Şimdi Ara

NORMAL BİR ARAÇ KAÇ KM DAYANIR ARKADAŞLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
67.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 milyon yapan o403 ve travegolar var?Motor rektifiye oluyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

geçenlerde forumda bır oto kuaförü arkadaş yazmıştı
    2009 model linea dizel ın km 700bin km oldugundan bahsedıyordu

700bin km değildi o. 900bin km idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

kesin bir rakam vermek mümkün değil aynı motora birisi 100000 km yaptırır diğeri kaput açmadan 1000000 km gider.
    şans faktörünü göz ardı edersek.
    bence bakımları düzenli yapılan fazla hırpalanmadan kullanılan bir araç çok fazla masraf ve sorun açmadan 400-500 bin km gider diye düşünüyorum.
    ama türkiye şartlarında aracının bakımını doğru dürüst yaptıran ve hor kullanmayan sürücü sayısı çok fazla olmadığından yol ve yakıt kalitesininde malum olduğunu varsayarsak ben yüksek kmli araç işine çok sıcak bakmıyorum.

Doğruluk payı var. Şöyle: Ülkemizde insanların ekonomik durumu orta olduğu için kıt kanaat bir araya getirdikleri paraları ile zar zor araba alıyorlar. Fakat bakımlar için yetkili servis kullanmıyorlar. Hatta çoğu kaliteli bir özel servise bile götürmüyor.

Arabalarımızın motorlarının uzun gitmemesinde dollaylı yoldan maddiyatın çok etkisi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

2-3 milyon yapan o403 ve travegolar var?Motor rektifiye oluyor mu acaba?

Otobüsçü arkadaşlar daha iyi bilir ama benim bildiğim 1.5 milyon km de bir motor yaptırıyorlar.
  • Normal bir araç en fazla gideceği 250bin ondan sonra mutlaka motor yatirmak gerekir.
  • Bizim işyerinde efsane kasa station Corolla var. Yakın zamana kadar servis bakımlıydı. Artık büyük bakımları hariç özel serviste yapılıyor. Model 98, km 818 bin. Arabada tık yok ve çoğu 100 bin km arabadan daha temiz ve toplu. Satılacak olsa işyerindeki şoförler havada kapacak. Bir de sedanı var yaklaşık onun durumu da aynı.
  • beyler meraba
    hiç alakası yok ama çaresizlikten yazıyorum 98 model fiat bravo td aracım var bundan 2 hafta önce servise götürdüm sabahları erken hafif soukta bile çalışmıyodu.Neyse sorunu hallettiler yanlız farkettimki aracta yakıt tüketimi aşırı bi şekilde artmış,bulgaristandan yazıyorum dizelin litseri 2.5 lv (lv=tl) önceden 25 liralık mazotla 150 km yaparken şimdi 35 lik alımla 100 km de ışık yanmaya başlıyo 2-3 kez denedim böle belki düzelir diye ama olmadı maddi açıdan baya kötü tekrar servise bıraktım bakıcaklarmış dediler.
    Sizce neden olabilir şimdiden teşekkürler..(araç 188 binde filtre ve yağ değişimini cok iyi takip ederim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner56 -- 17 Mart 2011; 13:15:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Normal bir araç en fazla gideceği 250bin ondan sonra mutlaka motor yatirmak gerekir.

Sen öyle san
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Normal bir araç en fazla gideceği 250bin ondan sonra mutlaka motor yatirmak gerekir.

Sen öyle san

Hocam senin passatın km kaç?Önceden Lpg li Kolas vardı sanki.
  • İyi bakıldıktan sonra rahat 500-600 bin km gider, ayni şey şehir efsanesine dönüşen 100binlik dizeller içinde geçerlidir.
  • up
  • Arkadaşlar burada yazanlara kanıp 100.000 km' yi geçmiş araç almayın.

100.000 km' den sonra araç her yerinden arıza verir.

İlla alacaksanız da Passat alın, başka araç almayın.

Skoda, Hyundai

Bulaşmayın bu markalara.

Sonra üzülürsünüz.

