7 yıl kadar Bosch Marka on/off 18.000 btu luk bir klima kullandıktan sonra geçtiğimiz hafta 20.500 btu soğutma kapasitesine sahip Alarko Carrier 053nqv050m inverter klima satın aldım .Klimayı çalıştırdığımda performansının hi-power modunda bile çok düşük olduğunu farkettim.Servis çalışanı ise bunun normal olduğunu , bu klima inverter olduğundan kendisini yavaşlattığını söyledi.Bu arada güney cepheli bir giriş katında bulunuyorum.Salon genişliği 23 m2 .Geniş kapı açıldığında yan odayı da salona dahil ettiğimizde büyüklük 35 m2 ye çıkıyor.Yan odayı hiç açmadığımda yani 23 m2 yi soğutmak istediğimde klimayı 1 saat hi-power modda ve 20 derecede çalıştırdığımda hassas dijital termometre 22 dereceyi gösteriyor.17 derecede çalıştırdığımda da oda sıcaklığı yine 22 nin altına düşmüyor. Ağız çıkış ısısı 9.5 derecelerde ve bildiğim kadarı ile normal . peki kompresörün çalışma hızında veya bu hızı ayarlayan beyninde bir problem olabilir mi? ya da bu inverter denilen teknoloji eski on/off makinalardan ucuza maledilen güçsüz motorların klimalara takılıp,şimdiye kadar ilk klimasını satın alanlara bunun özelliği budur denilmesi midir? dış ünite eski makinaya göre oldukça küçük.20000 lik bir inverter 9000 lik bir on/off klima performansı verecekse neden 9000 lik bir on/off klima almadım o zaman? o da 18.000 liğe göre %50 enerji tasarrufu sağlardı:)
inverter kendini kısar bu doğru ama 9.5 derece ağız sıcaklığı tuhaf geldi.. vakum yapmadılar mı ? en fazla 8 derece olacak.