Merhaba arkadaşlar. Geçen yaz aldığım dairede müteahhitin taktığı Beko marka 12000 lik klimayı kullandık ancak bütün yaz İzmir sıcağında soğuk hava üflememesi, klima içinden odaya su damlaması gibi sorunlarla karşılaştık. 4 - 5 kez servis geldi ancak hiçbir şeyi çözemedi. Yaz gelip fiyatlar yükselmeden yeni bir klima taktırmak istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum. Eşim öğretmen olduğundan yaz tatili boyunca evde ve gece-gündüz klima çalışacak. O yüzden sanırım inverter daha mantıklı olur. Mevcut klimanın tesisatı duvar içinden balkona çıkıyor ve salonda kırma dökme işlemi olmasını istemediğimden mevcut borular kullanılarak yeni klimayı taktırmak istiyorum.
1- Mevcut beko marka klimanın iç tesisatı aynı kalacak şekilde farklı marka bir klima takılabilir mi yoksa uyumsuzluk gibi bir sıkıntı olur mu?
2- Bir klimacıdan, diğer markaların 12000 lik klimaları ile Mitsubishi'nin 18000 lik klimalarının boru çapının aynı olduğu, bu nedenle herhangi bir kırma dökme işlemi olmadan 12.000 lik beko sökülüp yerine 18000 lik herhangi bir mitsubishi modelinin takılacağını duydum. Bu bilgi doğru mudur?
Bu iki maddeyi göz önünde bulundurarak 12000 lik herhangi bir marka veya 18000 lik mitsubishi inverter tavsiyelerinizi iletir misiniz? Fiyat bilgisi de paylaşırsanız sevinirim.