Şimdi Ara

Bugün aldığım arabanın motoru YAĞ YAKIYOR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
3
Favori
6.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her aracın yağına suyuna bakmak lazım, iki araçım var ikisininde haftada iki kere yağını ve suyunu kontrol ediyorum. Bunun sadece yağ yakması yok boru patlaması, su kaçağı vs vs vs var. Misal bende opel ecotech motorlu bir araç vardı , 1.000 km de 0,5 litre civarı yakıyordu, opel ustası boşver kullan böyle sorun değil demişti, başka bir usta motor bitik, aracı bir arkadaş sattım sorunsuz kullandı 3 yıl, şimdi başka birisi kullanıyor onda da sorun çıkartmadı diye biliyorum. Birde motor yenileme için öyle her işi yapan ustaya değilde sadece motor rektifiye atölyesine gitmenizi öneririm, çünkü motor yapmayı bilmeyen usta da , rektifiyeciye veriyor işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 12 Kasım 2013; 20:31:28 >
  • Yağ seviyesini soğuk motorda ölçün duz zeminde, bir kaç yüz km sonra aynı şartlarda tekrar ölçün, eksilen miktarı 10000 km oranlayın 2 litre den fazla eksilme olacaksa motor açılacak, 10bin km de 2 litre altındaki eksilmelerde kontrollü kullanip eksileni ekleyip gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz. Yağ çubuğundaki max ve min arası 1 litredir.
    Motor omru icin kompresyon testi de yaptirabilirsiniz. Kompresyon iyi cikarsa subap gaydlari lpgnin aşiri hararetinden dolayi sertleşmis yagi pistona veriyordur bu durumda masraf parca dahil 250- 300 olur.
    motor yaptirirsaniz iyi olur ama o arabaya değmez neticede pejo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 12 Kasım 2013; 20:58:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bir günden anlaşılmaz yağ yaktığı fazla zorlamadan bir süre binin aracınıza lpgli ise zaten az çok yağ yakar aracınız gerisi size kalmış zamanında yağ filtre vs değişimiyle devam edersiniz ,örnek 4 sene önce motoru bitik reno 9 spring aldım bile bile 3 sene gezdim yağ ekleyip bor power ekleyip fişek gibiydi 100 ü geçmezdi ama yolda bırakmadı canınızı sıkmadan binin aracınıza motor ha deyince bitmez ...
  • Yanı dıyorsunkı hocam cok fazla kafana takma:)

• O arabaya motordan once şu masrafları yapma olasılığınız daha yüksek,
    *alternatör onarımi diot konjektor bilya vs
    *marş selenoidi ve dişli
    *direksiyon kutusu
    *kalorifer peteği
    *yakit otomatiği komple
    *fan termiği
    *kontak
    *cam kaldirma mekanizma
    *egzost
    *akis başları
    *teker bilyaları
    * baskı balata triger vs vs vs

• Hocam olmuş bitmiş artık hayırlı olsun demek düşer bize sadece ama keşke 106 almasaydınız. Bu kadar mimli bu kadar kazasızı belasızı zor bulunan bir aracı alarak hatayı başta yapmıssınız bence. Bu arabayı meşhur eden 106 GTI'dı ama gençlerimiz sağolsun XS falan dinlemedi ne kadar 106 varsa modifiye edip GTI kafası yasamaya calıstıgı için sağlam 106 yok yani.
  • Dostum boşver bin gitsin eklersin yağ duman atmaya başlarsa şayet o zmn rektifiye ettirirsin.
  • Arabadan soğudun ya, artık her bindiğinizde huzursuz olursunuz. Bence satın kurtulun, satıldıktan sonra unutur gidersiniz. Gözünüzün önünde oldukça gıcığınıza gider. Dünyanın sonu değil, herkezin başına geliyor, acemilikte. Satıcı çakal olunca, açık açık aracın durumunu söylemezse, yapacak bir şey olmuyor. Paranızı haram edersiniz. Geçmiş olsun...
  • hocam hayallerin yıkılmasın , araçtan da boş yere soğuma, yağına suyuna dikkat et, keyifle kullan..
  • bunu benden duymadın , görmeden , bilmiyorsun

sıcak motora bor katkısı koy.arkana bakma.
  • Kompresyon teti yaptırmadan dyno ya sokmadan ustaların söyledikleri sadece tahmin olur. Bunu yaptırmak size araca masraf etmeden arac hakkında net bir fikir verir. Sıkıntı büyük degilse o zaman yapılacakları yazarız. Şimdi ne desek boş.
    Ama uygun fiyat az zararla satilabiliyorsa hiç uğraşmamak en iyisidir.ama yine alan uğraşacaksa alana da yazık .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • segman atmak kurtarıyor mu? mühim olan bu. ki yağ yakma boyutu oralara kadar geldiyse sanırım kurtarmayacaktır. yapacak bişeyiniz yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

segman atmak kurtarıyor mu? mühim olan bu. ki yağ yakma boyutu oralara kadar geldiyse sanırım kurtarmayacaktır. yapacak bişeyiniz yok bence.

Güzelce rektefiye edilse olur ama dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

segman atmak kurtarıyor mu? mühim olan bu. ki yağ yakma boyutu oralara kadar geldiyse sanırım kurtarmayacaktır. yapacak bişeyiniz yok bence.

Güzelce rektefiye edilse olur ama dimi

benim aracımdada bu yağ yakma sıkıntısı vardı ama egzozdan atacak kadar değil. şansa kader o aralar conta yaktı motoru açtık. usta segmanları değiştirelim sıfır gibi olur dedi. standart segman takıldı araca. yani orjinal segman boyutu 79mm. sizin aracınız kaç bin km de ? eger segman kurtarıyorsa segman atarak sıfır bir motora kavuşmuş olabilirsiniz.
  • 4-5 sene idare edecekse normal. modelini bilmiyorum ama 15 yaşında ve 200 bini devirmiştir sizin araç.
    arada sırada açık yağ ekler, devam edersiniz. olur o kadar da...
    satan adamın pek suçu da yok gibi. "yağ yakmıyor" dese inanmam ben zaten.
  • geçmiş olsun, kötü bir durum
  • Motor sesini azalttigi icin eski aracima moto silk koymustum, ise yaradi , arkadasimin reno megane aracina da koydurdum, babasi yagsiz birakmis oyle binmisler , sonra ustaya goturduklerinde bor katkisi koydugunuz icin motor gitmemis ucuz yirttiniz demis ;)

40 tl falan vermistik 2-3 sene once ;)

Gecmis olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar çabuk kestirip atmayın. Aracı alırken gösterdiğiniz usta, satıcının ustasımıydı? Aracın çekişinde bir düşüş var mı? Yakıtı fazla mı? Attığı duman mavi mi, beyaz mı..? Bunları tespit edin, ona göre karar verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

Bu memlekette nasıl "usta" var anlamıyorum duman geliyormuş nasıl anlamazlar ya ustayım diye dolaşıyorlar ortalıkta. Hocam cok gecmis olsun bence de adamı arayın mahkemeye falan vericem deyin kabul etmezse verin mahkemeye ama önce bir avukattan falan fikir alın , hatta aramızda varsa size yardımcı olsun tekrardan cok gecmi olsun

Hocam benim memleketimde hurdacılık yapan adam dükkanını kapatıp istanbulda motorcu dükkanı actı...Vay ona araba tamır ettırenın haline...Var gerisini sen düşün.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.