Şimdi Ara

Acil overclock yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende caleron 1300 cpu var ekran kartı ve ses onboard işlemcimi nasıl overclolck yaparım bana voltaj ayarlarını ve çarpanları hangi ayarda tutacağımı söylerseniz sevinirim

• Bence böyle bir sisteme o\c yapmanın bir anlamı yok yani riske girmen anlamsıs.Sebebini istiyorsan,ekran kartın o\b zaten birde işemci celeron yani performans olarak pek birşey değişmes...
  • olsun ben genede ne kadar yükselteebilirim onu öğrenmek istiyorum
  • Peki bu yükseltme için soğutucunu da hazırladınmı???
    Overclock yaptığın zaman işlemcinin ısısı yükselecek ve tahmin ediyorumki şimdiye kadar cpu soğtucunu hiç temizlemedin yani tozludur ve buda ısıyı arttırır.Bu durumda sistemin zarar görebilir.
  • yok ama problem olmaz extra fab takabilirim yeterki şu overclocku düzgün yapabileyim
  • bilgisayarın açılırken delete tuşuna bas biosa gir.sonra aralarda cpu/pnp felan yazan bi menü olacak oraya gir(senin anakartında farklı olabilir benim eski celeron boardımda oyleydi)sonra fsb yi arttır çarpan zaten kilitlidir ama fazla çıkamazsın çünkü anakartının agp/pcı frekansını sabitleme özelliği yoktur büyük ihtimalle zatan ekran kartı ve ses kartı onboard olduğu için frekans değişikliklerinden hemen etkilenecektir ve sapıtmalar durup duruken reset ler veya bilgisayarın hiç açılmaya bilir ama telaş etme clearcmos yaparsın olmadı pili çıkartıp gücü keser biraz beklersin düzelir ve yaptığın herşey sıfırlanır yani fazla bi overclock yapassın ama ekran kartı ve ses kartı alırsan birazdaha şansın olur
  • en fazla 1600 yaparsın bak enfazla bu değeri vermem bile yanlış aslında bu iş şans işidir zaman ister deneme yanılma yöntemiyle deneyeceksin ki ortalama %25-30 arası artar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım!!
    12 yıl önce açıldı
    Acil yardım!
    10 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.