merhaba arkadaşlar. bilgisayarda pic 16f877ile ilgili program hazırlıyorum derlemisini de yapıyorum proteus isi de çalışmasında bakıyom herşey tamam ama pice yükleme yapıyom yüklerkende hata vermiyo aygıt doğrulaması başarılı uyarısı da çıkıyo devre üzerine monta ettiğimde hiç bir çıkış vermiyo en basit bi devrede bile çalışmıyo bi çok entegrede aynı şeyi tekraraladıma ama olmuyor. yardımınza ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim. ( pice icprog ile yükleme yapıyorum)
proteusta kurduğun devrenin resmini koyarsan daha detaylı yardım alabilirsin bağlantılarda bi yanlışlık olabilir
Kristali kontrol edin, MCLR girişini 4.7-10k direnç ile Vcc'ye bağlayın. sigortaların doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol edin.
mclr 10k taktım kristal 4mhz sigortalarda sadece pwrt açık diğerleri pasif
yüklemede hata vermese de bu noktada bir sorun çıkıyor olabilir. Programladığınız pic'i okuduğunuzda ne geliyor?.
bütün portları çıkış olarak tanımlayıp hepsini high yapın. çalıştırıp çıkışları ölçün. (Başka pic denedim demişsiniz gerçi ama)
aklıma başka birşey gelmiyor, başka bir programlayıcı bulma şansınız varsa onu deneyin. daha da olmazsa, buyrun gelin beraber bakalım (istanbul/avrupa yakasındaysanız...)
PRogramın kodlarını ve devre şemasını buraya koyarsanız iyi olur. Isiste çalışan birçok pic programı pice yüklendiğinde çalışmayabiliyor. Buda programı yaparkenki eksikliklerden kaynaklanıyor
arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkürler. sorunu buldum bendeki pic16f877a pice yükleme yaparken icprog ta pic16f877 diye seçip yükleme yapıyodum ve bu yüzden pic hiç bir çıkış vermiyodu verdiğindede saçma sapan çıkşlar aktif oluyodu. ayrıca sigortalarda çok etki yapıyo ben sadece pwrt açık yaptım çalışıyo diğer sigortalar açık olduğu zaman en küçük hatada çıkış vermiyor.