Şimdi Ara

acil makro hakkında?????? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dişilerin toynakları daha büyük oluyo, hatları falan da yuvarlak, yumurta keseside şişmiş

Bi eş bulmak lasım yanlız kalmış hayvancağız

quote:

Orjinalden alıntı: JakX

Bu da benimki geçen gece çektim:

acil makro hakkında??????

• Ne güzel anlıyosun sen bu işden birsürü garip böcekler çekiyorum ama adlarını bilmiyorum ne olduklarını bilmiyorum..
  • Öyle kuru kuruya çekmek olmaz, modelleri (hayvanda olsa) yada objeleri (bitkide olsa) vs. tanımak lazım.
    Fotograf çekmek sadece doğru ışık kullanmak, pozlamayı, kadrajı iyi ayarlamak değil,
    bazen fotografa yüklenen anlam çekim hatalarını dahi örtebilir.

Örneğin Bu fotograftaki anlam okadar baskınki,
    Benim dandik Olimpusla çekilse nolur, 0cm.macro çeken canonla çekse yada pozlama biraz yanlış olsa ne farkeder.
    Anlam öyle baskınki, herşeyi geride bırakıyor.
    Fotografçıya pulitzer ödülü kazandırmış fotografı çoğunuz görmüşsünüzdür.

Kadrajdan akbabayı yada çocuğu çıkardığımızda fotografın hiçbir anlamı kalmıyor.

Çok abartarak söylüyorum !Ama o akbabanın akbaba olduğunu bilmezseniz, ördek falan sanarsanız, olmaz bu iş.

Fotograflarını çektiğimiz objeleri tanımak, özelliklerini bilmek,
    Daha güzel kurgular ortaya çıkarmamızı sağlar, kadraja aldığımız objeleri sadece doğru, kusursuz çekebilmek değildir,
    bizdende birşeyler katabilmektir.

quote:

Orjinalden alıntı: JakX

Ne güzel anlıyosun sen bu işden birsürü garip böcekler çekiyorum ama adlarını bilmiyorum ne olduklarını bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 29 Temmuz 2006; 13:27:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fredycrouger

arkadaşlar artık bu konuyu kapatalım isterseniz. koskoca canon makro mesafesi 0 cm diyerek cümle alemi kandıracak değil heralde. ayrıca 0 cm den çekilmiş makro fotoları heryerde mevcut. biraz araştırıp ondan sonra iddialarda bulunun lütfen

sonra sonunuz uf_sey arkadaşımız gibi olmasın

( JakX sinek fotoma laf yok. kızböceği kadar iyi olmayabilir ama gayet iyi bence. sonuçta baştan kaybediyo, adı sinek )

• ahh ah söylüyom ama dinleyen kim. yine olan oldu

(arkadaşlar JakX arkadaş bir süre aramıza katılamayacaktır. lütfen gıyabında yorum yapmayınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fredycrouger -- 29 Temmuz 2006; 13:55:36 >
  • yorumsuz tabiki arkadan konusmak yakısık almayacagı için konuyu kapatıyoruz
  • Çok üzüldüm

Ama fredy arkadaşımız uyarmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 29 Temmuz 2006; 13:58:06 >
  • @acemi38

imzan hosuma gitti dostum
  • macro mesafesi tek başına çok bir şey ifade etmez, makinenin hangi focal değerde macro çekebildiğide önemlidir.

yani: canon s2 is 0 cm den macro çekebilmektedir, ama lensi 36mm de iken.
    kendi makinem olduğu için örnek veriyorum konica minolta a200 ise 13 cm den macro çekebilmektedir. ama lensi 200 mm iken macro çekmektedir.

lensin tele fotoda(max zoomda iken) iken macro çekebilmenin çeştli avantajları vardır.

1. alan derinliği çok daha iyi olur, 28 yada 36mm de macro çekerken lensiniz f2.8 bile olsa istediğiniz alan derinliğini sağlamakta zorlanırsınız. ama 200-300mm de yapılacak bir macro çekimde f5.6 bile olsa güzel bir alan derinliği sağlayacaktır.

2. çok yakından sineğin böceğin macrosunu çekmekte zorlanırsınız , kaçabilir, arı ise sizi sokabilir :)

3. çok yakından macro çekerken objenin üstüne gölge düşürme olasılığınız çok artar.

4. çok yakından macro çekerken görüntüde distorsiyon dediğimiz lens kaynaklı bozulmalar oluşur.

bu ve bunu gibi sebeplerden dolayı telefoto konumunda macro çekmek daha iyidir.
    mesela nikon 8800'ün macro mesafesi 3 cm dir, ama lensi wide konumdayken macro çekebilir.
    konica minolta a200 ise 13 cm den macro çeker ama lensi 200mm de iken.
    ve bu iki makinede aynı oranda yakınlaştırma sağlar.yani, 3 cm den çeken makine daha iyidir diye bir şey yok. umarım açıklayıcı olmuşumdur.

daha bu sabah çektiğim bir macroyu koyuyorum, 200mm de çekildi.(15 cmden fazlaydı mesafe)

• @Magnat_HiFi arkadaşım dediklerine katılıyorum

Bizim burada tartıştığımız 0 cm den macro çekilir çekilmez meselesi idi neyse çok şükür oda tatlıya bağlandı.

global saol dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 29 Temmuz 2006; 14:26:22 >
  • @Magnat_HiFi

hocam çok gzl anlatmısın ona lafımız yok bizde aynı kanıdayız ama soruyu ilk soran arkadasın mesajına ve benim verdigim cevaba bi bakın onun ardından gelen cevaplara bakın gitti bu arkadaslar yalnıs dediler ve dslr ler ile kompak makineleri bir tuttmaya kalktılar tabiki 3 cm den çeken makine daha iyidir diye bir şey yok ama bu dslr ler için gecerli gidipte 10cm makrosu olan kompak ile 2-3 cm makrosu olan bir kompak makinenin makro mesafeside bir tutulmaz herhalde
  • JakX 'e noldu, ben yokken direk hakaret mi etti birilerine?
  • hakaret etmesine gerek yok uslubu gözden gecirirsek nedenini anlamıs oluruz dedigim gibi cevap veremeyecegi için gibi giden arkadasın arkasından konusmak dogru olmaz o yüzden mümkünse konu hakkında konusalım

edit : harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 30 Temmuz 2006; 5:00:24 >
  • uf oldu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.