Şimdi Ara

acil makro hakkında?????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @selolims dostum valla fena olmaz arkadaslar tutturmuslar 0cm olmaz diye sabahtan beri acıklıyoruz anlamamakta diretiyorlar sevgili dostlar bu makinenin super makro mesafesi 0cm dir cektigimiz cismin objektif büyüklügünde olması gibi bir zorunluluk yok ogjektiften küçük olacagı için ısık almamak gibi bir ihtimalide söz konusu degildir siz bunu bizzat kamerayı elinize alıp deneyip test edip vardıgınız bir kanımı yoksa sadece teorik olarak yada kulaktan dolma bilgilerlemi yazıyorsunuz ki umarım öyle degildir.
  • Mesela paraları çekmiştim . Burdan anlayabilirsiniz super macronun nasıl olduğunu.Nerdeyse objectife değecek şekilde çekilmiş bir foto.

http://img58.imageshack.us/img58/2351/img3454filteredsmall7mf.jpg
  • kızböceği fotosunu 70-210 mm lens ile çektim. yani açıkçası bende aynı sorunu yaşadım. bu lens ile 1 metreden daha yakından çekme şansım yoktu. elimde makro lensim bulunsaydı kızböceğini komple çekmezdim, sadece kafasını çekerdim buna emin olun. gözlerini yakından çekmeyi çok seviyorum.

her zaman aynı görüşü savunacağım, ne kadar yaklaşabilirsen o kadar iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: uf_sey

hakangokduman'a katılıyorum.

Üstelik 0cm'den makro diye birşey olmaz. Bu ticari bir yalandır, 0cm'de pratikte hiçbir makine ile makro çekemezsiniz çünkü ışık alamazsınız.

Arkadaşım şaka yapıyor olmalısın 0 cm den makro olmazmı S3 test sayfasındaki monitör resimleri 0 cm super makro ile çekilmişlerdir herbir pikseldeki renkler bile ayrı ayrı gözüküyor 0 cm makro olmasa veya işe yaramasa bu kadar detay görülebilirmi? yine mum resmi birkaç mm. öteden çekilmiştir akşama sana yine 0 cm makro gönderirim belki tekrar düşünmene yardımcı olur..
  • Evet taze taze 0 cm makro bildiğimiz 20 YTL

acil makro hakkında??????

• sanırım bu cevap yeterli olmustur ewt arkadaslar cok atıp tutuyordunuz simdi cevap alalım mümkünse bilip bilmeden kulaktan dolma bilgilerle insanları yalnıs yönlendirmeyelim onu bırakın dogrularıda yalanlamayalım eline saglık @acemi38 dostum
  • Boşu boşuna tartıştığınızın fakında mısınız?

0 cm den çekebilir makina ama pratikte siz 0 cmden çekemezsiniz, "0" ın anlamını bilmiyorsunuz sanırım, anlamı arada mesafe yok demektir ki buda imkansız,

quote:

yine mum resmi birkaç mm. öteden çekilmiştir

Kendinde demişsin işte birkaç mm diye, aynı şekilde para örneğindede birkaç mm var, yani 0 cm değil..

Canonun 0 cm makro demesindeki amaç istediğiniz kadar yakınlaştırın, makro odaklanmada sınır yok çekebilir demek istemesidir. Bir böceği lense değdirerek fotoğrafını çekebilir misin?

Canon s2-s3-a610-a620 gibi makinalar makro konusunda çok başarılılar elbette kendi sınıfların, s serisi 0 a seriside 1 cmden çekebiliyor, yani makro için kendi sınıflarında iyi makinalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: JakX

Boşu boşuna tartıştığınızın fakında mısınız?

0 cm den çekebilir makina ama pratikte siz 0 cmden çekemezsiniz, "0" ın anlamını bilmiyorsunuz sanırım, anlamı arada mesafe yok demektir ki buda imkansız,

quote:

Kendinde demişsin işte birkaç mm diye, aynı şekilde para örneğindede birkaç mm var, yani 0 cm değil..

Canonun 0 cm makro demesindeki amaç istediğiniz kadar yakınlaştırın, makro odaklanmada sınır yok çekebilir demek istemesidir. Bir böceği lense değdirerek fotoğrafını çekebilir misin?

Canon s2-s3-a610-a620 gibi makinalar makro konusunda çok başarılılar elbette kendi sınıfların, s serisi 0 a seriside 1 cmden çekebiliyor, yani makro için kendi sınıflarında iyi makinalar.

Alttan aydınlatmalı bir zemin üzerine,örneğin alttan aydınlatılmış cam vs...tarzı bir sehpa üzerine konan parayı, "0"cm yani objeye yapışarak makro çekmek mümkündür...

Hoşçakalın,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 29 Temmuz 2006; 1:42:08 >

• quote:

Alttan aydınlatmalı bir zemin üzerine,örneğin alttan aydınlatılmış cam vs...tarzı bir sehpa üzerine konan parayı, "0"cm yani objeye yapışarak makro çekmek mümkündür...

Hoşçakalın,saygılar...

Peki bu garip hareketin arkasındaki amacınızı da öğrenebilir miyim? Yada siz yaptınız mı böyle birşey? Yaptınızsa neden ve hangi amaçla yaptınız?

Mesela bir böceğide arkasından ışık vererek makro çekim yapabilir misiniz yada yaptınız mı?

