Şimdi Ara

Acil led yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bn durumu anlatıyım yardımcı olursanız çok güzel olur bn bisiklete şekilli 15 ledden oluşan bi tasarım yapmak istiorum ledelerin herbirini atıorum 1.5 volttan hesaplarsak 22,5 yapıo ama bn 22 voltluk bi güç kaynağı bisiklete takmam saçma olur 4.7 voltluk bir bataryayı 22 ye çıkarmam için ne yapmam lazım bi devresi şemesı warmıdır

• arkadaşım tek yapman gereken led leri sadece paralel olarak birbirine bağlaman. yani uzun olan bacakların hepsini tek bir tel yardımıyla birlerştir. aynı işlemi kısa olan bacaklar içinde yap. sonra 1.5v luk bir pil bağladığında az yanacaktır ama 9v luk bir pi veya 12v luk bir akü bulabilirsen işni görecektir. ama unutma pilin bir bacağına yaklaşık 1-2k lık bir diranç bağlarsan ledlerini korumuş olursun.eğer baktın az yanıyor 1k dan daha düşük bir direnç bağlarsan işin hallolur.
  • saol peki 9v 12v çıkartacak bişey yokmu yükselteç die bişeyler duydum ama
  • ledlerin hepsini birbirine paralel bağlarsan olur... kaç led bağlayacaksın...? bende 3,6 voltl ile 9 adet paralel ledi çok parlak şekilde yakıyor. bence hiç direnç bağlamadan pil ile dene... bu arada elindeki piller neler? direnç bağlayarak boşuna pil yersin geliyor gibi geliyor bana... ben arabada 12 volt luk akü ile ki çalışınca 14 volta çıkıyor. 3 adet ledi seri bağlıyorum yani 9-9,5 volt yapıyor.. gerilim 12 volt düşünürsek 120 ohm luk bir direnci de seri bağlıyorum. yetiyor.. sen ledleri arkadaşın dediği gibi uzun bacakları birbirine kısa bacakları da birbirine bağla, ve bence direnç bağlama... 4,7 voltluk bir pilin varsa 15 lede yeter bence... biraz sönük kalırsa ya ledlerin sayısından fedakarlık yap... ya da pil gerilimini artır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymotdur -- 28 Aralık 2007; 21:50:49 >
  • bide arkadaşlar bu ledlerin yanıp sönmesi için nası bişey yapabilirim ufak bi devre
  • bunun için yanıp sönen ledler ve hatta renk renk yanıp sönenleri satılıyor zaten
  • bu 9v dikdörtken şeklindeki piller bnm işimi görürmü acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım!!
    12 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!!
    16 yıl önce açıldı
    Acil yardım!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cscengiz

bu 9v dikdörtken şeklindeki piller bnm işimi görürmü acaba

görür ama şöyle yapman lazım..:
    3 adet ledi birbirine seri bağla: yani uzun bacak ile kısa bacak şeklinde...

şimdi elinde 3 ledden oluşan bir tarafı uzun bir tarafı da kısa bacak şeklinde seri bir led devresi oldu..

şimdi bunlardan istediğin kadar daha yapabilirsin... ne kadar fazla yaparsan pil o kadar çabuk biter ama 15 led demiştin... yani 5 adet 3lü seri led devresini hazırla....

sonra bütün 3lü seri led devrelerinin kısa bacaklarını kısa bacaklarla birbirine bağla, uzun bacaklarla da uzun bacakları bağla...

şimdi elinde bir tarafı uzun uç, yani + uç, diğer tarafı da kısa uç, yani - uç oldu.. artık 9 voltluk pile bağlayabilirsin...

• saolun arkadaşlar tavsiyelerinizi denicem
  • sizin bisikletinizde neler var yoksa bu eklediğiniz ilk elektronik şey mi olacak...

bu konuda yardımcı olabiliriz sana biz iki arkadaş bisiklet üstü elektronik parça tasarımları yapıyoruz gerek alıp yerleştiriyoruz gerekse tasarlayıp planlayıp ona göre üretiyoruz...

1 tane prototipimiz hazır elimizde kullanıyoruzda süper oldu ve baya ilgi çekiyo...

alarmdan neona müzik sistemlerinden ledlere ve ışıklandırmaya kadar bi çok şey üzerinde ve kullanıma hazır ki daha eklenebilecek bi çok şey var pahalı olduğu için ve öss ya hazırlandığımız için zamanımız yok uğraşamaz olduk...

şimdi akü ile gitmesini yada akü şarj sistemi üzerinde çalışıyoruz onuda en kıs a zamanda bitirmeyi düşünüyoruz nasipse...

kolay gelsin..
  • bide bu ledleri yanıp sönmesi yada şekilli yanıp sönmesi için ufak bi devre nası yapabilirim
  • quote:

bide bu ledleri yanıp sönmesi yada şekilli yanıp sönmesi için ufak bi devre nası yapabilirim

sorun bıraz havada kalmıs
    burda alper kardesın guzel bı paylasımı var yapmak kısmet olmadı ama en kısa surede yapacagım
    isıne yarayacagını dusunuyorum :)
    http://www.izoelektronik.com/Hizi-degistirilebilir-led-flashor-devresi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuninger_haa -- 1 Ocak 2008; 12:14:14 >

• kücük akü koy bisiklete takılan esya cantası oluyo onun icine sıgdırırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuninger_haa

quote:

bide bu ledleri yanıp sönmesi yada şekilli yanıp sönmesi için ufak bi devre nası yapabilirim

sorun bıraz havada kalmıs
    burda alper kardesın guzel bı paylasımı var yapmak kısmet olmadı ama en kısa surede yapacagım
    isıne yarayacagını dusunuyorum :)
    http://www.izoelektronik.com/Hizi-degistirilebilir-led-flashor-devresi.htm

Dediğiniz devreyi partikte inceleme fırsatım olmadı.Her ne kadar çalışması yüksek bir olaslık da olsa kesin çalışır diyemem.Ama bizzat denediğim bir devre daha var.Nasıl bir görünüm olduğunu merak edenler için video da hazırlamıştım.

http://www.izoelektronik.com/555-entegresi-anlatimi-ve-555-ile-yapilan-led-flashor-devresi-sema-resim-video.htm

• indirilmio kardeş sitenin içindeki link kırık galiba acil lazım devre
  • Link kırık değildir.

Verdiğim 555 li linkteki devre kesinlikle çalışmaktadır.Onu inceleyebilirsiniz.
  • kardeş bunun bnm devrem için hesaplama yapılcak sanırım bn 80 led falan kullandım 10 v güç mail adresin warsa ordan görüşebilirmiyiz pierre_cengiz_1907 bnmkı
  • Hesaplama 555 formülü ile aynıdır.Çıkışa bir transistör konulup sorun hallolabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.