Şimdi Ara

Acil, Kafa Üstü Kulaklık.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şimdi sexai, öncelikle şunu netleştirelim. Önerdiğim kulaklıkların hepsi yarı-kapalıdır, yani kulağın üzerinde durur ve ortalama %70-80'ini kaplar, ama çepeçevre sarıp dünyayla ilişkini kesmez, bunu söyleyeyim. Dünyayla ilişkini kesmez deyimini de açayım. Ben müzik çalarımın ses seviyesini ortanın biraz üzerine getirdiğimde yanımdan geçen arabaların seslerini duymuyordum. Bence izolasyon sıkıntı olmaz. Ha ama gidip kütüphanedede dinlemeye kalkma tabi, canlı yayın yaparsın yoksa.

Önceden Denon'lar hakkında şu yorumu yapmışım:

quote:

Orijinalden alıntı: freedom36
    Ben de bir iki şey ekleyeyim. Mid ve tizleri gayet hoş. Basslar ise atik. Kesinlikle vurması gereken yerde, fazla detaya inmeden, dağılmadan tatmin edici bir şekilde vuruyorlar. Taşınabilir/sabit bir amfiyle daha da artabilir performansı. Ama bass kulaklığı denemez kanımca. Yine de equalizer ayarlarından biraz yükseltirsen, kulaklarının titrediğini de hissedebilirsin.

Ardından da Paranormal.Activity'nin mesajı gelmiş:

quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal.Activity
    evet oyle, denon ah-p372 dj kulakliklari gibi subwoofer etkisi yaratcak kadar bassi yok fakat derin basslari var. yani illah bass benim icin asiri on planda diyosan dj kulakliklarina yonel ama onlarda bass vura vura insana baska bi sey katmiyolar. su ana kadar dinledigim subwoofer etkisinde en iyi bass, tiz ve mid oldurmeden sony mdr xb700 deydi.
    bence bassin yaninda tiz ve midin de dengelenmesi gerekli bu konuda denon ah-p372'nin iyi is cikardigini dusunuyorum ve cidden basslari yeterli duzeyde. ama oyle subwoofer tarzi istiyosan yada bass senin icin cok onemliyse biraz kas xb700 al derim...

Bu da sana head-fi'dan bir arkadaşın yaptığı inceleme. En azından belli çaptaki ve fiyat aralığında birçok kulaklığı karşılaştırdığı için, Denon'ların yerini göstermesi açısından kafanda bir fikir oluşur:

http://www.head-fi.org/forums/f103/shootout-35-portable-headphones-compared-panasonic-rp-htx7-philips-shp5400-added-05-02-10-a-433318/

Sayfanın sonlarına doğru renkli bir alanda puan sıralaması var, göz atarsın. Ha eğer ingilizceye hakimsen, Ah-p372'nin incelemesini de yine buradan okuyabilirsin.

Bence bu fiyata alınabilecek en iyi kulaklıklardan biridir. En iyisidir demiyorum, ama zamanında yeterince araştırdığımı düşünüyorum ve yarı-kapalı tarzda, bu fiyatıyla çok rahat ilk 3'e girer diye düşünüyorum.

Ha bu arada, evet, o Koss'lar çok büyük ve kaba duruyor. Evde sorun teşkil etmeyebilir tabi ama dışarda da kullanacaksan hiç kendini komik duruma düşürme derim.

Sahnesi bence yeterli. Vokallerde çok seveceğini düşünüyorum. Enstrüman ayrımı da bence gayet iyi. Tabi bunların hiçbirini mükemmel yapmıyor, yapsa zaten 30$'a satılmaz. Ama bu fiyat seviyesinde, çoo......ooook iyi iş çıkarıyor. Hele bir de amfiyle kullanırsan bence 100$ verseler satmazsın, en azından benim açımdan şu an öyle. Zamanında satışa çıkarmıştım ama şimdi amfiyle kullanınca, gidip 200$'a bir Denon D2000 almayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 3 Mayıs 2010; 23:27:08 >

• Öncelikle detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
    Galiba AKG yada Denon'u seçeceğim...

Siz, sanırım Denon'u satışa çıkardınız bir ara...bunun yerine hangisini düşünmüştünüz?
    AKG'yi düşünmem kötü mü olur, marka olayını önemsiyorum :)

son nihai yorumlarınız ne olur??
  • Ben Audio Technica'ya hayranım açıkçası. O FC700 modelini Denon'u aldıktan sonra gördüm. Yoksa büyük ihtimalle onu alırdım, onun hakkında da güzel yorumlar okuduğumu hatırlıyorum. AKG'ye gelince, onlar da bu alanda adını kabul ettirmiş Avusturyalı (sanırım) bir firma.

FC700 hakkındaki yorumları birebir hatırlamıyorum ancak size şöyle söyleyim; bass ağırlıklı müzikler dinliyor iseniz AKG'nin o modelini, enstrümental-vokal ağırlıklı mid ve tizlerin netliği/fazlalığı sizi mutlu edecek ise Ah-P372'yi tercih etmenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Denon'un yapısı çok sağlam, yalnız kabloları biraz ince, daha iyi olabilirmiş. AKG'de de hiç sorun yok değil tabi. Artık karar sizin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.