Sevgili toshibamın ekranında aşağıdaki gibi bir uyarı alıyorum ve bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor. Elimde recovery cd si de var ancak format da atamıyorum. Bu konuda tecrübesi olan veya bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. İyi geceler.
Birçok nedenden kaynaklanabilir.Önce biostan first boot device'ı hdd'ye ayarlayın.Ardından harddiski söküp tekrar takın.
maalesef olmuyor olmuyor olmuyor. Çok sinir bozucu bir durum. Durduk yere bir makina neden böyle yapsın ki. Bilgisayarı aldğımda yanlarında verdikleri kurtarma cd sini takıyorum. "loading ramdisk" diyor sonra "please wait" diyor ve saaatlerce bekletiyor ancak ortada birşey yok. Servise götürmek istemiyorum. Eminim ki kendim halledeceğim bir sorun ama bu elektronik aygıtların dilinden iyi anlamak gerek. :(
Eğer format attırmıyorsa hdd'niz devre dışı kalmış olabilir ki bu ona işaret gibi hdd hatalarında bu uyarıları alıyordum,bios'u sıfırlayıp yeniden deneyebilirler,recovery dvd'leri değilde farklı bir cd'yle formatı denediniz mi?Deneyin olmazsa hdd sıkıntısı olabilir servise verin
Evet sorun çözüldü. Hardisk denen aygıt bozulmuş. 120 TL ye 500 gblık bir samsung alınca sorun kalmadı ortada. Şimdiki sorun recovery cd oluşturmak istiyorum ancak "no hdd recovery area. the toshiba recovery media creator can not be launched." uyarısı veriyor. Hardiskin yeterli alanı olmadığı konusunda itirazım var çünkü disk tamamıyla boş. Başka fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Hangi dosya formatında formatladın hdd'yi nfts formatında biçimlendir.
Formatı bir arkadaşım yapmıştı. Hangi dosya formatında olduğunu nasıl öğrenebilirim, ayrıca daha sonra nasıl biçimlendirebilirim?