Şimdi Ara

NORMAL BİR ARAÇ KAÇ KM DAYANIR ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
67.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar normal bir araç ne kadar km gider kaç km sonra motor biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Milyon km'yi deviren Mercedes otomobiller var. Otobüsler zaten maşallah.

• quote:

Akhilleus kardeş bunlara motor yapılmamışmıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

Alıntıları Göster
    eger araç japon motoru ise cok rahat 500.000 bini var ki yüzlerce yapancı forun sitelerinde honda,toyotalar var milyon devirmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

Alıntıları Göster
    motorun kaç km gittiği değil o gittiği km lerde performansı nasıldı?çalışmasını ve stabilitesini korudumu uzun yıllar boyunca ?Hangi işlemleri gördü?1000000 km gitti ama o kadar giderken de illah ettirdi ne anladık bundan?
  • quote:

Araca, motora, kullanım tarzına, bakımlarının yapılıp yapılmamasına, iklime, şehiriçi-şehirdışı kullanılmasına, ve daha aklıma gelmeyen birçok şeye göre değişir..

Motor 100.000'de de bitebilir 600.000'de de..
    Ama "araç" kaç km dayanır dersen genelde birçok araç 400.000 - 500.000 civarındayken çöp olur..

milyon km'leri geçelim arkadaşlar, rekorlara değil kapımızın önündeki araçların kaç km yaptığına bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 15 Mart 2011; 21:25:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Araca, motora, kullanım tarzına, bakımlarının yapılıp yapılmamasına, iklime, şehiriçi-şehirdışı kullanılmasına, ve daha aklıma gelmeyen birçok şeye göre değişir..

Ama "araç" kaç km dayanır dersen genelde birçok araç 400.000 - 500.000 civarındayken çöp olur..

milyon km'leri geçelim arkadaşlar, rekorlara değil kapımızın önündeki araçların kaç km yaptığına bakalım..

peki 400.000 e gelmiş bitmiş bir motora motor yaptırabilirmiyiz böyle birşey duymuştum motor yaptırmak gibi nedir işin aslı astarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

quote:

peki 400.000 e gelmiş bitmiş bir motora motor yaptırabilirmiyiz böyle birşey duymuştum motor yaptırmak gibi nedir işin aslı astarı.

Motor yapılması nasıldır bilmiyorum ama, yeni motor bile taktırsan; aracın yürüyeni, kasası, ön konsol, döşemeler gibi ayrıntılarıda unutmamak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mazzoow

quote:

Orijinalden alıntı: eggys

quote:

Motor yapılması nasıldır bilmiyorum ama, yeni motor bile taktırsan; aracın yürüyeni, kasası, ön konsol, döşemeler gibi ayrıntılarıda unutmamak gerekir.

Alıntıları Göster
    Motor yaptırınca eski gücü geri gelir, yağ yakması da kesilir..
    Yalnız aracın her yeri laçka olur zamanla.. Kapısı bacası resmen dökülür yani..
    Oturduğunuz koltuk bile dur-kalk'larda ileri geri hafif hafif oynamaya başlar..

• quote:

Motor yaptırınca eski gücü geri gelir, yağ yakması da kesilir..
    Yalnız aracın her yeri laçka olur zamanla.. Kapısı bacası resmen dökülür yani..
    Oturduğunuz koltuk bile dur-kalk'larda ileri geri hafif hafif oynamaya başlar..

Alıntıları Göster
    http://automobiles.honda.com/mile-makers/owner-stories.aspx?Sort=mileage%20level&Filter=Ruby

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

http://automobiles.honda.com/mile-makers/owner-stories.aspx?Sort=mileage%20level&Filter=Ruby

Alıntıları Göster
    1 milyon km'den fazla giden BMW vardı. Araba daha da gidecekti ama kaza sonucu pert olmuştu. Bu forumda okumuştum. Ama bakımları hiç ihmal edilmemiş diye yazılıyordu.

Sanırım biraz da kullanmaya bağlı. Hor kullanırsanız, devamlı pati çektirirseniz, şehir içinde devamlı dur-kalk şeklinde kullanırsanız metal daha çabuk yorulur. Bu bir gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

1 milyon km'den fazla giden BMW vardı. Araba daha da gidecekti ama kaza sonucu pert olmuştu. Bu forumda okumuştum. Ama bakımları hiç ihmal edilmemiş diye yazılıyordu.

Sanırım biraz da kullanmaya bağlı. Hor kullanırsanız, devamlı pati çektirirseniz, şehir içinde devamlı dur-kalk şeklinde kullanırsanız metal daha çabuk yorulur. Bu bir gerçek.

Alıntıları Göster
    Çok sağlıklı koşullarda bir milyona yaklaşmaları muhtemel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Çok sağlıklı koşullarda bir milyona yaklaşmaları muhtemel...

Alıntıları Göster
    geçenlerde forumda bır oto kuaförü arkadaş yazmıştı
    2009 model linea dizel ın km 700bin km oldugundan bahsedıyordu
  • quote:

O BMW yaşlı bir Alman amcanın SW 5 serisi arabasıydı. Milyonu devirmesini şampanya patlatarak kutluyor ama araç sonra kaza yapınca yeni bir BMW çekiyor altına, yine SW yine 5 serisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

quote:

O BMW yaşlı bir Alman amcanın SW 5 serisi arabasıydı. Milyonu devirmesini şampanya patlatarak kutluyor ama araç sonra kaza yapınca yeni bir BMW çekiyor altına, yine SW yine 5 serisi.

Alıntıları Göster
    İastanbul'da birçok taksici 300-400 binlerde motora elini sürmeden geliyor. Bakımları yaptırınca baya uzun dayanıyor motorlar. 100.000 psikolojik sınır artık biraz daha esnek sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-
    İstanbul'da birçok taksici 300-400 binlerde motora elini sürmeden geliyor. Bakımları yaptırınca baya uzun dayanıyor motorlar. 100.000 psikolojik sınır artık biraz daha esnek sanırım.

+1
  • Mekanik bir saat ne kadar dayanırsa motor da o kadar dayanır

"Sallama p*c editi: "mekanik saatin icinde patlama mi oluomus bre makak maymunu" diyenleri şiddetle kınıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Sahibi Olursun -- 17 Mart 2011; 11:12:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

geçenlerde forumda bır oto kuaförü arkadaş yazmıştı
    2009 model linea dizel ın km 700bin km oldugundan bahsedıyordu

2 senede 700 bin, senede 350 bin. günde 1000 km yapmış. saatte 1000 km /24=41,6
  • quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-
    İstanbul'da birçok taksici 300-400 binlerde motora elini sürmeden geliyor. Bakımları yaptırınca baya uzun dayanıyor motorlar. 100.000 psikolojik sınır artık biraz daha esnek sanırım.

+1

Alıntıları Göster
    kesin bir rakam vermek mümkün değil aynı motora birisi 100000 km yaptırır diğeri kaput açmadan 1000000 km gider.
    şans faktörünü göz ardı edersek.
    bence bakımları düzenli yapılan fazla hırpalanmadan kullanılan bir araç çok fazla masraf ve sorun açmadan 400-500 bin km gider diye düşünüyorum.
    ama türkiye şartlarında aracının bakımını doğru dürüst yaptıran ve hor kullanmayan sürücü sayısı çok fazla olmadığından yol ve yakıt kalitesininde malum olduğunu varsayarsak ben yüksek kmli araç işine çok sıcak bakmıyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.