Şimdi Ara

Bugün aldığım arabanın motoru YAĞ YAKIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
6.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde araba alma aşamasında olduğumdan dolayı konu açmıştım. Mazda 323 almak istediğimi ve tavsiyeleriniz nedir diye. Ama son zamanlarda mazda 323 fiyatları yükselmeye başladı ve bütçem karşılamadığından dolayı peugeot 106 xs aldım. Araca gittim baktım ve çok güzel duruyordu. Motorcuya gittik adam dükkanının kapısının önünde çalıştırıp gaz verdi ve motorun iyi olduğunu söyledi. Gaza basınca egzostan hafiften duman ve ses geliyordu. Onun egzosla alakalı olduğunu gönül rahatlığıyla alabilirsin dedi. Ben motor olaylarından anlamıyorum bu arada. Sonra aracın egzosunu yaptırdım çıkan ses düzeldi ama park halinde gaza yüklenince egzozdan hafifce duman atıyordu. Egzozcu onun normal olduğunu söyledi bizde notere gittik satışı yaptık. Arabayı bayrampaşadan aldım bostancıya çalıştığım yere yöneldim burnuma duman kokusu geldi hep. Bostancı sanayiye girdim usta motorun bitik olduğunu ve motor yapılacağını söyledi. Evet dostlar moralim çok bozuk gidip arabayı parçalayasım var o dereceyim. Kendime kızıyorum adamada hakkımı helal etmiyorum. Sizce bu aşamadan sonra ne yapılması gerekiyor moralimin biraz düzelebilmesi için konu açmayı çare olarak gördüm.

• Dava aç arabayı 1 km bile kullanma..
    Adamada söyle arabayı kullanmıyorum..
    Dava açıyorum diye ifade et..
    Ya arabanı alırsın yada mahkeme masrafları+ paranın faizi hepsini birikte ödersin de..
    Bu işlerde blof bile bazen işe yarar..Ama çakalın birine denk gelmişsiniz gibi geçmiş olsun..
    Motorla ilgili durumu en ksıa süre de bir servisten yazılı olarak kayıt altına almanızı öneririm..
    İnsan bir iki ustaya gösterir hocam..Sizin ki de hata olmus biraz..
  • aldigi kisi düzgün biri olsaydi motorun ölü oldugunu soylerdi. cok gecmis olsun. biz de ikinci el araclar yüzünden cok paramizi kaybettik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ustalarında allah belasını versin. Aracı almadan önce ki gittiğiniz ustalarda sözde ustalar işte. Allah kolaylık versin,hakkınızı muhakkak arayın. Tehtitse tehtit davaysa dava. O paralar kolay kazanılmıyor
  • Geçmiş olsun hocam
    Ben de ilk aracın olan 96 şahin s ile sizin olayın aynısını yaşadım.Araç temiz dediler.
    Şanzıman yağı , conta , keçe , baskı balata , triger kayışı, yağ , yağ filtresi , hava filtresi , vites dişlileri , marş motoru , akü değişti
    Motora segman atıldı.
    sübap ayarı yapıldı
    Allahtan anlayan arkadaşım vardı şahinim dilinden birlikte uğraştık.
    Sattığımda 1000 Tl Zarar etmiştim.
    Bence de yukarıdaki bir arkadaşın yazdığı gibi adamı arayıp "ya masraflarını karşıla ya da arabanı al yoksa daha açacağım " deyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Bu ustalarında allah belasını versin. Aracı almadan önce ki gittiğiniz ustalarda sözde ustalar işte. Allah kolaylık versin,hakkınızı muhakkak arayın. Tehtitse tehtit davaysa dava. O paralar kolay kazanılmıyor

Bu resimde dki dany kazması mı hocam
    Sinirlerim tepeme çıktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Geçmiş olsun hocam
    Ben de ilk aracın olan 96 şahin s ile sizin olayın aynısını yaşadım.Araç temiz dediler.
    Şanzıman yağı , conta , keçe , baskı balata , triger kayışı, yağ , yağ filtresi , hava filtresi , vites dişlileri , marş motoru , akü değişti
    Motora segman atıldı.
    sübap ayarı yapıldı
    Bence de yukarıdaki bir arkadaşın yazdığı gibi adamı arayıp "ya masraflarını karşıla ya da arabanı al yoksa daha açacağım " deyin

Usta sizin zarar da cidden sağlammış yanlız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Belki satın aldığın adam da motordan anlamıyordur. Hemen satıcıya suçu yüklemeyin. Ustanız sizi yanıltmış. Kapının önünde motora bakarak sağlam olduğunu nasıl anlamış, onu öğrenmek lazım. Geçmiş olsun.
  • Gecmis olsun. Can sıkıcı bir durum.

• http://forum.donanimhaber.com/m_58605421/f_//tm.htm#58605421
    Bu başlık incelemelisiniz..MAhkeme yolları böyle..
    Ama eninde sonunda istediğinizi alırsınız..
  • Bu memlekette nasıl "usta" var anlamıyorum duman geliyormuş nasıl anlamazlar ya ustayım diye dolaşıyorlar ortalıkta. Hocam cok gecmis olsun bence de adamı arayın mahkemeye falan vericem deyin kabul etmezse verin mahkemeye ama önce bir avukattan falan fikir alın , hatta aramızda varsa size yardımcı olsun tekrardan cok gecmi olsun

• adamla telden 12500 anlastik gittik expertize soktuk arac 160 kmye gelince verdi dumani gorevli arac yag yakmaya baslamis 1500-2000 tlyi bulur dedi arac sahibi bilmiyodum bilsem soylerim ben memnundum falan dedi sonra masrafi duseyim dedi 10750 ye aldik simdi ucuz yag koyup biniyoz exper degilde ustaya gosterseydik normal deyip 12500 alabilirdik resmi kuruma gostermek en nantiklisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Geçmiş olsun hocam
    Motora segman atıldı.
    sübap ayarı yapıldı

Usta sizin zarar da cidden sağlammış yanlız.

