Şimdi Ara

Bugün aldığım arabanın motoru YAĞ YAKIYOR. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
3
Favori
6.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nk061

Bu kadar çabuk kestirip atmayın. Aracı alırken gösterdiğiniz usta, satıcının ustasımıydı? Aracın çekişinde bir düşüş var mı? Yakıtı fazla mı? Attığı duman mavi mi, beyaz mı..? Bunları tespit edin, ona göre karar verin.

satıcının tanıdığıydı. Aracın çekişi on numara. 1.viteste özellikle gaza yüklendiğimde araç fırlıyor birden. Dumanın rengini çözecek kadar çıkmıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Motor sesini azalttigi icin eski aracima moto silk koymustum, ise yaradi , arkadasimin reno megane aracina da koydurdum, babasi yagsiz birakmis oyle binmisler , sonra ustaya goturduklerinde bor katkisi koydugunuz icin motor gitmemis ucuz yirttiniz demis ;)

40 tl falan vermistik 2-3 sene once ;)

Gecmis olsun

Yazdığınızın benimle alakasını anlayamadım üstad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

segman atmak kurtarıyor mu? mühim olan bu. ki yağ yakma boyutu oralara kadar geldiyse sanırım kurtarmayacaktır. yapacak bişeyiniz yok bence.

Güzelce rektefiye edilse olur ama dimi

benim aracımdada bu yağ yakma sıkıntısı vardı ama egzozdan atacak kadar değil. şansa kader o aralar conta yaktı motoru açtık. usta segmanları değiştirelim sıfır gibi olur dedi. standart segman takıldı araca. yani orjinal segman boyutu 79mm. sizin aracınız kaç bin km de ? eger segman kurtarıyorsa segman atarak sıfır bir motora kavuşmuş olabilirsiniz.

araç 153.000 de arkadaşım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Motor sesini azalttigi icin eski aracima moto silk koymustum, ise yaradi , arkadasimin reno megane aracina da koydurdum, babasi yagsiz birakmis oyle binmisler , sonra ustaya goturduklerinde bor katkisi koydugunuz icin motor gitmemis ucuz yirttiniz demis ;)

40 tl falan vermistik 2-3 sene once ;)

Gecmis olsun

Yazdığınızın benimle alakasını anlayamadım üstad.

Yani yaptirmadan surmeye devam edecekseniz , boype bi katki denemekten zarar gelmez diye dusundum,

Ama ben olsam o araci ona geri verirdim paramida alirdim , bi sekilde ulasin, dava mahkeme vs inceden sert yapin , baktiniz umursamiyor sert yapabilecek olan birileri illaki bulunur es dost etrafindan , ufak tirsitmayla paranizi alirsiniz diye dusunuyorum ;)

Oncelik tabiiki mahkemenin;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bu kadar çabuk kestirip atmayın. Aracı alırken gösterdiğiniz usta, satıcının ustasımıydı? Aracın çekişinde bir düşüş var mı? Yakıtı fazla mı? Attığı duman mavi mi, beyaz mı..? Bunları tespit edin, ona göre karar verin.

satıcının tanıdığıydı. Aracın çekişi on numara. 1.viteste özellikle gaza yüklendiğimde araç fırlıyor birden. Dumanın rengini çözecek kadar çıkmıyor .

Hocam umursamayın o zaman. Ne zamanki araç çekişten düşer, çok yakar, mavi duman atar vs. işte o zaman korkun. İçiniz rahat olsun. Yağını-suyunu koyun binin.

• quote:

quote:

quote:

Hocam umursamayın o zaman. Ne zamanki araç çekişten düşer, çok yakar, mavi duman atar vs. işte o zaman korkun. İçiniz rahat olsun. Yağını-suyunu koyun binin.

Sızın dedıgınız kosullarda ne olacak pekı motormu yapılacak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sızın dedıgınız kosullarda ne olacak pekı motormu yapılacak ?

Tam olarak motor yapılmasa da motor bir dizi işlemden geçer. Segmanlar değişebilir. Rektifiye işlemi yapılabilir vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

Dava aç arabayı 1 km bile kullanma..
    Adamada söyle arabayı kullanmıyorum..
    Dava açıyorum diye ifade et..
    Ya arabanı alırsın yada mahkeme masrafları+ paranın faizi hepsini birikte ödersin de..
    Bu işlerde blof bile bazen işe yarar..Ama çakalın birine denk gelmişsiniz gibi geçmiş olsun..
    Motorla ilgili durumu en ksıa süre de bir servisten yazılı olarak kayıt altına almanızı öneririm..
    İnsan bir iki ustaya gösterir hocam..Sizin ki de hata olmus biraz..

