Şimdi Ara

Aracıma zarar mı veriyorum? (Uzun yolda devir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Jetta 1.6 Tdi Manuel aracımla uzun yolda 5. Viteste hızımı 90'a sabitliyorum ve yaklaşık 1400-1500 devirde gidiyorum. 4. viteste yaklaşık 2000 devir oluyor ancak yakıt tüketimim artıyor. Bazı rampalarda motorun çok titrediğini hissediyorum.

Ek olarak, 4. Viteste 90 ile giderken yol bilgisayarı 5. Vitese geçmemi söylüyor.

1500'lü devirlerde gitmenin araca bir zararı var mıdır? Çevremdekiler o kadar düşük devirde kullanma diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 12 Ağustos 2019; 8:50:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ne saçma yorumdur bu ya. Kullandığım otomatik ve yarı otomatik tüm dizel araçlar 1500 devirlerde gidiyor. Eşek mühendisler size danışsaymış keşke.
    1600 deviri gören manuellerde ise vites yükseltin diyor ekranda. 10 tane dizel araç değiştirdim son 5 senede.

Şu an 308 bluehdi kullanıyorum 2000 deviri görmen mümkün değil gaza abanmadıkça, 1700 1800 de vites yükseltiyor araç zaten. Kaldı ki seyir için en ekonomik devir bandı da 1500 cıvarı zaten. Tork bantları bu şekilde seyretmek için ayarlanmış birçoğunun.

Ciddi ciddi 2000-2500 dd aralığında motoru bağrıta bağrıta uzun yol giden var mı aranızda?

Kısacası günümüz dizelleri için 1500 1600 dd ideal aralık. Düz vites ise rampada teklemeye başlayınca küçültürsünüz vitesi zaten.
  • Zararı yokta arada devir yaptır arabaya aynı devirde uzun süre gitmek iyi değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 devir gitmek daha iyi.

• Araba çok boğulmuyorsa problem değil ancak zamanla DPF tıkanabiliyor sonra yüksek devirde kullansanız bile açamazsınız servis yolu gözükür. Arada bir 3000 devir sabit 15-20 dakika yol yapın. Tabi uygun motor ve yağ sıcaklığına ulaştıktan sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi yapıyorum yüksek devirde de kullanıyorum yarım saat kadar. Teşekkürler.

• Araç titreyerek sinyali veriyor zaten sizde en ideal devirde moyorunda rahatladığı 2000 veya 2200 devirde gidebilirsiniz aynı sorun Linea 1.6 motordada vardı düşük devir motorun titremesine neden oluyordu

• otobilge kullanıcısına yanıt
    Öyle yapınca yakıt tüketimim artıyor ancak arabaya zarar vermeye değmez sanırım. 1-2 lt kadar fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 12 Ağustos 2019; 10:58:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rampalarda titrediği zaman bir alt vitese geçirin. Düz yolda 1.500 devir dizel araç için normal.

• 1500 devir dizel için normal değil mi ? Benim DSG düz yolda 70 km/saat gördüğü an 7.vitesteyim.
  • Düzde 1500 dd sıkıntı çıkarmaz ama rampada o devri çevirememeye başlar.
    Zaten titremesi bunun göstergesi.
    İlla az yaksın desen bile rampaya çıkmadan 1750 dd seviyesine gel düz yolda, sonra yine 1500dd ilerlersin.

• 5. Vites 100-110 ile gidebilirsiniz. 100 ile 0,5 litre bile farketmeyecektir. Aslında siz 90 sabit giderken, gerçek hızınız 86 km/h oluyor. Gösterge fazla gösterir. Çok düşük devirde yakıt tüketimini arttırıyor, motorun zorlandığını hissettiğinizde vites düşün veya yokuslara gelmeden hızlanarak girin vites düşmekten daha pratik okuyor.
    Mesela Doblo 5 vites 90 la daha çok yakıyordu. 4. Vitese aldığımda motor rahatliyordu ve tüketim düşüyordu. Tabi araçta biraz yük vardı.

• 2000 devir altında lanet dpf sorun çıkarıyor

• Yokuşlarda (daha doğrusu motorun zorlandığı anlarda) 4. vitese geçin yeterli. Düzlüklerde 5 ile devam edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 12 Ağustos 2019; 19:59:12 >
  • Basın şu gaza bu kadar korkmayın. Üç kuruş az yaksa ne çok yaksa ne.

• Hocam titreyerek "Agam ben boğuluyorum" diyor zaten motor devir düz yolda iyi ama yokuşta zorlandığı için çeviremez sabit şekilde ya bi alt vitese atacaksın ya da yokuşa gelmeden az daha devir aldırıp yokuşa öyle başlayacaksın.
  • şirket aracı dizel, 1500-2500 arası devirde kullanıyorum.
  • Vay arkadas 1500 devir diyorsunuz benim araba 2000 den asagi gitmiyor patlamayi 2000 de veriyor alti olu gibi hem 2000 3000 arasi daha az yakiyor 2000 alti cok yakiyor.

• dizel motor düsük devirde kullanılmaz, 2000-2500 devir aralığı iyidir.

• o devir aralığında dpf tıkanması yapar. 2000 devir idealdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

dizel motor düsük devirde kullanılmaz, 2000-2500 devir aralığı iyidir.
    Ne saçma yorumdur bu ya. Kullandığım otomatik ve yarı otomatik tüm dizel araçlar 1500 devirlerde gidiyor. Eşek mühendisler size danışsaymış keşke.
    1600 deviri gören manuellerde ise vites yükseltin diyor ekranda. 10 tane dizel araç değiştirdim son 5 senede.

Şu an 308 bluehdi kullanıyorum 2000 deviri görmen mümkün değil gaza abanmadıkça, 1700 1800 de vites yükseltiyor araç zaten. Kaldı ki seyir için en ekonomik devir bandı da 1500 cıvarı zaten. Tork bantları bu şekilde seyretmek için ayarlanmış birçoğunun.

Ciddi ciddi 2000-2500 dd aralığında motoru bağrıta bağrıta uzun yol giden var mı aranızda?

Kısacası günümüz dizelleri için 1500 1600 dd ideal aralık. Düz vites ise rampada teklemeye başlayınca küçültürsünüz vitesi zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.