Şimdi Ara

acil yardım!! arabama mazot yerine benzin koymuşlar bende kullandım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun pompacı nasıl takmayı başarmış normalde yuvanın uymaması lazım!

Tamir ettirdikten sonra zarar etmeden rahatca satabilirsiniz aracınızı kötü bir izlenim olmuş ama bence dert etmeyin ve kullanmaya devam edin.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihaydarcelik

27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.genelde bakarım ne koyduklarına ama olacağı varmış ki bakmayacağım tuttu.aracıma mazot yerine 95 oktan benzin koymuşlar bende fark etmedim.

sorun yok bence siz benzin almak istemişsiniz onlarda deponuza benzin koymuşlar.
    Pompa görevlisinin hiç günahı yok, adamada benzin koy benzin almaya geldim dediyseniz adamda denileni yapmıştır ne bilsin.
  • kardeş aracın pert.satacaksan şu dakika 50.000 e alırım.
  • Geçmiş olsun.

Başınaza berbat bir olay gelmiş fakat arabadan soğuyacak hiç bir neden göremedim.

Motorun gerekli parçaları orjinalleri ile sıfırlanacak.

Ayrıca araba bu sonuçta...

Duran aracınıza çarparlar, çocuklar aynasını kırar herşey olabilir kapının önüne parkediyoruz bu kadar sıkılacak bir durum yok.

Ayrıca ilk etapta olmasada kısa bir süre sonra aracınıza tekrar ısınacağınızı garanti ediyorum.
  • ben genelde pek soylemiyorum, koydugunda verdigi fize bakarim ama 50 liraya genelde 11.55 litre geliyo

Gecen gun daha once gitmedigim bi istasyonda durdum, durdugum yerde gaz mis, aractan indim hala farkindayim bi baktim adam yerde delik ariyo
  • Hatırlıyorum da bizim usta dizel aracımız için (sanırım 1.5crdi) bir ara mazotu fulleyince 1 litre de benzin koyalım temizler gibi bişi söylemişti. Yani burdan çıkarım yaparsak benzin dizel motora zarar vermez (en azından 60-70kmde vermez) denebilir.

Pompacının yaptığı bir hata, ancak mahkemeye giderseniz sizin de kusurunuz gözükecektir hangi yakıtı istediğinizi söyleyip kontrol etmediğinizden. Bu yüzden de bilirkişi raporu dahilinde benzinin 60-70kmde motora zarar vermeyeceği için aracın komple değişimini uygun görmeyeceklerdir BENCE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

geçmiş olsun araç pert

Exper gelmiş ya işte burada
  • quote:

27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.genelde bakarım ne koyduklarına ama olacağı varmış ki bakmayacağım tuttu.aracıma mazot yerine 95 oktan benzin koymuşlar bende fark etmedim.her yakıt aldığımda da yol bilgisayarını sıfırlarım.yine sıfırladım ve yola devam ettim.yaklaşık 35-40 km sonra aracın sesinin değiştiğini ve çekişinin düştüğünü fark ettim.zaten birkaç km sonra araba da uyarı ışığı yandı.bende volkswagen müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim.onlar da aracı servise götürmek gerektiğini ilettiler.bende hemen servise giderek bekçiye teslim ettim.Bu sabah servisten öğrendim ki arabama mazot yerine benzin koyulmuş.daha sonra istasyona giderek durumu anlattım ve onlarda kayıtlara baktıklarında aracıma benzin koyulduğunu onayladılar.bu arada arabam 2011 daha 6 aylık 19600 km'de ve dizel highline dsg.sonra istasyondan eksper göndereceklerini söylediler fakat göndermemişler.bende biraz önce petrol ofisi müşteri hizmetlerini arayarak sert bi konuşma yaptım ve durumu anlattım.dosya açtıklarını ve dönüş yapacaklarını söylediler.

Sadede gelecek olursak ben bu arabadan artık soğudum.Servis arabayı yapıp kullanabileceğimi söyledi fakat hem artık içimin hiç bi zaman rahat etmeyeceği ve ikinci eldeki değer kaybını düşünerek aracın bedelini önce güzellikle olmazsa ki büyük ihtimal olmayacak mahkeme yoluyla talep edeceğim.servis şu an tamir işlemine başlamadığı için hangi parçaların değişeceği yada tahmini masrafını belirlemiyor.
    bu konuda bilgisi olan veya başına gelen mutlaka vardır.bu arada araçla yakıt aldıktan sonra yol bilgisayarına bakmadım ama tahmini 60-70 km yapmısımdır.

Çok Geçmiş olsun Üzülecek bir Durum..

Benim Arabada Yakıt sistem adında güzel bir uygulama var

aracın Deposuna Euro Dizel (Eskiden Motorin vardı onun pompası bile girmedi) pompanın Haricinde pompa giremiyor yakıt ağzına istediğiniz kadar zorlayın

Pompacı Yanlış koymuş derdi olmuyor

Keşke Bütün arabalarda olsa

Araç Ford Mondeo

2008 ve sonrası bütün araçlarında var

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

quote:

27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.genelde bakarım ne koyduklarına ama olacağı varmış ki bakmayacağım tuttu.aracıma mazot yerine 95 oktan benzin koymuşlar bende fark etmedim.

sorun yok bence siz benzin almak istemişsiniz onlarda deponuza benzin koymuşlar.
    Pompa görevlisinin hiç günahı yok, adamada benzin koy benzin almaya geldim dediyseniz adamda denileni yapmıştır ne bilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

quote:

27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.genelde bakarım ne koyduklarına ama olacağı varmış ki bakmayacağım tuttu.aracıma mazot yerine 95 oktan benzin koymuşlar bende fark etmedim.her yakıt aldığımda da yol bilgisayarını sıfırlarım.yine sıfırladım ve yola devam ettim.yaklaşık 35-40 km sonra aracın sesinin değiştiğini ve çekişinin düştüğünü fark ettim.zaten birkaç km sonra araba da uyarı ışığı yandı.bende volkswagen müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim.onlar da aracı servise götürmek gerektiğini ilettiler.bende hemen servise giderek bekçiye teslim ettim.Bu sabah servisten öğrendim ki arabama mazot yerine benzin koyulmuş.daha sonra istasyona giderek durumu anlattım ve onlarda kayıtlara baktıklarında aracıma benzin koyulduğunu onayladılar.bu arada arabam 2011 daha 6 aylık 19600 km'de ve dizel highline dsg.sonra istasyondan eksper göndereceklerini söylediler fakat göndermemişler.bende biraz önce petrol ofisi müşteri hizmetlerini arayarak sert bi konuşma yaptım ve durumu anlattım.dosya açtıklarını ve dönüş yapacaklarını söylediler.

Sadede gelecek olursak ben bu arabadan artık soğudum.Servis arabayı yapıp kullanabileceğimi söyledi fakat hem artık içimin hiç bi zaman rahat etmeyeceği ve ikinci eldeki değer kaybını düşünerek aracın bedelini önce güzellikle olmazsa ki büyük ihtimal olmayacak mahkeme yoluyla talep edeceğim.servis şu an tamir işlemine başlamadığı için hangi parçaların değişeceği yada tahmini masrafını belirlemiyor.
    bu konuda bilgisi olan veya başına gelen mutlaka vardır.bu arada araçla yakıt aldıktan sonra yol bilgisayarına bakmadım ama tahmini 60-70 km yapmısımdır.

aracın Deposuna Euro Dizel (Eskiden Motorin vardı onun pompası bile girmedi) pompanın Haricinde pompa giremiyor yakıt ağzına istediğiniz kadar zorlayın

Araç Ford Mondeo

Güzel bir sistemmiş. Pompa uçlarının farklı olduğunu bilmiyordum.

• quote:

27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.

Epic fail olmus
  • Arabadan soğumak, bahane olabilir mi?

Aracında arıza yok bir şey yok, depon temizlenecek o kadar. Büyütmüşsün olayı gözünde.
  • 35-40 km nasıl gittin dizel araca konulan benzinle ?
    Benim bildiğim benzinciden çıktığında pert olması lazımdı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizSupra

quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

quote:

Araç Ford Mondeo

Güzel bir sistemmiş. Pompa uçlarının farklı olduğunu bilmiyordum.

Alıntıları Göster
    benim aracım da 2007 model HDİ ancak geçen hafta pompacı arkadaş
    gayet güzel bir şekilde mazot yerine benzin koymayı başardı (35tl)
    (bu arada mazot depo ağzı geniş, benzininki darmış. benzine mazot girmezmiş ama mazot deposuna benzin pompası girermiş)
    neyse ki kendisi farketmiş hatayı hiç çalıştırmadım. istasyon müdürü de geldi ve depo boşaltıldı,
    yerine içinde bulunan ve sonradan eklenen kadar mazot kondu.katkı eklendi. benim içim rahat etmedi depoyu tamamen doldurdum
    içindeki az miktarda kalabilecek benzinin oranını düşürmek için.
    işlemin yetkili serviste yapılmasını istemiştim biz hallederiz dediler. ben de müdürden imzalı kaşeli
    yazı aldım işlemin kendileri tarafından yapıldığı ve bir porblem çıktığında sorumluluğun kendilerinde olduğuna dair.
    aracı çalıştırmadığım için bir sıkıntı yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keus35 -- 29 Eylül 2011; 12:11:08 >

• tamamda bu istasyonlarda benzin,motorin,lpg bölümleri ayrı olmuyor mu? ben mi yanlış anlatıyorum her zaman lpg alacaksam lpg'nin önüne, benzin alacaksam benzin pompalarının olduğu yere çekerim karışıklık nasıl oluyor anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.