Arkadaşlar rahatsızlığımdan dolayı araç almak zorundayım, o yüzden beklentilerim net, kısa kısa ve öz sorular soracağım, yardımlarınızı rica ediyorum. Çok kararsız değilim o yüzden durumu ifade edecek herşeyi yazdım.
Öncelikle araç tecrübem birkaç yıl Ford Transit minübüs kullanmaktan ibaret, otomobil kullanmadım direksiyonda iyiyim ama motordan, bakımdan vs anlamayacak kadar acemiyim. Yani aracın bakım yedek parça masrafları önemli.
- Bütçemi sizlerin tavsiyesine göre belirleyeceğim. Şöyle ki; biraz kredi ile 9-10 bin gibi bütçem var. Ancak kredi vadesini uzatarak ve zorlanarak bu rakamı 12-14 yapabilirim. Bunu yapmak mı mantıklı yapmamak mı tavsiyelerinize göre karar vereceğim.
Acil olduğu için bütçem düşük ama kısmet olursa 2 yıl sonra satıp biraz daha iyisine bakabilirim. Yani aracın kolay elden çıkması önemli. Ama dediğim gibi eğer "2 yıl acemilik için daha basit araç almaya değmez, biraz daha kredi alıp daha iyi model al 4-5 yıl bin" diyen çok çıkarsa o da olabilir. Bu nokta da düşüncem zaten 4-5 yaşında araç alacağım aldıktan sonra 4-5 sene idare eder mi sonra satılır mı?
- Aracı kullanacağım mesafe ev-işyeri git-gel 10-12 km. Ayda en fazla 500 km yol yaparım. Bu mesafe düşük olduğu için benzinli seçimi doğru olur mu? İkinci el dizelleri çoğunuz tavsiye etmiyorsunuz.
- Aracın, hızı, tipi, uçması, kaçması hiç önemli değil. Kliması olsun ve güvenlikli olsun, bakımda ve satarken uğraştırmasın yeter.
Araştırmalarımda aklıma yatan en az masraflı ve uygun fiyatlı araç Albea'yı buldum. Ancak acemiler için de Palio'yu tavsiye eden çok. Neredeyse Albea'dan başkasını düşünmeyecektim Palio tavsiyeleri olmasa. Sizce 9-10 bine 2000-2001 Palio mu 13-14.000e 2003-2004 normal bir Albea ya da çok daha iyi durumdaki bir Palio mu? Benim durumum için aradaki farka borçlanmaya değer mi, yoksa ucuza Palio alıp 2 yıl sonra satıp daha iyisine geçmek mi mantıklı?
Albea ve palio ağırlıklı fikirlerinizi bekliyorum. Özellikle şu 75 -90 hp 8-16 v gibi olayları da modellerle birlikte yazarsanız, etkilerini bilmiyorum.
Bir de son olarak uzmanlık sorusu: diyelimki aynı model aynı yaşta aynı donanımda aynı seviyede bakımlı iki araç, mesela 2004 albea birisi 50.000 de birisi 100.000 de fiyat ne kadar oynamalı? Yani km.nin fiyata etkisi kaç km kaç tl olarak düşünülmeli?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme