Şimdi Ara

2 ay önce aldığım araç yağ yakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
21.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığınız için aracın içindeki yağın ne olduğunu tam olarak bilemezsiniz. Belki adam sırf bakım yaptırdım demek için yağ değişim kağıdı koydurdu.
    O yüzden yağı değiştirin. Aracın motorunda yazan yağ değerini kullanın. Bulamıyorsanız yetkili servisi telefonla arayıp sorun.
    Aldığınız yağ castrol gibi iyi bir marka olsun.

Bütün bunların üstüne yağ eksilmeye devam ediyorsa yağ yakıyor yada kaçak var diyebilirsiniz.

Ayrıca araçtaki yağın üstüne ekleme usülü ile yağ eklerseniz, yağın hem markası hem de numarası aynı olmalıdır. Yoksa aracın içindeki yağ yeni olsa bile özelliğini yitireceğinden yağ yakmayan araç bile yağ yakar. Yanan yağda kurum yapar.

Yani bence yapacağınız en güzel iş 60-70 liraya satılan iyi marka aracınıza uygun bir yağ bulmak, yağ filtresi ile birlikte komple yağı değiştirmek sonra duruma balmak. Bunu yapmadan aracın yağ yaktığını kesin olarak anlayamazsınız. Kaldiki hem servisi hem de baktırdığınız ilk usta araca yağ yakmıyor demiş.

Eğer yağ alacak olursanız internetten satış yapan hepsiburada gibi sitelerde piyasadan daha uyguna yağ bulabilirsiniz. Yada büyük yapı mağazaları, supermarket gibi yerlerden bulabilirsiniz. Çünkü yağın tarihi önemli ve bu tür yerlerde 1-2 aylık yağ oluyor. Ayrıca bazı markaların çakmaları olduğu söyleniyor. O yüzden en sağlamı bu tarz yerlerden almak.

• 2 aylık araba deyince sifir araç zannettim.geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta yağ eksiltme 2 şekilde olur. Araç ya yağ yakar ya da contalarda falan kaç vardır, buralardan eksilir.

Önce kaçak var mı kontrol edin, ettirin. Varsa kaçağı giderin.
    Kaçak yoksa arkadaşların dediği gibi yağ yakma miktarını bulun. Belki de normal bir seviyede çıkacak.

Daha sonra aracına yağsız ve yağlı kompresyon testi yaptırın. Bu test sonucu size segman mı yoksa subaplarda mı kaçak var söyler. Ancak yine de en sağlıklı bilgi motor açılarak elde edilir. İşte onu tam yapacak usta nerede bilmiyorum.
  • arabayı motor ısınacak kadar kullandıkan sonra gaza baz egzozdan çıkan dumanın rengine bak renkli ise yakıyordur yoksa kaçak arayacaksın her ikiside yok ise ustanı değişir.
    bu süreçte sürekli yağ çubuğuna bakacaksın üzülme yüksek ihtimalle ustan yanılıyordur alırken servise baktırdım diyorsun akşamdan sabaha olacak iş değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

132 bin kilometredeki 2008 model araca 5w30 yada 5w40 yağ konur. Yarı sentetik 10w40 gibi yağları kullanmayın. Selenia yağları 3.2 lt tenekelerde satılır. Üstteki arkadaşında dediği gibi yağı fazla doldururlar sanayide. Fazla kısmında atıyor contalardan. 500 km sürmeden pek anlaşılmaz yağdaki eksilme. Tabi anormal bir dur yoksa. Benim 160 bindeki mazda 10 bin kmde 1 lt ancak eksiltiyor ama fiat motorları biraz daha fazla eksiltebilir. Fiat kullanan arkadaşlar net bilgi verecektir

Mavi nickli arkadaşta 10'40 önermş ?

10w40 yağlar yarı sentetik. Mobil 0w40 yada 5w40 , total 5w30 castrolda 5w40 öneriyor sizin araç için. En uygunu 5w40 yağ kullanmanız olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

132 bin kilometredeki 2008 model araca 5w30 yada 5w40 yağ konur. Yarı sentetik 10w40 gibi yağları kullanmayın. Selenia yağları 3.2 lt tenekelerde satılır. Üstteki arkadaşında dediği gibi yağı fazla doldururlar sanayide. Fazla kısmında atıyor contalardan. 500 km sürmeden pek anlaşılmaz yağdaki eksilme. Tabi anormal bir dur yoksa. Benim 160 bindeki mazda 10 bin kmde 1 lt ancak eksiltiyor ama fiat motorları biraz daha fazla eksiltebilir. Fiat kullanan arkadaşlar net bilgi verecektir

Mavi nickli arkadaşta 10'40 önermş ?