Hocam şahini alıp 1 yıl kullanırsan zaten ister istemez bu kadar zarar ediyorsunuz.
    Ben de yaptırdım bindim uğraşmadım,hiç .
    Biraz da aceleye geldiğinden piyasasının altında gitti biraz da alırken yediğim kazık işte.
    Sonra akıllandım,tabi :)
    En son aracım 2000 model şahin ie den 450 lira kar etmiştim.
    Kazığı bir kere yiyince öğreniyor insan.
    Hatta 10 gün önce Bi arkadaşım kuzeninin arabasını getirdi almamasını söyledim aracı.
    Araca baktığımda on iki çamurluk ve motor kaputu değişmişti.
    araç pek içime sinmedi ama arkadaş peşin para vermediği için aldı.
    Fren balataları , vites dişlisi , Bir amorsitor ile başladı.
    Hayırlı olsun mu desem geçmiş olsun mu desem bilemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Umarım ilk gittiğiniz usta o adamın arkadaşı falan değildir... bazıları tam oyun yapıyor. İlgili linkte süreç anlatılıyor. Ugrasmak belki can sıkar ama önce telefonla düzgünce ve kesinlikle "vakit kaybetmeden" konuşun. Çünkü bu olaylarda genelde "ben parayi harcadim, borcum vardı, param olsa geri alırdım valla ama beklersin biraz. Para bulcam vs... " şeklinde...

Kolay gelsin.

• dün ilanı koymuştunuz siteye gri renkti ve tek kapılıydı galiba geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakantrk -- 12 Kasım 2013; 18:28:22 >
  • Arkadaşlar aracı dinamometreye sokmadan almayın.Motor ne orda çıkıyor ortaya
  • Usta dediğiniz insanların suçu.. Duman atan bir araca usta nasıl iyi diyebilir? "Duman normal" ne demektir ya? Neye göre normal? 200 bindeki bir aracın duman atması normaldir mesela..

Zaten dumanı gözle görmenize de gerek yok.. Egzoz borusunun içindeki siyahlık ele verir.. Usta istese 10 metre öteden anlar aracın motorunun ne durumda olduğunu.. Ya size dümen yapmışlar, ya da baştan savmışlar, ikisinden biri..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bazı araçlar misal opel ecotech, alfa romeo gibi belli miktarda yağ yakıyor, belki gittiğiniz tamirci para kazanmak için motor bitik dedi. Şayet aynaya baktığınızda arkada sis bulutu gibi bir şey görüyorsanız yağ yakıyordur. Aşağıdaki gibi görüntüden bahsediyorum.

birde lpg lerin içine belli bir miktarda yağ koyuyorlar belki odur. ama en iyisini dyno testinde anlarsınız, 50 TL verip baktırmanızı öneririm.Birde yağ seviyesini kontrol edin, misal 1.000 kmde ne kadar yaktığınızı ölçmeye bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 12 Kasım 2013; 20:16:39 >

• Sanırım araç alırken hemen hemen herkesin böyle anıları oluyor. Özellikle de ilk araçlarda bu durum daha sık yaşanıyor. Acemilik, ilk aracın heyecanı derken birde "tanıdık" usta faktörü devreye girerse eğer hemen hemen kazık yememek imkansızlaşıyor.

İlk aracım 93 model Flash S idi. 4500 liraya aldığım aracı arkadaşımın ustasına gösterdim. Usta araç iyi dedikten sonra yaptığım masraf neredeyse 600 -700 lirayı bulmuştu. (Sene 2006 idi sanırım) 2 - 3 sene binip toplamda neredeyse araba parası kadar masraf etmiştim. Daha sonra hiç ustalara güvenmedim ve ucuz araba almadım. Temiz olsun 3-5 fazla olsun dedim ve sonrasında aldığım 3 aracımda hiç büyük sorun yaşamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Dostum bazı araçlar misal opel ecotech, alfa romeo gibi belli miktarda yağ yakıyor, belki gittiğiniz tamirci para kazanmak için motor bitik dedi. Şayet aynaya baktığınızda arkada sis bulutu gibi bir şey görüyorsanız yağ yakıyordur. Aşağıdaki gibi görüntüden bahsediyorum.

birde lpg lerin içine belli bir miktarda yağ koyuyorlar belki odur. ama en iyisini dyno testinde anlarsınız, 50 TL verip baktırmanızı öneririm.Birde yağ seviyesini kontrol edin, misal 1.000 kmde ne kadar yaktığınızı ölçmeye bakın.

Yok ustad bu derecede degıl. Gaza ne kadar yuklenırsem yukleneyım aynaya baktıgımda gorunmuyor duman. Ustanın dedıgını aynen yazıyorum. ''Motor bıtık ama kullanılmaz demıyorum yagını suyunu kontrol ettıgın surece 4-5 sene rahat bınersın ama gelen kokuya katlanacaksın" aynen boyle dedı. Sızce durum cokmu vahım?
    Edıt: park halınde araca bırısını oturttum gaza sonuna kadar bas dedım o zaman bırazcık cıkıyor duman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 12 Kasım 2013; 20:25:14 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.