Şimdi Ara

2 ay önce aldığım araç yağ yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
21.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit : yardımlar için teşekkürler arkadaşlar ama aracı alalı neredeyse 1 sene olacak. O zamanlar acemiyken açmıştım konuyu. Çok şükür araçta yağ yakma yok şu anda. Ustanın ilk etapta elf marka ikinci etapta helix marka yağ koymasından kaynaklanan bi sorun. Ardından selenia 10-40 yağ ile sorun çözüldü
    İstanbul gibi bi yerde tanımadığınız ustanız yoksa düdüklemeye çalışan bi de acemi olduğunu öğrenince para koparmaya çalışan adam çok. Aracına nolursa olsun diyor. Umrumda değil. İlk etapta İki tanımadığım usta da üst üste tekrarlamama rağmen. ( usta bunun yağı neyse, bu araca gereken kaça kaçsa onu koy dememe rağmen ) 10-40 olsun gerisi önemli değil tarzı cevap aldım. Bu tabi doğal olarak adı üstünde acemiliğin getirdiği bi süreç. İnsan bilgilendikten sonra bu tarz şeyleri kendi bile halledebiliyor. Tekrar edeyim. Fiat palio motorlarının yağı selenia dır. Palio için 10-40 ideal.

acemiyim. ilk aracım. araç 2008 palio. 2 ay önce aldım. fiat yetkili servisine gösterdiğimde yağ yakması yok, motor ve şase sıkıntısız demişti. aldıktan sonra içim rahat etmedi bi motorcuya daha gösterdim. o da temiz motor yağ yakma yok dedi. şimdi geçen gün motor ustama gösterdim. bundan sana hayır gelmez araç yağ yakıyor dedi. elinde yağdanlıkla dolaşır durursun. sana tavsiyem sat diyor. araca bi çok masraf yaptım. seviyorum da. satmaya niyetimde yoktu. ama böyle diyince araçtan soğudum azcık. sizce yağ yakması çok mu kötü ? durumuna göre değişir ama 4-5 bin bile tutabilir dedi motor tamiri. yağ yakması ileri de başıma iş açar mı ? satmasam böyle kullansam. yağı bitince yağ eklesem olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 20 Temmuz 2015; 3:03:52 >

• yağ yaktığına nasıl karar verdiniz. yağda eksilmemi oluyor, yoksa egzostan mavi duman çıkıp kokumu yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

yağ yaktığına nasıl karar verdiniz. yağda eksilmemi oluyor, yoksa egzostan mavi duman çıkıp kokumu yapıyor.
    aracın yağ yakması değil, ne kadar yağ yaktığı önemli.

10000 km'de 1 litre eksiltiyorsa sorun yok,
    5000 km'de 1 litre eksiltiyorsa büyük bir sıkıntı yok,
    1000 km'de 1 litre eksiltiyorsa büyük bir sıkıntı var demektir.

aracınıza ilk aşamada 20w50 gibi yağlar koymayın, bu yağlar oldukça kalın olduğu için motoru uzun vadede zorlar. sırasıyla 5w40, 10w40, 15w40 denenebilir. her ustayım diyene inanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 30 Aralık 2014; 12:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

yağ yaktığına nasıl karar verdiniz. yağda eksilmemi oluyor, yoksa egzostan mavi duman çıkıp kokumu yapıyor.

yağ değişim tarihi yazıyo kağıtta. tarih 2014 başı. yağ çubuğuna baktım bi ara yağ neredeyse bitmiş gibiydi. motor ustama götürdüm sonra aracı. marşa bas dedi. kaputun önüne geçip bakıyodu. orda söyledi. sonra içime sinmedi bi ustaya daha gösterdim. o da aynı şekil yaptırdı o da yağ yakıyo dedi.
  • keçelerden de yağ sızma yapabilir motorun altı yağ içindeyse eksiltmenin sebebi budur. tek başına eksiltme yağ yakmanın sebebi değildir. eksilen yağ bir yerlerde iz bırakır. ya egzostta kurum, mavi duman ve koku ya da motor çevresinde birikinti şeklinde. ezbere iş yapmamak lazım...
  • Arkadaşların dediği gibi kaç bin kmde ne kadar yağ eksilttiğine bak. Minimum ile maksimum seviye arası 1 litre civarı zaten. Eğer yağ değişimi üzerine 5000 kmden fazla geçtiyse üzerine yağ tamamla bak bakalım kaç lt eksiltme var. Her araç yağ eksiltir sanayideki ustalara çok kulak asma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkkarakartal1903 -- 30 Aralık 2014; 12:43:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 FIAT ne kadar yağ eksiltebilirki onu merak ettim. 350 bin km deki 90 model mazdam 5000 km de1 litre eksiltiyor motor orijinalhala dedeme verdim o kullanıyor artik köyde hala sikintisi yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 İçin yağ tavsiyesi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Arkadaşların dediği gibi kaç bin kmde ne kadar yağ eksilttiğine bak. Minimum ile maksimum seviye arası 1 litre civarı zaten. Eğer yağ değişimi üzerine 5000 kmden fazla geçtiyse üzerine yağ tamamla bak bakalım kaç lt eksiltme var. Her araç yağ eksiltir sanayideki ustalara çok kulak asma

hocam 3 gün önce yağı fulledi usta. normalde kaç km gitmesi lazım bi yağla. kaç km de yakmış sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