Şu işlerden anlamayan adamlar el atmasa olmayacak.Sağdan soldan duyduğunuz sallamasyon bilgileri şuraya yazıp milleti saçma sapan fikir sahibi yapmayın.

Geçmiş olsun özpeker,yapacak bir şey yok.Ben olsam satılığa koyardım..Alan baktırır,durum teyit edilirse fiyatta bir miktar indirim yapılır iki taraf da anlaşır bu iş biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 13 Kasım 2013; 1:49:07 >

• Bazı araçların kullanım kılavuzunda yazar "şu kadar kilometrede 1 litre yağ yakar" diye...

Aracın kullanım kılavuzuna ulaşmaya çalışın

• Geçmiş olsun bence hemen celallenmeyin sonra pişman olan siz olabilirsiniz. Aracınızda gerçekten problem olmayabilir.Egzos dan duman çıkıyor,duman kokuyor vs gibi sebepler ile motorun bitik olduğu kanaatine varılmaz. Öncelikle size önerim; bir servise gidip kompresyon testi yaptırın,araç benzinli olduğu için bujilere cihaz bağlayıp kompresyon testi yapılabiliyor.Değerler normal çıkarsa sorun yok. Bunun haricinde araçta yağ eksiltme gibi bir sorun yok ise paşa paşa binin.Örneğin yağ bakım aralığını 5.000 km ve siz haftada 100 km yol yapıp aracınız bu km lerde yağ eksiltiyorsa,sürekli yağ koyuyorsanız o zaman bir sorun vardır.

Genelde segman geçici çözümlerdir ve tavsiye edilmez.Çünkü segman değişseniz bile piston kafalarının değişmesi gerekecek, sonra krank taşlama vs.. derken zaten tek segma değişmenin bile size bir maliyeti olacaktır. Önce dediklerimi yaptırın derim. Avukat filan bu işlerde hikaye bu gibi yollar ile göz dağı vermeye kalkmayın derim,satışını aldınız mı iş biter isterse adalet bakanı gelsin, adam size aracı satmış siz baktırmışsınız usta problem yok demiş, adamın bunda bir suçu yok. Eğer motorun bitik olduğunu bilerek aracı size sattıysa günahı başına. Önce aracınızı iyice kontrol ettirin sonra araç sahibine rica edin masrafın bir kısmını bakalım karşılar mı

• 3 yaşından eski araç alınmaz, eğer alınırsa her türlü sürprize hazırlıklı olmak lazım
  • Araca koydugun yagi kalinlastir bi nebze keser dumani. Araci alirken goturdugun adama (usta demiyorum ) tekrar git baktigin motor boyle cikti de ne diyecek bakalim. Bide aklima gelen bisey daha var rektefe gerek diyen usta abartmis olabilirmi ?

• araçta gizli ayıp varsa ve satıcının bunu gizleyerek sattığını ispat edebilirseniz dava açabilirsiniz,
  • Satıcı %100 suçludur diyemeyiz, günahını almayalım.
    adam da sizin gibi motordan anlamayan biri olabilir, bahsetmemiş olabilir.
    sonuçta siz ustaya neden götürüyorsunuz? adamın lafına sözüne inanayıp elinizden bilirkişinin bir yorumu olduğu için.
    şimdi burada suç kimde? sizde.
    adam akıllı bir ustaya götürmüyorsunuz.

bazı arkadaşlar, pert kayıtlı aracı değilmiş gibi satan satıcılara açılan davaları örnek gösterip dava açın demiş.
    bence boşa yorulursunuz, satıcı malın kusurlu olduğunu ispatlayacak bir şeyi gösterebilir. ben aracı böyle sattım sıkıntı nedir diye sorabilir.

yapacağınız şey, o size araba iyi diyen ustaya gidip çemkirmek. bu arabayı ona yaptırtmak.

"kusurlu mal satmak" suçtur ama, malın kusurlu olduğunu gizlemek bile kusurlu olduğunun tespit edilememesi farklı şeyler.

