüğüm kadarıyla mouse pad'in etrafının olduğu alan felan plastiğe benziyor. 17.3 te metal. 15.6 da kasanın altında ses çıkışı göremedim 17.3 te hafif bir bass hissi veren +1 var
  • Güle güle kullanın gerçekten fiyatına göre mükemmel bir bilgisayar almışsın. Ekran kartı konusuna gelince telaşlanmanı gerektirecek bir olay yok. AMD'de, masaüstü ekran kartlarında da R9 serisine ait kartların 7xxx series olarak tanındığına şahit oldum ama kartta herhangi bir performans düşüklüğü anlamına gelmiyor bu. Demek ki yeni olan kart eskisinin revize edilmiş versiyonu ki yazılım anlamında da bunu yansıtmamayı becerememişler veya umursamamışlar.

GTX 870m ile kıyaslandığında da Game Debate'e %2 performansı daha az gözüküyor, özetle 400 liran cebinde kalmış denebilir, ben en azından 120GB'lik bir SSD de eklemeye çalışırdım, size o bilgisayarla iyi oyunlar dilerim, esenlikle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylanxtavsan -- 9 Ekim 2014; 18:25:05 >
  • taylanxtavsan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ancak ben 400 TL verip Nvidia olanını aldım :)

SSD'ler çok pahalı monster'da dışarıdan ekletirim belki. Fakat şunu anlayamadım.

Tanıtımında 3 tane 8gb 0 raid ssd diyor.

Windows daha hızlı çalışsın diye SSD'e windowsu kurmak lazım sanırım

oyunu da SSD ye kurmak gerek gerek iyi performans için.

SSD hakkında geniş bilgim yok fakat Bu durumda 8 gb'lik ssd neye yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySaBo -- 9 Ekim 2014; 23:14:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.