Şimdi Ara

Acil Tavsiyeye İhtiyaç var / İ7 7700K vs Ryzen 5 2600x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bu ikisi arasında kaldım Ryzenli sistemi 0 alacağım İntel İ7 7700K lı sistemi ise 2. el 4 5 ay garantisi kalmış Çok kararsız kaldım. MSİ GAMİNG X GTX 1060 6GB EKRAN KARTIM var

Asus Maximus IX
    Intel Kaby Lake Core i7 7700K
    Gskill TridentZ RGB LED 16GB(2x8GB) 3200 Mhz DDR4

Yukardaki sistem sistem 2. el 3000 TL Garantisi 3 4 ay kalmış

----

MSI B450 TOMAHAWK AMD
    AMD Ryzen 5 2600X
    Corsair DDR4 2x8 CL 16 3200 mhz 3500 TL

Bu ise 0 alacağım sistem ikisi arasında çok kararsız kaldım.

• En başta bir kere 2600x almayın. 2600 alın aynı işlemci. Onun dışında zor karar. Şuanki oyunlarda 7700k açık ara daha üstün 2600 den. Tabii overclock için soğutucunuz da iyi olmalı üzerine delid falan da yapmak isteyebilirsiniz. Şart değil ama isteyebilirsiniz. İleriki oyunlarda bu fark kapanabilir ama tamamen kapanması yıllar sürer. 7700k lı sistemde işlemci dışındaki parçalar biraz fazla iyi. Daha ucuza daha basit bir üçlü bulabiliyorsanız iyi olabilir ama zor. Tek başına işlemci için 2000 küsür fiyatlar veriyorlar. 2. el üçlünün fiyatı iyi yani. En azından piyasasına göre iyi. Ama 144hz monitörünüz yoksa 7700k anlamsız olur. Durum bu seçim sizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam sıkı bi pazarlığa oturup 7700K olanı alırım Hem aralarında 500 lira fark var ve daha fazla olabilir.
  • amd
    + 2020'ye kadar soket desteği
    + çok çekirdek ve çoklu işlem performansı
    + fiyat
    + 2 yada 3 yıl garanti
    - güncel oyunlarda tek çekirdek performansı

intel

+ güncel oyunlarda tek çekirdek performansı
    - soket desteği yok upgrade yapamıycaksın
    - garanti yok
    - 2. eli pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dribblingmaster

amd
    + 2020'ye kadar soket desteği
    + çok çekirdek ve çoklu işlem performansı
    + fiyat
    + 2 yada 3 yıl garanti
    - güncel oyunlarda tek çekirdek performansı

intel

+ güncel oyunlarda tek çekirdek performansı
    - soket desteği yok upgrade yapamıycaksın
    - garanti yok
    - 2. eli pahalı

+1 lerim bunu arkadaş eksileri var artıları gayet güzel bir dille belirtmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla arkadaşlar şuan 3 gündür düşünüyorum ve çok kararsız kaldım Ryzen 5 2600x lerde sıkıntı olabiliyormuş birkaç konu okudum fps düşüşü felan yaşanıyormuş. Şuanki sistemim i5 3330, GA h61m ds2h ankarat, ve 12 gb 1333 mhz ram o.c ile 1600 yaptım. Ekran kartımda yazdığım gibi gaming x 1060 6gb Nasıl bir performans yükselişi yaşarım peki 3-4 ay sonra 144 hz monitörde almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatxaslan -- 1 Ocak 2019; 23:5:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatxaslan

Valla arkadaşlar şuan 3 gündür düşünüyorum ve çok kararsız kaldım Ryzen 5 2600x lerde sıkıntı olabiliyormuş birkaç konu okudum fps düşüşü felan yaşanıyormuş. Şuanki sistemim i5 3330, GA h61m ds2h ankarat, ve 12 gb 1333 mhz ram o.c ile 1600 yaptım. Ekran kartımda yazdığım gibi gaming x 1060 6gb Nasıl bir performans yükselişi yaşarım peki 3-4 ay sonra 144 hz monitörde almayı planlıyorum.

1060 gibi bir kartla intelde ortalama bf1 bf5 gibi oyunda 8-10 fps arası fazla alırsın ama soket desteği yok işte illa intel dersen bütçe varsa 8600k z370 sistem kur. Amd biraz daha f/p odaklı 2600x cpuya 1080pte takabileceğin kart max gtx 1080'dir üstü darboğaz yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ferhatxaslan kullanıcısına yanıt
    1060 ile iki işlemci de çoğu oyunda benzer performans verir. 8-10 diyene aldanmayın. İki işlemci ile de çok rahat beslenir 1060. Ama 1060 ile 144 hz monitörden pek bir şey anlayamazsınız güncel AAA oyunlarda onu diyeyim. Cs go dota gibi oyunlarda performans bekliyorsanız olabilir.

• Benim amacım aslında bide eski anakart işlemciden kurtulmak yani yıl 2019 oldu İ5 3330 kullanıyorum. Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama özellikle PUPG de ani fps düşmeleri yüzünden değiştiriyorum hani hemen hemen en güncel oyunlara ultra high de oynuyorum ama işlemcim Ekran kartına dur diyor bi yerden sonra Ramlerde sıkıntı saten.
  • Birader kıl mısın sen? Orada hangi oyunlar olduğunu belirttim zaten daha ne saçmalıyorsun sen?

• cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2600 vs Intel Core i7-7700K
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-AMD-Ryzen-5-2600/3647vs3955

unutma ki, çekirdek ve thread olarak 2600 avantajdadır. %1 low ve %0.1 low fps değerleri olarak daha akıcı bir oyun vaad eder. tekli çekirdek performansına göre daha iyi fps veren oyunlar aklını yanıltmasın. ama csgo spesifik bir sistem topluyorsan, ancak o zaman intel derim

• 7700k al
  • Cs go felan artık nadir girdiğim oyunlar. Ben şuan Dayz, Pupg yi rahat fps drop yaşamadan 1060 6gb ile oynamak istiyorum 5 10 fps pupg de önemli ama diğer oyunlar sıkıntı değil. Cod un assasins in son çıkanlarınıda oynayacağım. Sıfır sistem daha mantıklı geliyor beni cezbeden 7700K nın tek çekirdek performansı

• ferhatxaslan kullanıcısına yanıt
    güzel noktalara değindin.

iki işlemci de üzmez hangisi daha uyguna gelirse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 2 Ocak 2019; 12:46:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.