çok geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Ya arabanı alırsın yada mahkeme masrafları+ paranın faizi hepsini birikte ödersin de..
    Bu işlerde blof bile bazen işe yarar..Ama çakalın birine denk gelmişsiniz gibi geçmiş olsun..
    Motorla ilgili durumu en ksıa süre de bir servisten yazılı olarak kayıt altına almanızı öneririm..

Şu işlerden anlamayan adamlar el atmasa olmayacak.Sağdan soldan duyduğunuz sallamasyon bilgileri şuraya yazıp milleti saçma sapan fikir sahibi yapmayın.

Geçmiş olsun özpeker,yapacak bir şey yok.Ben olsam satılığa koyardım..Alan baktırır,durum teyit edilirse fiyatta bir miktar indirim yapılır iki taraf da anlaşır bu iş biter.

Asıl siz bilgi sahibi olmadan işkembeden atıyorsunuz..
    Benzer dava arkadasıma açıldı..4 sene sonra arkadasım adamın parası+faizini ödedi arabayı geri almak zorunda kaldı..
    Senin dünyadan haberin yok..Bu bir alım satımdır. 2. el de olsa ayıplı mal satan sonucuna katlanır..Burası muz cumhuriyeti değil..
    Ama senin karakterindeki insanlar oldukça aynı arabayı 9. adam alıp satar..Millet birbirine iteler durur..Yazık yazık..
    İşte karakter..işte zihniyet..

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Satıcı %100 suçludur diyemeyiz, günahını almayalım.
    adam da sizin gibi motordan anlamayan biri olabilir, bahsetmemiş olabilir.
    sonuçta siz ustaya neden götürüyorsunuz? adamın lafına sözüne inanayıp elinizden bilirkişinin bir yorumu olduğu için.
    şimdi burada suç kimde? sizde.
    adam akıllı bir ustaya götürmüyorsunuz.

bazı arkadaşlar, pert kayıtlı aracı değilmiş gibi satan satıcılara açılan davaları örnek gösterip dava açın demiş.
    bence boşa yorulursunuz, satıcı malın kusurlu olduğunu ispatlayacak bir şeyi gösterebilir. ben aracı böyle sattım sıkıntı nedir diye sorabilir.

yapacağınız şey, o size araba iyi diyen ustaya gidip çemkirmek. bu arabayı ona yaptırtmak.

"kusurlu mal satmak" suçtur ama, malın kusurlu olduğunu gizlemek bile kusurlu olduğunun tespit edilememesi farklı şeyler.

çok geçmiş olsun.

Satan adam bilemden sattıysa ki böyle bir ihtimali düşük görüyorum o zaman anlaşmaya yanaşır..Ücretini öder
    Yok anlaşamaya yanaşmıyorsa..Araba kullanılmadan açılacak bir dava ve bunun bilirkişi ile tespiti sonucu arkadas istediğini alabilir..
    İyi avukat dertlerinizi çözer..
    Önce karşılıklı anlaşamayı deneyin..Olmaz mahkeme yolları gözükür..

• Tüm konuyu okumadım sadece arkadaş yazmış KORKUYA KATLANACAKSIN.

Benim aracımda da var koku 110.000 Km'de fakat aşırı ısınınca yapıyor bunu sebebide ARABANIN EKSOZUNU SOBA boyası ile boyatmış aracı.

Duman bende hiç yok duble gaz yaparsam sanırım çıkar.
  • quote:

quote:

quote:

Benzer dava arkadasıma açıldı..4 sene sonra arkadasım adamın parası+faizini ödedi arabayı geri almak zorunda kaldı..
    Senin dünyadan haberin yok..Bu bir alım satımdır. 2. el de olsa ayıplı mal satan sonucuna katlanır..Burası muz cumhuriyeti değil..
    Ama senin karakterindeki insanlar oldukça aynı arabayı 9. adam alıp satar..Millet birbirine iteler durur..Yazık yazık..

Bilgiçlik taslamak için yeterli tecrübe ve bilgiye sahip değilsin ve üzerine bana karşı ukalalık ediyorsun..Üstelik benim karakterime laf edecek kadar ileri gitmişsin,halbuki ben hakkını savunmaması gerektiğini veya millete bile bile itelemesi gerektiğini de söylemedim.Saygısızlık sınırını fazlasıyla aştın...