Sonata, SuperB

Hep balon bu arabalar.
  • 2009 Hyundai Getz 1.5 Dizel aracımız 120 bin km'yi geçti motoru daha hiç arıza çıkarmadı taş gibi ilk zamanlara göre pek fark yok motorda ne performans düşüşü ne fazla yakıt tüketmek ne de fazla yağ tüketmek.Aracın bakımları düzenli yapıldı açıkçası çokta özenilerek kullanılmıyor araç sürekli yüksek devir.Taksicilere inanmaya başladım artık dizel motor yüksek devir kullanılınca motor daha sağlıklı kalır derler hep hak vermeye başladım umarım motor 2-3 sene daha üzmezse bizi yeter zaten 300 bin km'yi geçer aracı Hyundai verip yenisiyle değiştiririz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Arkadaşlar burada yazanlara kanıp 100.000 km' yi geçmiş araç almayın.

Skoda, Hyundai

Bulaşmayın bu markalara.

Sonra üzülürsünüz.

Sonata, SuperB

Hep balon bu arabalar.

tamam abi bi daha almayız söz

sen girmişken bize bide altılı tahmini verseydin be abim
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner56

beyler meraba
    hiç alakası yok ama çaresizlikten yazıyorum 98 model fiat bravo td aracım var bundan 2 hafta önce servise götürdüm sabahları erken hafif soukta bile çalışmıyodu.Neyse sorunu hallettiler yanlız farkettimki aracta yakıt tüketimi aşırı bi şekilde artmış,bulgaristandan yazıyorum dizelin litseri 2.5 lv (lv=tl) önceden 25 liralık mazotla 150 km yaparken şimdi 35 lik alımla 100 km de ışık yanmaya başlıyo 2-3 kez denedim böle belki düzelir diye ama olmadı maddi açıdan baya kötü tekrar servise bıraktım bakıcaklarmış dediler.
    Sizce neden olabilir şimdiden teşekkürler..(araç 188 binde filtre ve yağ değişimini cok iyi takip ederim)

Hastalığı değil belirtiyi tedavi etmişler sanki... Herhalde arızalı bir sensör vardı değiştirmek yerine direkt iptal ettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

kesin bir rakam vermek mümkün değil aynı motora birisi 100000 km yaptırır diğeri kaput açmadan 1000000 km gider.
    şans faktörünü göz ardı edersek.
    bence bakımları düzenli yapılan fazla hırpalanmadan kullanılan bir araç çok fazla masraf ve sorun açmadan 400-500 bin km gider diye düşünüyorum.
    ama türkiye şartlarında aracının bakımını doğru dürüst yaptıran ve hor kullanmayan sürücü sayısı çok fazla olmadığından yol ve yakıt kalitesininde malum olduğunu varsayarsak ben yüksek kmli araç işine çok sıcak bakmıyorum.

Doğruluk payı var. Şöyle: Ülkemizde insanların ekonomik durumu orta olduğu için kıt kanaat bir araya getirdikleri paraları ile zar zor araba alıyorlar. Fakat bakımlar için yetkili servis kullanmıyorlar. Hatta çoğu kaliteli bir özel servise bile götürmüyor.

Arabalarımızın motorlarının uzun gitmemesinde dollaylı yoldan maddiyatın çok etkisi var.

Hem servis sikintisi hemde memleketimin patates tarlalarinin etkisi cok bunda.

Almanyada 1.9cdti zafira 780bin kmde taksici arkadas kullanirken agzim acik kalmisti burda 200bin km gorurse sevinioruz

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

quote:

quote:

Sen öyle san

Nazar değmesin diye fazla dile getirmek istemiyorum ama madem sordun söyleyeyim.306 bin küsür km de

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Arkadaşlar burada yazanlara kanıp 100.000 km' yi geçmiş araç almayın.

Skoda, Hyundai

Bulaşmayın bu markalara.

Sonra üzülürsünüz.

Sonata, SuperB

Hep balon bu arabalar.

Kullandığım diesel araç 190000 lerde. Donanım olarak hiç bir yerinden arıza vermedi. Sadece bir iki kere çakmağı arızalandı. Bir de arka camın ortasındaki stop lambası yanmıyor. O da yeni arızalanmış. Sanırım benim hatamdan oldu.

Temiz kullanıldığı sürece neden orası burası arıza çıkarsın ki. Anlamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

quote:

quote:

Sen öyle san

Nazar değmesin diye fazla dile getirmek istemiyorum ama madem sordun söyleyeyim.306 bin küsür km de

Hocam dedin şimdi yandın nazar dan hem de lpg li bir araç ve 306 bin km... Maşallah maşallah

• lpg mi?
    tdi yazıyor imzada ama
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.