2008 FIAT ne kadar yağ eksiltebilirki onu merak ettim. 350 bin km deki 90 model mazdam 5000 km de1 litre eksiltiyor motor orijinalhala dedeme verdim o kullanıyor artik köyde hala sikintisi yok
    2008 model araç kolay kolay yağ YAKMAZ. Hele Fiat motoruysa.

Fiat'ın eski kataloglarında 1000 km'de 1 litre yağ eksiltmesi normaldir yazar. sadece 1000. (yağ yakma değil)

Yağ yakma durumu ise segman arızasından olur genelde, motor açıldıktan sonra 'duruma göre' elbette değişir ancak 2008 model araçta maksimum 2.000 tl masraf çıkar.

aracı usta usta dolaştırıp kontrol ederseniz illa biri bir yerde sıkıntı bulur. fazla kafaya takmayın..

aracın motor yağını değiştirin. yağ kilometresi ne yazarsa yazsın, aldığınız her arabada motor yağını ve yağ filtresini değiştirin.

aracın 1.4 mü 1.3 mü olduğunu yazmadınız, bir de kaç km'de olduğunu öğrenmek istiyorum. Ona göre yağ tavsiye edeceğim..

Öyle kafanıza göre motor yağı ekletmeyin ustaya. bu araçlar kapı menteşesi değil.

Fiat motorları ile uğraşıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 30 Aralık 2014; 13:08:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaVu!

Fiat'ın eski kataloglarında 1000 km'de 1 litre yağ eksiltmesi normaldir yazar. sadece 1000. (yağ yakma değil)

Yağ yakma durumu ise segman arızasından olur genelde, motor açıldıktan sonra 'duruma göre' elbette değişir ancak 2008 model araçta maksimum 2.000 tl masraf çıkar.

aracı usta usta dolaştırıp kontrol ederseniz illa biri bir yerde sıkıntı bulur. fazla kafaya takmayın..

aracın motor yağını değiştirin. yağ kilometresi ne yazarsa yazsın, aldığınız her arabada motor yağını ve yağ filtresini değiştirin.

aracın 1.4 mü 1.3 mü olduğunu yazmadınız, bir de kaç km'de olduğunu öğrenmek istiyorum. Ona göre yağ tavsiye edeceğim..

Öyle kafanıza göre motor yağı ekletmeyin ustaya. bu araçlar kapı menteşesi değil.

hocam teşekkür ettim bilgilendirme için. araç 2008 1,4 fira active sole. 132binde. işin tuhaf yanı 1,4 ler 8walf olması gerekirken bunun baskı balataya 8walf uyumsuz 16walf takmamız gerekiyor dediler. nasıl yapıp ettilerse 16 walfi taktılar. bi kaç yere sordum net bi şey söyleyemediler. değiştiren adamda piyasada bu tarz paliolarda bulunur diye geçiştirdi. elf in motor yağını ekledi ama bunların oranı oluyomuş o kaçlık bilmiyom. yağ filtresini en kısa sürede değiştiricem o zaman. bi de 1 litreyi nasıl baz alıcaz. çubukta nereden neresi bi litre ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

quote:

Orijinalden alıntı: MaVu!

hocam teşekkür ettim bilgilendirme için. araç 2008 1,4 fira active sole. 132binde. işin tuhaf yanı 1,4 ler 8walf olması gerekirken bunun baskı balataya 8walf uyumsuz 16walf takmamız gerekiyor dediler. nasıl yapıp ettilerse 16 walfi taktılar. bi kaç yere sordum net bi şey söyleyemediler. değiştiren adamda piyasada bu tarz paliolarda bulunur diye geçiştirdi. elf in motor yağını ekledi ama bunların oranı oluyomuş o kaçlık bilmiyom. yağ filtresini en kısa sürede değiştiricem o zaman. bi de 1 litreyi nasıl baz alıcaz. çubukta nereden neresi bi litre ?

Alıntıları Göster
    Benimde başıma böyle bi sorun gelmişti. Araç mavi duman atıyomu ?? Atmıyosa aracı 5-6 dakika zorla devirli kullan sonra durup eksoza parmağını sok biraz. Simsiyah yağ varsa yağı yakmadan atıyodur. Benim motor böyle olmuştu.