Noter sözleşmesini okuduysan alıcının elini kolunu bağlar o sözleşme.Araç eski bir araç,aldığı kişi de muhtemelen başkasından almıştır.Ne olduğu,geçmişi belli değil.Alıcı araca her yönden baktırmakla yükümlüdür,her şeyini kabullenerek alır.Aracı aldığı kişi herhangi bir dava durumunda evet aracın yağ yaktığını bile bile kişiye söylemeden sattım,farz-ı misal aracı baktırmaya götürdüğümüz adama el altından yardım ettim suça ortak olsun diye ifade verecek değil.Arabanın geçmişi belli değil,bilmiyorum de çıkar işin içinden.Nasıl kanıtlayacaksın?Telefon kayıtlarını inceleseler,adamın ağzından motor kesinlikle yağ yakmıyor diye bir cümle çıkmadıysa yine elde bir şey yok.Bu süreçte arkadaş arabasız ve aynı zamanda parasız kalacak,elinde kanıt yoksa dava masrafları ve stresi üzerine kalacak.Dava ettiği kişi sıkıntılı biriyse dışarıdan sıkıştırma,tehdit etme vs. gibi olayları hiç işin içine katmıyorum bile..Muz Cumhuriyetiyle,benim dünyadan haberim olmamasıyla alakası yok sözün özü.Bu konuda bir çok emsal dava incelediğimi de ekleyeyim.Olur olmaz yerde,olur olmaz şeyler yazıp başkalarını yanlış yönlendirmeyin.

Ne biliyorsun ki süreç hakkında da git dava et deme cesaretini kendinde buluyorsun?

Yanılıyor muyum sen söyle...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgiçlik taslamak için yeterli tecrübe ve bilgiye sahip değilsin ve üzerine bana karşı ukalalık ediyorsun..Üstelik benim karakterime laf edecek kadar ileri gitmişsin,halbuki ben hakkını savunmaması gerektiğini veya millete bile bile itelemesi gerektiğini de söylemedim.Saygısızlık sınırını fazlasıyla aştın...

Noter sözleşmesini okuduysan alıcının elini kolunu bağlar o sözleşme.Araç eski bir araç,aldığı kişi de muhtemelen başkasından almıştır.Ne olduğu,geçmişi belli değil.Alıcı araca her yönden baktırmakla yükümlüdür,her şeyini kabullenerek alır.Aracı aldığı kişi herhangi bir dava durumunda evet aracın yağ yaktığını bile bile kişiye söylemeden sattım,farz-ı misal aracı baktırmaya götürdüğümüz adama el altından yardım ettim suça ortak olsun diye ifade verecek değil.Arabanın geçmişi belli değil,bilmiyorum de çıkar işin içinden.Nasıl kanıtlayacaksın?Telefon kayıtlarını inceleseler,adamın ağzından motor kesinlikle yağ yakmıyor diye bir cümle çıkmadıysa yine elde bir şey yok.Bu süreçte arkadaş arabasız ve aynı zamanda parasız kalacak,elinde kanıt yoksa dava masrafları ve stresi üzerine kalacak.Dava ettiği kişi sıkıntılı biriyse dışarıdan sıkıştırma,tehdit etme vs. gibi olayları hiç işin içine katmıyorum bile..Muz Cumhuriyetiyle,benim dünyadan haberim olmamasıyla alakası yok sözün özü.Bu konuda bir çok emsal dava incelediğimi de ekleyeyim.Olur olmaz yerde,olur olmaz şeyler yazıp başkalarını yanlış yönlendirmeyin.

Ne biliyorsun ki süreç hakkında da git dava et deme cesaretini kendinde buluyorsun?

Yanılıyor muyum sen söyle...

Boş boş konusmussun :) okuaynda birsey yazdın sanar.. Boşa vaktimi harcadım..
    Sen kendini bile değerlendiremiyorken kalkıp başkasının bilgisini ve tecrubesini değerlendiremezsin..
    Hersey senin o sözleşme dediğin kağıt parçasından ibaret değil..
    Bu ülkede mahkeme var hakim var..Ki zaten benzer bir dava kaybedildi demişim..Anlamamakta neden güçlük yaşıyorsun??
    Birçok emsal dava incelemiş bi de
    Kimse öyle yada böyle ayıplı mal satamaz...Satarsan sonuçlarına katlanırsın...

Yanılmanla ilgili soruya cevap vermeyeyim iyice rezil olma..
    Hadi yoluna..Birinden bigün bi kazık yersin..Kendini o açılmaz dediğin mahkeme de bulursun..
    Muhatap olmayın lütfen..Benimle tartışacak seviyede değilsiniz..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.