Şimdi Ara

Çift işlemci / 16 GB RAM PC toplamak istiyorum. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok uzun bir süredir Mac kullanıyorum sistemden gayet memnunum fakat upgrade konusunda sıkıntı yaşadığımdan dolayı sağlam bir pc toplama peşindeyim.
    Toplayacağımız pc'yi oyun veya internet için değil 3D render ve 3D animasyon için alıyorum. Bu nedenle kullandığım render motorunun da ihtiyacı olan bir takım şeyler var bunları söyleyebilirim ama bunların dışında neler oluyor neler bitiyor pek bilgim yok..

Fiyat konusunda pek bir limitim yok.

Mutlaka olması gerekenler şunlar : Çift işlemci / 12 çekirdek veya üzeri, 16gb Ram, Nvidia ekran kartı..

Piyasa veya internetteki sitelerde çift işlemcili sistem yapılamıyor sanırım gördüğüm kadarıyla, bu nedenle pek bir sonuca varamadım.. Bir de Hyper Threading diye bir şey okudum. Biraz anladım sanırım okuduklarımdan, peki mesela Intel i7'lerde bu teknoloji mevcut mu? Yani 2 tane i7 işlemci koysak kaç çekirdek olabiliyor sanal olarak?
    Kullandığım 3d program ve render motoru bunları destekliyor bu nedenle bir sıkıntım yok o konuda..

Mesela yine ortalıktaki sitelerde Xeon 5570 / 5680 veya Westmere gibi işlemciler de yok.. ya da ben mi bulamadım..

Özetle sizden ricam;

_ Çift işlemcili intel anakart veya tavsiyeniz
    _ İki adet işlemci mümkün olduğunda güçlü
    _ Nvidia chipsetli ekran kartı / aklımdan geçen Zotac GTX480 bunun bir de GTX480 AMP olanı mevcut arasındaki fark nedir bilmiyorum.
    _ 16 GB Ram
    _ İyi bir kasa
    _ İyi bir powersupply

benim aklıma gelen en önemli olduğunu düşündüklerim bunlar.. Yukarıdakilerin dışında örneğin cpu için şu soğutma çok daha mantıklı gibi önerebileceğiniz ürünler varsa kesinlikle açığım..

Bir de nereden satın alabilirim bunları toplanmış halde?

Çok teşekkür ederim.

• o ekran kartları yapacağın iş için pek uygun değil.Onlar daha çok oyun amaçlı.
    quadro nun tanıtımından bir kaç satır aşağıda

quote:

Profesyonel Kullanıcılar Quadro Ekran Kartı Kullanır !
    Profesyonel kullanıcıların bildiği gibi oyunlar için tasarlanmış standart grafik kartları ile profesyonel uygulamalarda maksimum verimli çalışmak mümkün değildir. Profesyonel iş istasyonları bu işlere özel sürücü ve firmware'e sahip profesyonel ekran kartları ile kurulur. Siz de diğer bileşenleri için yüksek paralar harcadığınız sisteminizin AutoCAD, 3D Studio Max gibi uygulamalarda düşük performans göstermesini istemiyorsanız çalışma alanınıza yönelik bir nVIDIA Quadro serisi grafik kartı alarak profesyonel yazılımların getirdiği tüm özellikleri yüksek performans ile kullanın.

quote:

Quadro'nun Standart Kartlara Göre Performans Kıyaslaması
    PNY Quadro grafik kartlarının profesyonel uygulmalarda standart grafik kartlarına göre oldukça yüksek performans farkları vardır. Altta bulunan tabloda, AutoCAD yazılımında yapılmış testler sonucunda ATI'nin standart grafik kartı ailesinin en yüksek performanslı üyesi olan ATI Radeon HD 4870X2'nin PNY Quadro giriş seviyesi modeli olan FX570'e karşı performansı gösterilmiş. Burada açıkça görülüyor ki Quadro serisinin giriş seviyesi kartı, standart oyuncu kartlarının en yüksek modelini AutoCAD'de açık ara fark ile geride bırakabiliyor.

pny quadro fx leri araştırmanı öneririm.

• Çift işlemcili modelleri intel bıraktı.core i7 daha performanslı.limitiniz yoksa INTEL Intel Core i7 980X Extreme alabilirsiniz.
    Anakart olarakta buna uygun bir anakart mesela ;GIGABYTE X58A-UD3R olabilir.
    Ram olarakta 16 gb istiyosanız OCZ 8GB (2*4GB) Gold Edition DDR3 1600MHz CL8 iki adet alırsanız 16 gb yapar.
    Grafik kart olarakta Quadro FX3800 alınabilir.
  • http://www.is-istasyonu.com/index.asp bu siteyi incelersiniz istediğiniz tarzda hp ve dell iş istasyonlarını görebilirsiniz.
  • http://www.bilgisayarmarket.com/productDetail.aspx?lngProductID=828

Bu sitede var istediğiniz gibi bir ürün. 12.207,00 TL.

O kadar param olsa gider bir araba alırım.
  • i7 980x al bu işlemci tek başına yeter yetmezse su soğutma al 5 ghz kullan
    istersen 24 gb ram takarsın 1366 soket anakarta
    çift işlemciye gerek yok
    illa alacaksan evganın i7 980x destekli çift işlemci takılan anakartı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

pny quadro fx leri araştırmanı öneririm.

Evet haklısın, Quadro FX almam doğruymuş. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Çift işlemcili modelleri intel bıraktı.core i7 daha performanslı.limitiniz yoksa INTEL Intel Core i7 980X Extreme alabilirsiniz.
    Anakart olarakta buna uygun bir anakart mesela ;GIGABYTE X58A-UD3R olabilir.
    Ram olarakta 16 gb istiyosanız OCZ 8GB (2*4GB) Gold Edition DDR3 1600MHz CL8 iki adet alırsanız 16 gb yapar.
    Grafik kart olarakta Quadro FX3800 alınabilir.

selam,

peki i7 yerine şu şundan çift işlemcili bir sistem kursam daha performans almaz mıyım ?

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=48768

6 core 12 thread işlemci başına. 12 core 24 thread oluyor çift işlemcili hali.. bu durumda da benim şu anda kullandığım dual-core 3.0ghz mac pro ile aldığım toplamdaki 4 thread'in 6 katı anlamına geliyor..

Ne dersiniz?

• Daha 1. meajinda bu kadar abartili istek bana yalan geliyor,kusura bakma,,hem o kadar paraniz var niye cift,niye x58 tabanli bir sistem ve nvidia li sistemler dediginin 4 te 1 fiyatina varken sen ucmussun arkadasim,veya kendini tatmin etmek veya hava olsun maksatin.Icimden bunlari geldi ister nasil anlarsan anla sacmalik bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 16 Eylül 2010; 13:53:29 >
  • @MÜŞAVİR @MKayan

Başka birilerinden daha Dell sistem alınmasının mantıklı olabileceğini duymuştum. Verdiğiniz linkler için teşekkür ederim. Kafama yattı gibi biraz. ama Dell'in 6 çekirdek 12 threadli olan sistemini bulamadım. Belki yerlerine gidip yüzyüze konuşmak daha mantıklı..

Evet rakam olarak bakınca 12bin küsur tl çok para ediyor ama en nihayetinde bu makine üzerinden para kazanıyoruz. Kendi parasını çıkartabilir..

selamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Daha 1. meajinda bu kadar abartili istek bana yalan geliyor,kusura bakma,,hem o kadar paraniz var niye cift,niye x58 tabanli bir sistem ve nvidia li sistemler dediginin 4 te 1 fiyatina varken sen ucmussun arkadasim,veya kendini tatmin etmek veya hava olsun maksatin.Icimden bunlari geldi ister nasil anlarsan anla sacmalik bu.

Kudret selam,

ilk mesajımda dediğim gibi çok uzun zamandır macintosh kullanıyorum. ve çok fazla bilgim yok pc dünyası ile ilgili. Bu nedenle destek talep etmiştim. Bir süredir etrafa bakınıyorum. Kullandığım 3d program ve render motorunun forumlarındaki insanların makinelerine bakıyorum ve bu şekilde bir fikre sahip oldum. 4'te 1 fiyatına olan sistemi tabi ki görmek isterim fakat hangisi bu bahsettiğiniz bilemedim. Bir örnek link gönderebilir ya da yönlendirebilir misiniz?

Ortada tatmin etmek veya hava atmak gibi bir durum söz konusu değil. Aşırı uzunlukta render zamanlarımız var şöyle bir örnek verebilirim.

Yaptığımız 3D bir animasyon minimum 1 dakika. 1 Saniye 25 Frame'den oluşuyor, 1 dakika ise 60 saniyeden bu durumda 60 x 25 = 1500 Frame yapar

720p çözünürlükte render alıyoruz yani 1280 x 720 pixel

Bu bahsettiğim 1500 frame'in 1 frameini yaklaşık 55 dakikada render alabiliyorum 4 çekirdekli 6 gb ramli makinede. yani sahneler çok ağır.

1500 x 55 = 82500 dakika

82500 / 60 = 1375 Saat

1375 / 24 = 57.2 Gün'e tekabül ediyor.

Bu render sürecinde düşük çözünürlükte de olsa sürekli test renderları almamız gerekiyor. Kullandığımız animasyonlar fizik ve simülasyon ağırlıklı olunca bunlar sürekli kontrol edip gerçekçiliğinden emin olmak gerekiyor..

Zaten amacımız aslında bu test renderların olduğu süreci hızlandırmak. Çünkü zaten final render için dosyaları yurt dışına renderfarm'a gönderiyoruz orası da yaklaşık 3000 ile 6000 euro arasında değişen fiyatlarda renderlar bitiyor.

Kısacası durumum bu. Nasıl bir makine tavsiye ediyorsunuz?

• Kardeş bu toplayacağın sistem yine mac pro parasına gelecektir. İntel ve amd tabanlı çift işlemcili anakartlar elbette bulunuyor. Ama Türkiyede bunları almak bakımını yaptırmak falan filan çok zor. 2 xeon, dediğimiz gibi bir anakart, ekran kartı falan yine 7-8 bin tl yi bulur. Core i7 li sistemler kaç çekirdekli olursa olsun iyidir. Ama asla xeonlu, ecc ramli sistemlerin stabilitesine erişemez. Core i7 yi millet oyun oynamak için alıyor artık:). Benim tavsiyem mac pronu sat ve 12. çekirdekli yeni çıkanlardan satın al. Unutmaki dell veya hp'nin ws sistemlerinden bile alsan makinada windows olacak. Stabilite olmadıktan sonra hız ne işe yarar.

Not: HEr konuda olduğu gibi bu konuda da bilmediğimiz konularda yorum yapıyoruz örneğin ben oyun sistemleri konusunda yorum yapmam çünkü oyun oynayan biri değilim. Eğer mesleğiniz tasarımcılık/modellemecilik/ kurgu vb değilse bu konularda yorum yapmamalısınız. Profesyonel sistemler core i7 kullanmaz bunlar son kullanıcı için üretilen ürünlerdir. Sıradan ramleri çok fazla kullanamazsınız çünkü çok hata verir o yüzden bu sistemler ecc ramler kullanır. Profesyonel iş yapıp parada kazanıyorsanız kimse sizi beklemez kim daha hızlı ve kaliteli iş yapıyorsa ona gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 16 Eylül 2010; 14:43:58 >

• quote:

Not: HEr konuda olduğu gibi bu konuda da bilmediğimiz konularda yorum yapıyoruz örneğin ben oyun sistemleri konusunda yorum yapmam çünkü oyun oynayan biri değilim. Eğer mesleğiniz tasarımcılık/modellemecilik/ kurgu vb değilse bu konularda yorum yapmamalısınız. Profesyonel sistemler core i7 kullanmaz bunlar son kullanıcı için üretilen ürünlerdir. Sıradan ramleri çok fazla kullanamazsınız çünkü çok hata verir o yüzden bu sistemler ecc ramler kullanır. Profesyonel iş yapıp parada kazanıyorsanız kimse sizi beklemez kim daha hızlı ve kaliteli iş yapıyorsa ona gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Kardeş bu toplayacağın sistem yine mac pro parasına gelecektir. İntel ve amd tabanlı çift işlemcili anakartlar elbette bulunuyor. Ama Türkiyede bunları almak bakımını yaptırmak falan filan çok zor. 2 xeon, dediğimiz gibi bir anakart, ekran kartı falan yine 7-8 bin tl yi bulur. Core i7 li sistemler kaç çekirdekli olursa olsun iyidir. Ama asla xeonlu, ecc ramli sistemlerin stabilitesine erişemez. Core i7 yi millet oyun oynamak için alıyor artık:). Benim tavsiyem mac pronu sat ve 12. çekirdekli yeni çıkanlardan satın al. Unutmaki dell veya hp'nin ws sistemlerinden bile alsan makinada windows olacak. Stabilite olmadıktan sonra hız ne işe yarar.