• Baskı balata' hangi 16v aracın takıldı bilmiyorum ancak baskı balatada 8 valf 16valf diye ayrım yoktur. şanzıman ve volanla alakalı bir durumdur. eğer kullanımda bir sıkıntı yoksa ve araç şanzımanla volan arasından yağ kaçağında bulunmuyorsa hiçbir sorun yoktur.
    Muhtemelen kullandıkları parça ellerinde fazladan vardı uydurmaya çalıştılar. yoksa parça numaraları birbirinden farklı.

Her neyse, siz kimseye kulak asmadan Selenia gold 10-40 yağ koyun aracınıza. Marka önemli değil, castrol magnatec , mobil , elf de olabilir bunun önemi yok. Bir de yağ filtresi değişimi yapın, ondan sonra aracı kullanın . Bu aracın karter kapasitesi ve yağ filtresi toplamda 2.6 litre yağa ihtiyaç duyar.

3 - 3.5 litre yeterlidir. genelde 4 litre yağ boşaltırlar bu motora. o da fazla yağı bir şekilde dışarı atar bu da diğer bir ihtimal tabii.
  • Hocam aynı konuyu başka isimle açmısmıydın ,tanıdık geldi sanki.

• Kullandığınız yağ ile ilgilide olabilir, önerilen yağ markasını ve viskozitesini kullanıp deneyin birde.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Kullandığınız yağ ile ilgilide olabilir, önerilen yağ markasını ve viskozitesini kullanıp deneyin birde.
    Arkadaşlar da demiş ne kadar yakıyor?

Lpg ile kullanılan özellikle 100 bin kmi geçmiş araçlarda 1-1.5 litre yağ yakması görülür. Ya da uzun bir süre dinlenmeden yapılan uzun seyehatlerin sonunda bir miktar eksiltme olabilir.
  • 132 bin kilometredeki 2008 model araca 5w30 yada 5w40 yağ konur. Yarı sentetik 10w40 gibi yağları kullanmayın. Selenia yağları 3.2 lt tenekelerde satılır. Üstteki arkadaşında dediği gibi yağı fazla doldururlar sanayide. Fazla kısmında atıyor contalardan. 500 km sürmeden pek anlaşılmaz yağdaki eksilme. Tabi anormal bir dur yoksa. Benim 160 bindeki mazda 10 bin kmde 1 lt ancak eksiltiyor ama fiat motorları biraz daha fazla eksiltebilir. Fiat kullanan arkadaşlar net bilgi verecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

132 bin kilometredeki 2008 model araca 5w30 yada 5w40 yağ konur. Yarı sentetik 10w40 gibi yağları kullanmayın. Selenia yağları 3.2 lt tenekelerde satılır. Üstteki arkadaşında dediği gibi yağı fazla doldururlar sanayide. Fazla kısmında atıyor contalardan. 500 km sürmeden pek anlaşılmaz yağdaki eksilme. Tabi anormal bir dur yoksa. Benim 160 bindeki mazda 10 bin kmde 1 lt ancak eksiltiyor ama fiat motorları biraz daha fazla eksiltebilir. Fiat kullanan arkadaşlar net bilgi verecektir

Mavi nickli arkadaşta 10'40 önermş ?

• Öncelikle geçmiş olsun. Yalniz takildigim nokta su motor ustasına götürüyorsunuz adam yağ yakıyor sat bu arabayı diyor sen arabayı satınca araba yağ yakmayı kesecek mi yeni alan adam da ayni sorunla karşılaşacak bu nasıl bi mantık ben anlamıyorum millete bisiler kakalamaktan beddua almaktan korkmayan insanlar bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tontonum

Öncelikle geçmiş olsun. Yalniz takildigim nokta su motor ustasına götürüyorsunuz adam yağ yakıyor sat bu arabayı diyor sen arabayı satınca araba yağ yakmayı kesecek mi yeni alan adam da ayni sorunla karşılaşacak bu nasıl bi mantık ben anlamıyorum millete bisiler kakalamaktan beddua almaktan korkmayan insanlar bunlar

araba ha diyince satılmaz ki. Adam arabayı alacak kişiyi de hiç düşünmüyor.sanki araba tamir olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 30 Aralık 2014; 19:57:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-93D60FA95

Öncelikle geçmiş olsun. Yalniz takildigim nokta su motor ustasına götürüyorsunuz adam yağ yakıyor sat bu arabayı diyor sen arabayı satınca araba yağ yakmayı kesecek mi yeni alan adam da ayni sorunla karşılaşacak bu nasıl bi mantık ben anlamıyorum millete bisiler kakalamaktan beddua almaktan korkmayan insanlar bunlar
    Her ustaya bakmayın kendiniz yaptırın bu işi gidin 3 litre 10w40 yağ alın yağ filitresini alıp değiştirtin fazla yağ koydurmayın araca. Daha sonra yağ çubuğuna bakın fazla yağ koydurmayın aracınıza Çubuktaki üst çizgide olucak yağ.Daha sonra 1000 km sonra tekrar yağ çubuğuna bakın. Eğer altaki çizgiye geldiyse motor gerçekten yağ yakıyordur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.