Şimdi Ara

NORMAL BİR ARAÇ KAÇ KM DAYANIR ARKADAŞLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
67.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100 binde motor bitirmek için motora hiç bakmamak ve sürekli yüksek devirde kullanmak yeterlidir , eşeğe biner gibi arabaya binmek diyoruz buna . bi çok motor 400 binden önce kolay kolay dağılmaz . komşumun 2001 megane 1.9 dti dizel aracı 450 km de motor hiç açılmamış hatta yağı değişimleri bile çok çok geciktirilmiş olmasına rağmen iyi kötü ilerliyor ancak yakın zamanda motor komple indirilip ağır bakımdan geçicek . bu normal olan araç örneği . normal olmayan mercedes , bmw , volvo , toyota motorlarında milyon km deviren var . ancak bakımı yapılır ve iyi kullanılırsa neden bir peugeot motoru ya da kia motoru 1 milyonu devirmesin ki ?
  • valla geçen gun konustugum taksicinin dizel clio sümbülü 500 bin kmden sonra rektifiye olmuş. iyi gitmiş yani
  • Bakimi zamaninda yapilip ta hic kapak acilmayan milyon km yapan Tofas Sahin taksi vardi Ankara'da sanirim.2000 ya da 2001 yilinda Milliyet'e mi ne haber cikmisti bu durum.

Yine bir taksici musterimiz vardi.'92 model Kartal'i vardi.400.000 km'de daha hararet yapmamis;kapak acilmamis vaziyetteydi 2-3 sene once.Hala da oyle ama taksicilik yapmiyor artik sahibi;oto yikama yapiyor ama arac hala ayni.Belki 450 bin km filan olmustur olduysa bugun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Arkadaşlar burada yazanlara kanıp 100.000 km' yi geçmiş araç almayın.

100.000 km' den sonra araç her yerinden arıza verir.

İlla alacaksanız da Passat alın, başka araç almayın.

Skoda, Hyundai

Bulaşmayın bu markalara.

Sonra üzülürsünüz.

Sonata, SuperB

Hep balon bu arabalar.

Böyle yorum yapanlar hala var mı diye merak ediyordum maaselef varmış sonatamız var sağolsun sizi yalancı çıkaracak cinsten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

geçenlerde forumda bır oto kuaförü arkadaş yazmıştı
    2009 model linea dizel ın km 700bin km oldugundan bahsedıyordu

2 senede 700 bin, senede 350 bin. günde 1000 km yapmış. saatte 1000 km /24=41,6

Taksici bir abiyle konuştum günde 650 kilometre yaptığından bahsetmişti.
  • Buyrun;

NORMAL BİR ARAÇ KAÇ KM DAYANIR ARKADAŞLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 17 Mart 2011; 22:04:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: idemo

quote:

2 senede 700 bin, senede 350 bin. günde 1000 km yapmış. saatte 1000 km /24=41,6

Taksici bir abiyle konuştum günde 650 kilometre yaptığından bahsetmişti.

ben aracın çok km yapması değil de o km'yi yapmanın zorluğunu düşünerek yazmıştım. Allah sabır versin.

• motoru ve de aracı yapılan km kadar geçen zaman da yıpratır; hatta aracın yaşının etkisi yıpranmışlık ölçüsü olarak km sinden daha fazla dikkate alınmalıdır bana kalırsa. ortalama ya da sıradan araçların sorunsuz kullanım ömrü yaklaşık 15 yıl civarında iken premiumların 20-25 yıl olarak verilir. bu rakamların normal kullanım şartları altında geçerli olduğunu belirtmek de fayda var.

türkiye ye dönersek, bozuk yol etkisi dikkate alındığında dengeler biraz km tarafına doğru değişecektir. çok km li aracın arıza çıkarma etkisi daha fazladır. iş tamamen şansa bakar demek en doğrusu belki de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: effendy75

motoru ve de aracı yapılan km kadar geçen zaman da yıpratır; hatta aracın yaşının etkisi yıpranmışlık ölçüsü olarak km sinden daha fazla dikkate alınmalıdır bana kalırsa. ortalama ya da sıradan araçların sorunsuz kullanım ömrü yaklaşık 15 yıl civarında iken premiumların 20-25 yıl olarak verilir. bu rakamların normal kullanım şartları altında geçerli olduğunu belirtmek de fayda var.

türkiye ye dönersek, bozuk yol etkisi dikkate alındığında dengeler biraz km tarafına doğru değişecektir. çok km li aracın arıza çıkarma etkisi daha fazladır. iş tamamen şansa bakar demek en doğrusu belki de.

Bu mantıkla hareket edersek Konya'nın şehir merkezinde araçların hareketli aksamlarının uzun zaman dayanabileceğini söyleyebiliriz o zaman. Neredeyse şehrin tamamına yakını sokak aralarına kadar asfalt.