Feylosoft selam,

Öncelikle beni anladığın için teşekkür ederim. Dediklerin konusunda da haklısın. Şu anda kullandığım Macpro'ya bir süre önce windows 7 kurdum. Yaklaşık 3-4 aydır windows 7 ile çalışıyorum, açıkçası benim de en korktuğum stabil çalışma konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Ama her zaman böyle bir korkum var windows dünyası için. Dediğin gibi oyun oynamak gibi bir durumum söz konusu değil. İş yapıyorum ve para kazanıyorum bu şekilde.

Sağlam bir PC almak yerine dediğin şekilde yeni çıkan 12 çekirdekli olanlardan almak aklımdan geçmiyor değil. Fakat Bilkom Türkiye'de fahiş fiyat politikasından vazgeçemediğinden dolayı herşey iki katı fiyatına geliyor neredeyse.. Yine MacPro alırsam Windows kurabilirim ve gayet rahat çalışabilirim. Tek sıkıntım upgrade konusunda oluyor. Örneğin şu anki MacPro'mu 2006'da aldım ve 4 yıldır tek bir problem dahi yaşamadım. Ekstra olarak sadece harddisk satın aldım. Sistem tertemiz şekilde halen çalışıyor. Bir PC'nin bu kadar süre dayanabileceğininden de şüpheliyim. Bir yandan MacPro'lar ATI ekran kartı ile geliyor fakat kesinlikle Nvidia ekran kartına ihtiyacım var. Örneğin Bu Nvidia Quadro FX'ler macintosh sistemlerde sıkıntı yaratıyor mu bilemiyorum?

Fakat PC sistem alırsam eğer 2 3 yıl sonra upgrade etmek konusunda sıkıntı yaşamam düşüncesindeyim, ne kadar doğru bu düşünce onu da bilemiyorum. Ekran kartını değiştirebilir ya da ram ilavesinde bulunabilirim rahatlıkla.. Şu an 2006 model MacPro için ram bulmakta sıkıntı yaşayabiliyorum.

Kısacası yeni bir MacPro tekrar işimi görür fakat PC almak istememin açıkçası tek nedeni upgrade konusunda sıkıntı yaşamayacak olmam.

Düşüncelerini alabilirsem sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

• Arkadasim biz ev kullanicisiyiz ve limitlerimiz var,sen keseye sonuna kadar abaninca benim biraz zoruma gidiyor boyle cok fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 16 Eylül 2010; 16:50:37 >
  • OEM Ecc ram ve anakartın peşinde koşmak seni çok yorar kanaatindeyim. Ayrıca mac'e windows kurduğuna göre max/autocadle falan çalışıyorsun heralde, bu durumda mac-pc farketmez çünkü stabiliteyi sağlayan donanımdan ziyade mac os işletim sistemi.
    Bu durumda alacağın şey bütcene göre Hp yada Dell almaktır.http://www.is-istasyonu.com/index.asp bu siteden inceleyebilirsin. Upgradeyi ise garanti süren dolduktan sonra normal pc gibi yapabilirsin zaten.
    He yok ben anakartı falan bulabilirim diyorsan bi ara duymuştum 2 adet core i7 destekleyen asus anakart şimdi ne durumda bilmiyorum. Xeonları destekleyen bolca var zaten istersen o site vasıtasıyla bir araştır.

http://www.tomshardware.com/news/asus-nehalem-xeon-motherboard,7211.html asus dual cpu anakart

http://www.tweaktown.com/news/13936/evga_shows_us_their_dual_socket_1366_board/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 16 Eylül 2010; 17:31:55 >

• Selam tekrar,

Evet "www.is-istasyonu.com" mantıklı göründü bana da.. Windows ve MAC tarafında hep Cinema 4D ile çalışıyorum. Fakat bazen 3D Max'ten dosya export etmem gerekiyor haliyle ihtiyacım olmuyor değil. Şöyle bir dezavantaj da mevcut ; PC alıp windows kurabilirim fakat MAC alırsam hem MacOsx hem windows'um olabilir..

Çift i7 açıkçası mantıklı gelmiyor. Zaten pek fazla üretilmiş anakart yok. Keza Xeon'lar varken bi garip..

Bir de şu adresten XEON Sunucular bölümünden sistem yapıyorum. Dell T7500'ün aynısını yaptığımda SNC'nin fiyatı biraz daha ucuz kalıyor. Tabi Dell marka olarak da makinenin arkasında durması söz konusu..

http://www.snc.com.tr/sys3.asp

Bunların dışında

Apple.com'da yeni çıkan 12 çekirdekli sisteme baktığımızda default sistem şu şekilde ;

# Two 2.66GHz 6-Core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
    # 6GB (6X1GB)
    # 1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
    # ATI Radeon HD 5770 1GB
    # One 18x SuperDrive
    # Apple Magic Mouse
    # Apple Keyboard with Numeric Keypad (English) & User's Guide

Makine'nin fiyatı 4999$

Buradan sıfır olarak garantisiz 5600$'a satın alabiliyorum.. 8500 TL gibi bir rakam yani aslında.. Ekstra ram ekleyerek bu sistemi de ayağa kaldırabiliriz aslında..

Sizce mantıklı olan MacPro mudur yoksa Dell T7500'mü ?

--

Bir de bu ekran kartıyla ilgili SLi diye bir seyden bahsediyorlar o konuda bilginiz var mı?

• zeon işlemcili istasyon bilgisayarların amacı sunucu olmalarıdır.renderda çok işe yarayacağını sanmıyorum.bana kalırsa core i7 alınmalı.render'da işi zaten nvidia (quadro) alınırsa işi ekran kartı yapmayacakmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

zeon işlemcili istasyon bilgisayarların amacı sunucu olmalarıdır.renderda çok işe yarayacağını sanmıyorum.bana kalırsa core i7 alınmalı.render'da işi zaten nvidia (quadro) alınırsa işi ekran kartı yapmayacakmı?

Aslında tam tersine render sırasında her bir çekirdek iş görüyor. örneğin 2x6 çekirdek yani 12 çekirdek ve hyper thread sayesinde oluşan toplam 24 çekirdek benim bir kare renderımı 6 kat hızlandırıyor. Render sırasında da zaten her bir çekirdeğin render ettiği alanı görebiliyorsunuz. Bilmiyorum ne kadar aşinasınız bu konulara. Örneğin bir frame'i 4 çekirdek render ederken ekranda 4 tane kutucuk sürekli render yapıyor. Haliyle ekranda 4 değil 24 kutunun render yapıyor olması bir hayli hız kazandırıyor..

Henüz GPU render mevzuları çok fazla programlara entegre edilmediğinden dolayı ekran kartlarının rolü az oluyor render sırasında.. Daha çok render etmeden önce yani modelleme sırasında viewportun hızını etkiliyor. Viewport'taki realtime işlemleri.. Örneğin genelde otomotiv animasyonları yapıyoruz. 1 araç detay göreceksek 1-1.5 milyon polygon oluyor. Biraz mimari ve ortam eklersek bu rakamlar bir hayli yükselebiliyor çalışma şekline göre.. Bu noktada GPU devreye giriyor..

Örneğin 3D Max'e ait VrayRT mevcut. Bu render motoruna ait özel realtime render olayları var. GPU tabi ki yine devreye giriyor..

Sonuç olarak 1 2 seneye yaygınlaşacak olduğundan dolayı bu software teknolojisi, yeni çıkacak kartlar da iyice çıldıracaktır..

• http://www.youtube.com/watch?v=OXLBShXjQmQ şu videoda kullanılan sisteme ne dersin ? 4 way slı gtx480 yapabilrisin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.