Arkadaşlar merhabalar öncelikle herkese .. Lise son sınıf öğrencisiyim dolayısıyla mezun olduk diyebiliriz. Ygs sınavına girdim ve açıkcası pek de umduğum gibi geçmedi. Ygs 3 puanım 200. Gelelim size danışmak istediğim konuya; Okul zamanı çerçevesinde üniversitelere geziler yapıldı. Dikkatimi çeken "Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu" oldu. Bu sene " Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri " bölümünü açıyorlarmış. Ygs 5 puanı ile alıyorlar. Okul puanımla beraber orada %50 burslu okuyabiliyorum. Yazılmak okumak hiç müim değil fakat bu bölüm neyin nesidir ? Kabin hizmetleri dediğimizde akla ilk gelen host ve hosteslik. Ama 2 senelik ve havacılıkla alakası olmayan bir okul bunun iş garantisini verebilir mi ? Arayıp konuştum fakat dolayısıyla öğrenci kazanabilmek için herşeye evet diyorlar. Tercihlerim yönünde yardımlarınızı bekliyorum. Hepinize çok ama çok teşekkürler, Keyifli Forumlar !
evet akla gelen ilk şey host ve hosteslik eğer çok iyi seviyede bir ingilizcen varsa iş bulma imkanın var ancak sen o okulu bitirdikten sonra ingilizce konusunda zayıfsan boşuna okumuş olursun demeyelimde pişman olursun diyelim , kilit nokta ingilizce , herşey ingilizceye bakıyor
Hazırlık sınıfı var ilk sene ingilizce üzerine. Zannedersem biraz da özel kurs yardımı ile devam edebilirim. Fakat özel kurumlarda " THY, pegasus vs." İş alımları devam ediyor mu acaba ? Yoska belirli bir kontejyan mı var ? Ayrıca konu üzerinde bilgisi olanların lütfen yardımcı olmalarını tekrardan diliyorum
mezun olduktan sonra büyük ihtimalle istediğin hava yolu şirketine kabin memuru olarak girersin. onca sene de bunun eğitimini alacaksın yanlız tek dez avantajın erkek olman olacak.. kore dili edebiyatı son sınıfda ne olacam lan ben burdan mezun olunca diye kara kara düşünen arkadaşım da ayda 4 kez Kore uçuyor hayatından memnun.. :)
Ooo çok iyi o zaman :) Ücret konusunda bilgisi olan varmı ? Bir de keşke Beykoz lojistikte okuyan birilerini görebilseydim ..
pegasus dönemsel olarak personel alımlarını bildiriyor zaten genelde mart başlarında oluyor bu olay , thy ise kapısı yanlızca iyi derecede ingilizce bilenlere açık artık
Çok teşekkür ederim. Eee Kabin hizmetlerinde okuyan ve fikir beyan edebilecek kimse yokmu arkadaşlar ?? Sizlerin yardımına ihtiyacım var bekliyorum kaç haftadır..