Bunlar çok merak ettiğim sorular..
  • 0cm makro çekimi=
    -makine objektif yukarı gelecek şekilde tutulur.
    -1 adet Sinek öldürülüp (fazla ezmeden) objektifin üzerine konulur.
    -süper macro modunda fotograf çekilir.
    -işlem bittikten sonra objektife bulaşan sineğin kanları baarsakları dikkatlice silinir (tercihen lens temizleme solisyonu ile) , zira kurursa çıkmaz.
  • quote:

0cm makro çekimi=
    -işlem bittikten sonra objektife bulaşan sineğin kanları baarsakları dikkatlice silinir (tercihen lens temizleme solisyonu ile) , zira kurursa çıkmaz.

Doğru bak nasıl olduda düşünemedim ben bunu hayret..

Ama daha kolayı var tarayıcının kapağı açık bırakılır üstüne sinek konunca pat diye kapatılır (böylece sinek ölmüş olur) ve taranır..

• Sinek şuan su içiyo, su içene yılan bile dokunmazmış !!!

suyunu bitirsin hemen tarayıcıya göndereceğim

quote:

quote:

0cm makro çekimi=

Doğru bak nasıl olduda düşünemedim ben bunu hayret..

Ama daha kolayı var tarayıcının kapağı açık bırakılır üstüne sinek konunca pat diye kapatılır (böylece sinek ölmüş olur) ve taranır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 29 Temmuz 2006; 2:40:35 >

• quote:

Boşu boşuna tartıştığınızın fakında mısınız?

quote:

objeye 1mm yaklasırsın örnegin böcek moleküler yapısındaki objektife gelen tugleri düşündügümüzde ve bunlarda 1mm den uzun olacagına göre sonuc nedir imkansız diye birsey yokmus 0cm nin anlamını bilmiyorsunuz demişsin makine muhendisi olarak 0cm bizim için çok ciddi bir rakamdır 0.001 mikronla calırken

Edit : harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 29 Temmuz 2006; 23:16:06 >

• quote:

Arkadaşım herhalde anlamak istemiyosun mum hariç diğer resimler objektife dayanmış vaziyette çekildi mum örneğini özellikle verdimki art niyetli kişiler çıkıpta sen bu mumu nasıl 0 cm den çektin makina zarar görmedimi demesin diye yani gereksiz bir polemiğe girmemek için birkaç mm. var dedim ama bu sadece mum içindi diğerlerindeki mesafe 0 cm dir hepsi objektifin camına dayanmış vaziyette çekilmiştir..

Kullanım alanının sınırlı olması kullanılamaz manasına gelmemelidir.
  • quote:

objeye 1mm yaklasırsın örnegin böcek moleküler yapısındaki objektife gelen tugleri düşündügümüzde ve bunlarda 1mm den uzun olacagına göre sonuc nedir imkansız diye birsey yokmus 0cm nin anlamını bilmiyorsunuz demişsin makine muhendisi olarak 0cm bizim için çok ciddi bir rakamdır 0.001 mikronla calırken

Bir makina mühendisi olarak çok anlamsız konuşuyorsun, yazdıklarını bir kendin oku bakalım birşey anlayabilecek misin? Yoksa Türkçe sorunun mu var? Makina mühendislerine Türkçe dersi vermiyorlar mı? Yok moleküller böceğin tüyleri falan hiçbirşey anlaşılmıyor sözlerinden..

quote:

tugleri

Tug değil Tüy yazılır.

quote:

0cm bizim için çok ciddi bir rakamdır

Demek 0cm ciddi bir rakamdır..

quote:

Kullanım alanının sınırlı olması kullanılamaz manasına gelmemelidir.

Biz ne söylüyoruz? Karşınızdakinin mesajını yarım yamalak okuyup ona göre cevap yazmayın. İnat yapacağız diye anlamsız mesajlar atıyorsunuz.

Burada kimin ne yapmaya çalıştığı gayet açık, kimin ne bildiğide.. Fotoğraftan anlayan hiçbir insan bu tip 0 cm, 1 cm gibi makro odaklanma mesafelerine bakmaz, önemli olan orandır. Yukarıda arkadaş gayet açık bir örnek vermiş, 20D ile 2 metreden çekilmiş fotoğraf, Z2 ile 1 cmden çekilmiş fotoğraftan çok daha iyi. Yani odaklanma mesafesinden çok daha önemli etkenler vardır.

Siz devam edin konuşmaya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 29 Temmuz 2006; 10:03:42 >

• arkadaşlar artık bu konuyu kapatalım isterseniz. koskoca canon makro mesafesi 0 cm diyerek cümle alemi kandıracak değil heralde. ayrıca 0 cm den çekilmiş makro fotoları heryerde mevcut. biraz araştırıp ondan sonra iddialarda bulunun lütfen

sonra sonunuz uf_sey arkadaşımız gibi olmasın

( JakX sinek fotoma laf yok. kızböceği kadar iyi olmayabilir ama gayet iyi bence. sonuçta baştan kaybediyo, adı sinek )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fredycrouger -- 29 Temmuz 2006; 10:05:43 >
  • Ortamı germeyin boşuna,
    sinek suyunu içti ve kaçtı zaten, çekecek bişide yok.
  • @JakX

söylediklerimden birsey anlamaman senin neyi nekadar bildiginin bir ifadesidir yani teknik konulardan birsey anlamaman senin kişisel sorunun o bizi baglamaz konusmalarından anladıgım kadarı ile mobilyacılıkla ugrasıyorsun mm kavramlarından pek anlamazlarda genelde odun yonttukları için onun dısında tahsilinin ne oldugunu söylede bizde kimden ne ögrendigimizi bilelim
  • işte global

global JakX arkadaşa taş değil meteor attın be

JakX dostum sağlık durumun nasıl ? moleküllerine ayrılmamışsındır umarım. gerçi ayrılmışsanda sorun değil, hemen bi tane s2 alıp gelirim seni 0 cm mesafeden makro görüntülemek için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.