Şimdi Ara

Aracın en az yakması için kaç km hız ile gitmek lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
18.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracın en az yakması için kaç km hız ile gitmek lazım? biyerde 120 diye okudum ama 90 diye biliyorum deneyenler ve bilenler söylerlerseniz sevinirim.bayramdan sonra uzun yola gidicem de orda deneme fırsatı bulucam inşallah (yolda hızı sabitleyim gidicem.)

• hocam en güzel tasarruf yüksek vites düşük hız, aracınız 3000 devirde kaç km hız yapıyor ona göre mesela 90 yapıyorsa 80 ile giderseniz güzel tasarruf yakalamış olursunuz...
  • araç 6 ileri vites otomatik yeni aveo sedan , uzun yolda bi denerim o zaman triptroniğe alıp bi üst vitese alırım aracı.Başka görüşleri de bekliyorum
  • Otomobillerin yakıt tüketimine dair katalog verileri hep 90-100 km/s ile sabit hız ve en yüksek viteste yapılan denemelerdedir.
    Haliyle, 90 veya 100 km/s diyebiliriz kısaca.
  • Ben hızlı giderkende yavaş giderkende bir fark göremedim 90km ile giderken fabrika verisi 6/100km litre yakıyor. 140 ile giderken 11 litre yakıyor. Ama 90 ile giderken varacağın yere atıyorum 1 saatte varıyorsan 140 ile 40dk da varıyorsun. Aradaki geçen süre açısından birbirini dengeliyor diye düşünüyorum. Denedim çünkü konyaya giderken 90km sabit gittim hiç arttırmadım hızımı en fazla 100 yaptım ara sıra 100 liraya gittim ve ışık yandı. Konyadan dönerken çoğunlukla 120 140 km hız yaptım ve yine 100 liralık benzinle geldim ışık yandı. yol bilgisayarı verileride hemen hemen aynıydı.

En güzel tasarruf araca binmemek ya da çok düşük hacimli motorlar almak ama bu da uzun yolda dez avantaj yaratır diye düşünüyorum. Gerçi dizel teknolojiside aldı başını gitti :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ben hızlı giderkende yavaş giderkende bir fark göremedim 90km ile giderken fabrika verisi 6/100km litre yakıyor. 140 ile giderken 11 litre yakıyor. Ama 90 ile giderken varacağın yere atıyorum 1 saatte varıyorsan 140 ile 40dk da varıyorsun. Aradaki geçen süre açısından birbirini dengeliyor diye düşünüyorum. Denedim çünkü konyaya giderken 90km sabit gittim hiç arttırmadım hızımı en fazla 100 yaptım ara sıra 100 liraya gittim ve ışık yandı. Konyadan dönerken çoğunlukla 120 140 km hız yaptım ve yine 100 liralık benzinle geldim ışık yandı. yol bilgisayarı verileride hemen hemen aynıydı.

En güzel tasarruf araca binmemek ya da çok düşük hacimli motorlar almak ama bu da uzun yolda dez avantaj yaratır diye düşünüyorum. Gerçi dizel teknolojiside aldı başını gitti :)

ben bişey anlamadım :D
    2 kat fazla yakıyo göstermiş işte saatlik yakıt değil o 100kmdeki yakıt

• Ben megane kullanıyorum Devir saati 2,1 'deyken çok az yakıyor. Birde 5. Viteste 95 Km hızda neredeyse yakmıyor.Antalya-Isparta 160 Km yi 19 Lirayla gittim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aracınızda yol bilgisayarı var ise ve yol bilgisayarında anlık tüketim miktarı varsa; kendiniz tespit edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

Ben hızlı giderkende yavaş giderkende bir fark göremedim 90km ile giderken fabrika verisi 6/100km litre yakıyor. 140 ile giderken 11 litre yakıyor. Ama 90 ile giderken varacağın yere atıyorum 1 saatte varıyorsan 140 ile 40dk da varıyorsun. Aradaki geçen süre açısından birbirini dengeliyor diye düşünüyorum. Denedim çünkü konyaya giderken 90km sabit gittim hiç arttırmadım hızımı en fazla 100 yaptım ara sıra 100 liraya gittim ve ışık yandı. Konyadan dönerken çoğunlukla 120 140 km hız yaptım ve yine 100 liralık benzinle geldim ışık yandı. yol bilgisayarı verileride hemen hemen aynıydı.

ben bişey anlamadım :D
    2 kat fazla yakıyo göstermiş işte saatlik yakıt değil o 100kmdeki yakıt

olsun gideceğim yere daha hızlı varıyorum ama bende anlamadım gerçi sen böyle diyince hakkaten 100km deki yakıt

• ben senelerden beri 90 la giderim az yakar çok kaçar
    normalde 5lt 5,5lt yakarken 90 la giderek 4lt/100 km bile çok gördüm
  • quote:

Ben hızlı giderkende yavaş giderkende bir fark göremedim 90km ile giderken fabrika verisi 6/100km litre yakıyor. 140 ile giderken 11 litre yakıyor. Ama 90 ile giderken varacağın yere atıyorum 1 saatte varıyorsan 140 ile 40dk da varıyorsun.