Bu arada, ben İstanbul'da oturuyorum. Konya'lı olduğum için biliyorum Konya'yı.

• bir çok etkene bağlı olmakla beraber şahsi görüşüm adam gibi kullanıldıktan sonra hiçbir araç 200000-250000 km nin altında yok yapmaz.

yaptığım gözlemler ve sahip olduğum bilgiler ışıgında olayı biraz açarsam;

1- şans
    2- bakım
    3- kullanım ortamı
    4- kullanım tarzı
    5- hacim (kim ne derse desin kardeşim, boyu önemlidir. 1.3-1.4-1.5-1.6 motorlarla 3.5-4.0 motor bir mi kardeşim. en basitinden bastığın gaz bile farklı, birinde tam gaz gitmen gereken yerde diğerinde yarım-çeyrek gazla gidersin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Bakimi zamaninda yapilip ta hic kapak acilmayan milyon km yapan Tofas Sahin taksi vardi Ankara'da sanirim.2000 ya da 2001 yilinda Milliyet'e mi ne haber cikmisti bu durum.

Yine bir taksici musterimiz vardi.'92 model Kartal'i vardi.400.000 km'de daha hararet yapmamis;kapak acilmamis vaziyetteydi 2-3 sene once.Hala da oyle ama taksicilik yapmiyor artik sahibi;oto yikama yapiyor ama arac hala ayni.Belki 450 bin km filan olmustur olduysa bugun..

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Buyrun;

Bahsettiğim araç buydu işte.

• W 124 kasa dizel Mercedeslerle birçok kullanıcı 1 milyon km'yi geçmiştir dünyada. O kasada dizel motorların 1 milyon km'yi geçtiği binlerce kez görülmüştür...:)
  • Bir arkadaşımda 98 yada 99 tam hatırlayamadım şimdi dizel passat var 220 bin kmde aldı.Şu an 260 bin falan olmuştur motor olarak bir problem çıkarmadı henüz.Gayette memnun kendisi araçtan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Buyrun;

iyimiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Arkadaşlar burada yazanlara kanıp 100.000 km' yi geçmiş araç almayın.

100.000 km' den sonra araç her yerinden arıza verir.

İlla alacaksanız da Passat alın, başka araç almayın.

Skoda, Hyundai

Bulaşmayın bu markalara.

Sonra üzülürsünüz.

Sonata, SuperB

Hep balon bu arabalar.

kaç tane superb e bindiniz skoda octavia ya bindiniz de balon diyorsunuz
  • İmzamdaki aracın kullanım kılavuzunda "Ekonomik kullanım ömrü 10 yıldır" yazıyor:)
  • :) araç kuş ise, bir milyonda uçar iki milyonda ,, işin şakası bi tarafa, 300 liraya segman, 500 liraya rektefiye ile gayet mantıklı görünüyor.. yada mersedesin 400bin km sonrası bi kere elden geçirilip,aynen yola devam etmesi gibi ..
    ancak problem buradan çıkıyor zaten, günümüz araçlarının çoğu; ne kuş serisi gibi mütevazi maliyetlere sahip ,,nede mersedes vs gibi evladiyelik parçalara ..

örnek olsun için, reno-safranlara bakalım ,, döneminindeki premium araçlardan biridir safran.. donanımları açısından şu gün bile nadir bulunan özelliklere sahiptir. . gel gör ki; fiyatları emsal model cliolar ile aynıdır..madem bu "araba" dediklerimiz milyonu deviriyor.. neden,12-13bin liraya , yalnızca 250 bindeki, bu güzellikten mahrum kalıyoruz :) ,,,
    (safran'ım yok- ilerisi için düşünmüyorum)

http://www.motorsporlari.net/car/tech_spec.asp?specID=10634&make=Renault > özellikler 2.0 16V

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=renault&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=23618&c=23618&sKlasik=1&b[page]=1

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

700bin km değildi o. 900bin km idi.

Yok artık.

Bir senede 450000 km'yi otobüsler yapmıyor.
  • Tam 100 binde araç nalları diker..100001 den sonra o araç artık bir tabuttur..Uzak durun..Lakin Pazzat mercedes ve bvw hariç onların motor ömrü 150 bindir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

700bin km değildi o. 900bin km idi.

Yok artık.

Bir senede 450000 km'yi otobüsler yapmıyor.

Araç havaalanında taksi imiş. Gündüz ve gece şeklinde 24 saat çalışmış. Forumdaki arkadaş öyle demişti.

quote:

Tam 100 binde araç nalları diker..100001 den sonra o araç artık bir tabuttur..Uzak durun..Lakin Pazzat mercedes ve bvw hariç onların motor ömrü 150 bindir..

Tam 100 binde araç nalları dikmez. 1 milyondan fazla gider.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.