Arkadaşlar bende bir Samsung CD writer vardı. Normal çalışıordu ve herhangi bir sorunu yoktu. Sonra bir sabah baktım ki bilgisayar cd writerı görmüyor. Aygıt yöneticisinden gerekli ayarlamaları yaptığım halde pc onu bulamadı. Daha sonra biraz kurcaladıktan sonra bilgisayarım klasöründe onu bulabildim sonunda.Ama boşuna sevinmişim meğer cd writerım taktığım cdleri ya hiç gormüyor ya da boş cd olarak görüyor. Bende artık emekliye ayrılma zamanı geldi die onu bi kenara atıp bir DVD writer aldım. Ama bu da nesi yeni aldığım DVD writerde de aynı sorun var. Bunun üzerine onu aldığım yere geri götürdüm ve başka bir tane aldım. Fakat bu seferde sorun çözülmedi. Yine aynı sorun... Tekrar geri götürdüm. Adamlar writerı başka bir pc de denediler hiç bir sorun çıkmadı. Ama benim bilgisayarımda ne yazık ki sorun çıkartıyordu. Görüş , öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler... Not: DVD writer bazı yeni ve orjinal cdleri zor da olsa okuyabiliyordu.
Anakarta bağlantılarını ve ide kablosunu değiştirmeyi denedin mi...CDRom güç giriş fişini de değiştirebilirsin.
evet, güç kaynağında veya sadece dvd writeri besleyen kablolar bozuk olma sinyalini veriyor. Çünkü bir ara boşta kalan başka bir kablo bağladığımda daha önce okumadığı cdlerin -büyük çoğunluğunu- okudu. Ama daha sonra aynı sorun devam etti. Galiba güç kaynağını kökten değiştireceğim. Yardım ve önerilerin için teşekkürler...
büyük ihtimal ile ide kablonda yada güç kablonda (4tane kablo var sokette)sorun var sana bi tavsiyem olacak cd rom un arkasında bi jack girişi var. ya 8 yada 9 tane pin var(modeline göre değşiyor) arkadaşım bunları tek tek den :::: 8 li ::::. 9 lu aynı noktalar gibi bunları _ |:| - arkadaşım simgelerle anca bu kadar yapdım ordaki soketi o şekilde 4 girişede takacan deniyerek aç kapat değiştir birde bunu dene
HDD => Primary Master
Benim eski CD Writer => Secondary Master
DVD Writer => Secondary Slave
yaptım. Bilgisayarım klasöründe her iki sürücü de görülüyor. CD writera bir CD yerleştirdiğimde ve açmaya çalıştığımda "Bir G/Ç aygıt hatası yüzünden işlem yürütülemedi." hatası veriyor (Muhtemelen gerçekten bozuktur). Ama DVD writerım eskiden okuyamadığı CD leri de okuyabiliyor artık Yardım ve önerileriniz için çooooookkkkkkkkkk... teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme