27 eylül akşamı arabama benzin almak için petrol ofisi istasyonuna gittim.genelde bakarım ne koyduklarına ama olacağı varmış ki bakmayacağım tuttu.aracıma mazot yerine 95 oktan benzin koymuşlar bende fark etmedim.her yakıt aldığımda da yol bilgisayarını sıfırlarım.yine sıfırladım ve yola devam ettim.yaklaşık 35-40 km sonra aracın sesinin değiştiğini ve çekişinin düştüğünü fark ettim.zaten birkaç km sonra araba da uyarı ışığı yandı.bende volkswagen müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim.onlar da aracı servise götürmek gerektiğini ilettiler.bende hemen servise giderek bekçiye teslim ettim.Bu sabah servisten öğrendim ki arabama mazot yerine benzin koyulmuş.daha sonra istasyona giderek durumu anlattım ve onlarda kayıtlara baktıklarında aracıma benzin koyulduğunu onayladılar.bu arada arabam 2011 daha 6 aylık 19600 km'de ve dizel highline dsg.sonra istasyondan eksper göndereceklerini söylediler fakat göndermemişler.bende biraz önce petrol ofisi müşteri hizmetlerini arayarak sert bi konuşma yaptım ve durumu anlattım.dosya açtıklarını ve dönüş yapacaklarını söylediler.
Sadede gelecek olursak ben bu arabadan artık soğudum.Servis arabayı yapıp kullanabileceğimi söyledi fakat hem artık içimin hiç bi zaman rahat etmeyeceği ve ikinci eldeki değer kaybını düşünerek aracın bedelini önce güzellikle olmazsa ki büyük ihtimal olmayacak mahkeme yoluyla talep edeceğim.servis şu an tamir işlemine başlamadığı için hangi parçaların değişeceği yada tahmini masrafını belirlemiyor. bu konuda bilgisi olan veya başına gelen mutlaka vardır.bu arada araçla yakıt aldıktan sonra yol bilgisayarına bakmadım ama tahmini 60-70 km yapmısımdır.
aracın parasını mahkeme ile de alabileceğinizi sanmıyorum. zaten kaza değil bir şey değil ne diye değeri düşsün, depoyu, enjektörleri vs. söker temizlerler ilk günkü gibi olur. kafanıza takacak bir şey olduğunu düşünmüyorum boşuna canınızı sıkmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: suicide
aracın parasını mahkeme ile de alabileceğinizi sanmıyorum. zaten kaza değil bir şey değil ne diye değeri düşsün, depoyu, enjektörleri vs. söker temizlerler ilk günkü gibi olur. kafanıza takacak bir şey olduğunu düşünmüyorum boşuna canınızı sıkmayın.
herzaman pompanın başında dururum ve bakarım ihmale gelmez pompacıya güven olmaz
Arabadan niye soğudunuz ki?Kazalı değil ayrıca yepyeni bir yakıt sistemin olur.Değeri felan da dusmez.
Petrol Ofisi masrafları karşılıyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: kürsad
Petrol Ofisi masrafları karşılıyor mu?
petrol ofisi masrafları karşılayacak tabi ki ama 60 milyarlık araba alacak olsanız böyle bir sorun yaşamış olsun istermisiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: alihaydarcelik
petrol ofisi masrafları karşılayacak tabi ki ama 60 milyarlık araba alacak olsanız böyle bir sorun yaşamış olsun istermisiniz ?
göz görmeyince gönül katlanır kazası yok belası yok sat gitsin
Alıntıları Göster
valla ben asla yakıt tam dolana kadar pompanın başından ayrılmam
ama başınıza gelen üzücü bir durum muhtemelen aracın deposunu fullemediniz ful yapsanız ücretindne anlardınız aynısı benim yakıt aldığım istasyonda oldu adamın bütün masraflarını istasyon ödedi istasyon TOTAL di bu arada sizin aracın masrafları ne kadar bunu öğrenin sizinde bütün masraflarınızı istasyon karşılar rahat olun siz
quote:
Orijinalden alıntı: over and under
quote:
al sonra yenisi içine sinerek bin
Alıntıları Göster
mazotlu arabaya benzin koyunca çok sorun çıkmaz temizlikle vs hallolur. rahat rahat binebilirsiniz. 2.el değeri vs de düşmez.
asıl benzinli arabaya mazot koyulursa sonu duman.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
valla ben asla yakıt tam dolana kadar pompanın başından ayrılmam
ama başınıza gelen üzücü bir durum muhtemelen aracın deposunu fullemediniz ful yapsanız ücretindne anlardınız aynısı benim yakıt aldığım istasyonda oldu adamın bütün masraflarını istasyon ödedi istasyon TOTAL di bu arada sizin aracın masrafları ne kadar bunu öğrenin sizinde bütün masraflarınızı istasyon karşılar rahat olun siz
Alıntıları Göster
geçmiş olsun
quote:
quote:
60 milyarlık araba diyor, 6 aylık diyor satıp yenisini almaya kalksa eşek yüküyle zarar eder. bence değmez kafaya takacak bir durum yok adamlar yetkili servis sıfır/orjinal parçalarla değiştirecekler her şeyi.
quote:
quote:
quote:
60 milyarlık araba diyor, 6 aylık diyor satıp yenisini almaya kalksa eşek yüküyle zarar eder. bence değmez kafaya takacak bir durum yok adamlar yetkili servis sıfır/orjinal parçalarla değiştirecekler her şeyi.
araba DİZEL HIGHLINE DSG
aldığından fazlasına bile satma imkanı var
quote:
Orijinalden alıntı: over and under araba DİZEL HIGHLINE DSG
sıra mı var yoksa kapısında bayilerinin
quote:
quote:
quote:
quote:
araba DİZEL HIGHLINE DSG
Çok yerinde bir tespit.
quote:
Orijinalden alıntı: Fantastic Light
quote:
quote:
quote:
quote:
araba DİZEL HIGHLINE DSG
Çok yerinde bir tespit.
Alıntıları Göster
YOLA DEVAMMM BİRŞEY OLMAZ. 35 VEREYİM SATACAKSAN MOTOR ÖLMÜŞ :)
quote:
Orijinalden alıntı: enforacle
YOLA DEVAMMM BİRŞEY OLMAZ. 35 VEREYİM SATACAKSAN MOTOR ÖLMÜŞ :)
Alıntıları Göster
pompa ucu nasıl uydu merak ettim, benim bildiğim farklı.
quote:
Orijinalden alıntı: alihaydarcelik ikinci eldeki değer kaybını düşünerek
olmaz öyle şey kafaya takmayın
quote:
Orijinalden alıntı: RaptorFX
quote:
Orijinalden alıntı: alihaydarcelik ikinci eldeki değer kaybını düşünerek
olmaz öyle şey kafaya takmayın
tüylerim diken diken oldu. nasıl böyle bir hata yaparlar yahu. yazık ya insan tabi soğur araçtan inşallah zararınızın taamı karşılanır da yeni bir araç sahibi olursunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: KubilayHakan
tüylerim diken diken oldu. nasıl böyle bir hata yaparlar yahu. yazık ya insan tabi soğur araçtan inşallah zararınızın taamı karşılanır da yeni bir araç sahibi olursunuz.
Alıntıları Göster
benimde plakama tas carpmis, esniyor hafiften. sogudum arabadan ya n'apsak?
gecmis olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: KubilayHakan
Alıntıları Göster
Arkadaşımın aracı Corolla. 35 km gitti, yetkili serviste depodan başlamak üzere yakıtın değdiği bütün yerler değişti, masrafları istasyon ve genel merkez karşıladı. (Normalde istasyonların sigortası oluyormuş, istasyon uyanıklık yapıp düşük rakamdan sigortalatmış, arkadaşa gelinceye kadar da istasyon kotayı çoktan doldurmuş.) 9000 TL'ye mal olmuştu. Fişinizi, slibinizi kaybetmeyin, genel merkezle irtibatta olun, sözlere kanmayın, yazılı belge isteyin. Kolay gelsin.