Bildirim
Acil yardım...750 gb hdd uçtu:(
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hiren's Boot cd içerisinde HDD Regenerator adında bir program var.Bu program ile diski taratacaksın eğer onarılabilen bir hata ise onarıyor..Yanlız senin disk 750 gb olduğundan bayağı bayağı zaman sürecektir işlem -
Teşekkürler yardım için. Dün gece diskmgmt.msc'den biçimlendirdim sonra da chkdsk yaptım. Fakat hala sorun devam ediyor. Şöyle ki bir şey kopyalamaya çalıştığımda 'Gecikmeli yazma başarısız' hatası alıyorum. Bad sector sorununun donanımsal bir şey olduğunu ve herhangi bir yazılımla düzeltilemeyeceğini biliyorum fakat 750gb'lık hdd'yi de çöpe atmak zoruma gider. Acaba teknik servise yollasam çok para alırlar mı? -
Tahmini olarak bölümlemeyi dene ve arızalı kısmın hangi bölümde olduğunu bulmaya çalış, böylece arızalı bölümü kullanmazsın, geriye kalan problemsiz çalışır...
Mesela; 150 mb olarak beş parçaya ayırabilirsin veya 100 mb olarak yedi parçaya...
En azından diski kurtarmış olursun ama yine de güvenilir olmaz. -
Arkadaşım, güvenip hard diskini yollarsan, fiziksel sektör onarımına tabi tutup, onarmaya çalışırım. Eğer hard disk yüzeyinde fatal bir yüzeysel hata yoksa diskin kurtulur. -
quote:
Orijinalden alıntı: dileksmail
Teşekkürler yardım için. Dün gece diskmgmt.msc'den biçimlendirdim sonra da chkdsk yaptım. Fakat hala sorun devam ediyor. Şöyle ki bir şey kopyalamaya çalıştığımda 'Gecikmeli yazma başarısız' hatası alıyorum. Bad sector sorununun donanımsal bir şey olduğunu ve herhangi bir yazılımla düzeltilemeyeceğini biliyorum fakat 750gb'lık hdd'yi de çöpe atmak zoruma gider. Acaba teknik servise yollasam çok para alırlar mı?
Bak zaten dediğim program Bad sectörlü alanı onarıyor demiyorum.Sonuçta bad sectör fiziksel bir hasar ama dediğim program bu alanı işaretleyip kullanımını engelliyor bu sayede diski kullanabiliyorsun
-
Harici diskinizin modelini bilemiyorum ancak USB devreli SATA yada PATA bir diske sahipsiniz diye düşünüyorum.Kullanmış olduğunuz aparattan diskinizi ayırıp PC ye direk takıp (IDE yada SATA şeklinde) disk yapılandırma işlemlerini bu şekilde denemenizi tavsiye ediyorum.Her bad sector fiziki problem demek değildir.Kimi zaman clusterlarda yani datalarınızın disk yüzeyinde yerleştiği bloklardada problem olduğunda bad sectormuş izlenimi veren tepkilerle karşılaşılabilmekte.Hemen diskte fiziki problem var diye düşünmek yanlış olur bu yüzden.Bahsettiğim işlemi uyguladıktan sonra durumu aktarırsanız bu tür cluster sorunlarını onarabilecek yazılım tavsiyelerinde de bulunabilirim.Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 6 Ekim 2009; 15:31:11 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X