Peki "erken geldiniz" diye aradaki fazla yaktığınız benzini size geri ödüyorlar mı
  • aracımda yol bilgisayarı var ama sadece ortalama yakıt tüketimini gösteriyor.Uzun yola çıkmadan sıfırlayacağım sonra 95 yada 100 e sabitler öyle giderim yaklaşık 230 km yol gidicem ( çoğunuza göre uzun yol sayılmaz sanırım) vardığımdaki ortalamaya göre dönerken farklı kombinasyonlar deneyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

quote:

Ben hızlı giderkende yavaş giderkende bir fark göremedim 90km ile giderken fabrika verisi 6/100km litre yakıyor. 140 ile giderken 11 litre yakıyor. Ama 90 ile giderken varacağın yere atıyorum 1 saatte varıyorsan 140 ile 40dk da varıyorsun.

Peki "erken geldiniz" diye aradaki fazla yaktığınız benzini size geri ödüyorlar mı

Trafik canavarlığı yapmıyorum, 7 senede çok şey geçirdim nerede nasıl davranılacağını çok iyi biliyorum. Gidilecek yerde 150 ile de giderim ama kalabalık yerlerde kimsenin arkasına dayanıp zorla bana yol ver geçicem sol şerit benim diyen, habire selektör yapan öküzlerden de değilim. Saygılar

• 5. vites ve 70 km hız.
  • kullandığımız otomobillerde ortalama en iyi dişli oranı aşağı yukarı 5. vites 90 km dir. bu 6 yada 7 vites varsa oran değişir. tabiki 90 en idealdir de diyemeyiz 10 yukarı olur 10 aşağı.

Hocam en açıklayıcı biçimde anlatmak gerekirse, az yakıyor diye hep düşük devirde kullanmanın bir anlamı yok. "BU O ZAMAN HİÇ BİR İŞE YARAMAZ. ARAÇ MOTORLARI ZORLANDIKLARI ZAMAN ÇOK YAKARLAR" örneğin

kalkış esnasında gazı yavas yavas verip ivmelendirdiğin araç mı fazla yakar yoksa yoksa pedala basıp ivmelenmesini beklediğin araç mı ??? cevap bu kadar basit...
  • quote:

Trafik canavarlığı yapmıyorum, 7 senede çok şey geçirdim nerede nasıl davranılacağını çok iyi biliyorum. Gidilecek yerde 150 ile de giderim ama kalabalık yerlerde kimsenin arkasına dayanıp zorla bana yol ver geçicem sol şerit benim diyen, habire selektör yapan öküzlerden de değilim. Saygılar

Tamam eyvallah ben kullanışınıza birşey demedim ki, iki seferdir yanlış bir mantıkla yorumlayıp yazıyorsunuz

Çok fark etmiyor demiştiniz, ama sonra zaten kendiniz yazmışsınız birinde 6lt, diğerinde 11lt diye, ben de ona atıfta bulunup geyik yaptım, süre olarak acayip fark etmiyor ama erken geldiğinizde kâr ettiğinizi, geç geldiğinizde zarar mı ettiğinizi soruyordum ben de şaka yollu

• istanbul trafiğinde sabit bir hızla gitmek neredeyse imkansız. hadi diyelim trafik yokken 80-90'la seyir halindesin. ama trafiğe yakalandın mı dur kalk düşük devir derken yakıt su gibi gidecek.. o yüzden yakıt olayını istanbul'da yaşayanlar fazla kafasına takmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlghnykn

istanbul trafiğinde sabit bir hızla gitmek neredeyse imkansız. hadi diyelim trafik yokken 80-90'la seyir halindesin. ama trafiğe yakalandın mı dur kalk düşük devir derken yakıt su gibi gidecek.. o yüzden yakıt olayını istanbul'da yaşayanlar fazla kafasına takmasın.

uzun yol olarak sormuştum ben en başnda
  • hocam kusura bakma dikkatimden kaçmış uzun yolu göremedim. yakıt konusunu görünce tüylerim diken diken oldu bir anda

uzun yolda 110-120 ortalama hız sabit devirde gidersen yakıt konusunda ciddi anlamda ekonomi yapmış olursun..

saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.