Merhaba, aracımın benzini bitmek üzereydi ve yolda giderken de bitti. Mecburen sağa çektim ve yürüyerek en yakın petrol istasyonuna ulaştım ve araca 8 litre civarı benzin koydum. 5 litre benzini ilk başta koyduktan sonra aracı çalıştırmayı denedim ve çalışmadı. Belki 5 litre çalıştırmak için yetmez diye 3 litresini daha koydum ve araç yine çalışmadı. Çalışıyor ama garip bir şekilde çalışıyor. Videosunu çektim ve şöyleki aracın motoru 1000 devire ulaşıyor ve eğer ayağımı gaza basarsam devir oralarda tutunmaya çalışıyor, eğer gazdan çekersem ayağımı kontağı çevirdikten 1 saniye sonra motor stop ediyor. Yakıt sistemi ile alakalı olduğunu düşünüyorum fakat pek bir bilgim yok. aracın videosunu çektim ve yapmam gereken şey nedir bilmiyorum. evime yakın yerde benzini bittiğinden aracı ittirerek otoparka kadar getirip park ettim aşağıda yatıyor araba şuan. |
Benzini Bittikten Sonra Araç Çalışmıyorsa Ne Yapmalı?
Birçok sürücü, araçlarının benzini bittiğinde paniğe kapılır. Ancak sakin kalmak ve sorunu çözmek için doğru adımları atmak önemlidir.
Arabanın Benzini Bitti, Benzin Koydun Ama Çalışmıyor
Arabanın benzini bittiğinde ve benzin koymanıza rağmen çalışmadığında, bunun birkaç nedeni olabilir:
- Hava Kabarcıkları: Benzini biten bir araca benzin koyduktan sonra, yakıt sisteminde hava kabarcıkları oluşabilir. Bu kabarcıklar, yakıtın motora ulaşmasını engelleyerek aracın çalışmasını önleyebilir.
- Yakıt Pompası Arızası: Benzini biten bir araçta, yakıt pompası zarar görebilir. Yakıt pompası, yakıtı depodan motora pompalayan önemli bir parçadır. Arızalı bir yakıt pompası, yakıtın motora ulaşmasını engelleyebilir.
- Yakıt Filtresi Tıkanıklığı: Yakıt filtresi, yakıttaki kirleticileri temizleyen önemli bir parçadır. Tıkanmış bir yakıt filtresi, yakıt akışını engelleyerek aracın çalışmasını önleyebilir.
Benzin Bittikten Sonra Motor Çalışmıyor
Benzini biten bir motorun çalışmasını sağlamak için şu adımları izleyebilirsin:
- Hava Alma: Yakıt sistemindeki hava kabarcıklarını gidermek için, aracın kontak anahtarını "Açık" konumuna getir ama motoru çalıştırma. Yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra motoru çalıştırmayı dene.
- Yakıt Pompasını Kontrol Ettir: Yakıt pompasının arızalı olabileceğinden şüpheleniyorsan, bir tamirciye götürerek kontrol ettirmen gerekir.
- Yakıt Filtresini Değiştir: Tıkanmış bir yakıt filtresi de aracın çalışmasını engelleyebilir. Yakıt filtresini düzenli olarak değiştirmek önemlidir.
Arabanın benzini bittikten sonra çalışmadığı durumlarda sorunu doğru bir şekilde teşhis etmek ve çözmek için bir tamirciye başvurmak en iyi seçenektir.