10w40 yağlar yarı sentetik. Mobil 0w40 yada 5w40 , total 5w30 castrolda 5w40 öneriyor sizin araç için. En uygunu 5w40 yağ kullanmanız olur

5 ve 40 noluyo hocam. İnternette yazıyo ama bilimsel dilüyle yazıyo. Bi şey anlaşılmıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O yazılan rakamlar sıcaklık değerleri. Mesrla 10 derece ile 40 derece arası verimli. Soğuk bir yerde yaşanıyorsa 0-40, 10-40, 5-30 iyidir demek, sıcak bölgede ise 20-50 vs iyidir gibi, bölgesel sıcaklık ortalamalarına ve üreticinin verdiği bilgiye göre yağ seçmek doğrusudur.

• 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    20w50 eski nesil mineral yağdır yeni model arabalara asla konulmaz.
    Bu numaralar yağın vizkozite değerleridir. Vizkozitede sıvının akmaya karşı göstermiş olduğu dirençtir. Kalın yağ yeni nesil ve aşınmamış motorlarda sıkıntı yaratır. Silindir piston arasında yağ filmi oluşturamaz. Aşınmış yada eski nesil motorlarda da 5w30, 0w30 gibi yağlar kullanırsanda bu sefer yağ sürekli eksilir boşluğun fazla olmasından.
    Aracınıza 5w40 mobil yada castrol edge koyup devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

O yazılan rakamlar sıcaklık değerleri. Mesrla 10 derece ile 40 derece arası verimli. Soğuk bir yerde yaşanıyorsa 0-40, 10-40, 5-30 iyidir demek, sıcak bölgede ise 20-50 vs iyidir gibi, bölgesel sıcaklık ortalamalarına ve üreticinin verdiği bilgiye göre yağ seçmek doğrusudur.

amma salladın be
  • 2006da 60binde aldim mareayi ve halen kullanirim. yagini flitre grubunu kendim degistiririm ve her seferinde ne koyarsam onu alirim 500mlim bile eksiltmez. size tavsiyem mobilin 10-60 yagi var yag yakan araclara ozel uretimdir google yazin arastirin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıldan fazla süre yağ yakan 95 model (broadway) araca bindim. Aldığımda yağ yaktığını bilmiyordum. Ucuz diye aldım. Daha sonra yağ eksilttiğini öğrendim. Yağ eksildikçe motora yağ ekliyordum (20 w 50 benzinliklerde satılan açık yağ litresi 10 tl olan) ve bagajda yağ bidonu ile geziyordum. Daha sonraları yağ yakma işi fazlalaşmaya başladı ve satmaya yakın kış aylarında (havalar sıcakken sorun yok) sabah araç çalışmıyordu. Özellikle 3000 devirden sonra motor bariz yağ yakıyor ve ara sıra içeriye yanmış yağ kokusu giriyordu. Satana kadar fazla devirli kullanmadım motoru zorlamadım. Sonra 2. aracı aldığımdan aracın vizesi sigortası yaptırmadım. Piyasasının 200 tl altına sattım gitti.
    Yani o araç seni düzgün kullanıp motoru yormazsan bir 35000-40000 km götürür en az.
  • Bu arada birisi 0 40 viskoziteli yağa sıcaklık 0 ile 40 derece arası kullanılacak yazmış. Çok yanlış. 0 demek yağlarda en az -20 dereceden daha düşük derecelere bile dayanıklı demek.40 demek ise yağın sıcağa karşı mukavemeti yani dayanıklığı demektir. Eğer çok soğuk yerde yaşamıyorsan gerek yok.(Erzurum kars sivas vs)Yaşadığın yer çok sıcaksa (Antalya mersin vs.) derecesi 30 olan yağı (0 w 30 mesela) alma 40 ve daha yukarı kullan. 10 40 kullan yeterli. Ben izmir deyim 5 w 40 kullanıyorum gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Bu arada birisi 0 40 viskoziteli yağa sıcaklık 0 ile 40 derece arası kullanılacak yazmış. Çok yanlış. 0 demek yağlarda en az -20 dereceden daha düşük derecelere bile dayanıklı demek.40 demek ise yağın sıcağa karşı mukavemeti yani dayanıklığı demektir. Eğer çok soğuk yerde yaşamıyorsan gerek yok.(Erzurum kars sivas vs)Yaşadığın yer çok sıcaksa (Antalya mersin vs.) derecesi 30 olan yağı (0 w 30 mesela) alma 40 ve daha yukarı kullan. 10 40 kullan yeterli. Ben izmir deyim 5 w 40 kullanıyorum gayet memnunum.

İstabbulda yaşıyorum hocam

• 1000 km de 1 litre 1.5 litre yakıyorsa sorun yok tofaşlar için. tofaş için korkma 100 km lik yolda bile 200 250 gram yağ ekleniyor 20 50 olandan. duman sürekli çıkmaz lpg ile kullanıyorsan sadece rampa yukarı gaza ani yüklenmede mavi dumanı belli süre atar geçer.
  • Bence sen ustani degistir hatta kaldir at 2008 palio bu aracalar kolay kolay yag eksiltmez bi arastir senin ustan veya yakini al satcimi araba goz koymus olabilir acemisin diye

• aşırı derecede performans yerlerde ise gidersin ustaya yağını kontrol et yağ ekle devam bu kadar ince düşünmeye gerek yok.
  • Aracınızın yağ eksiltmesi üst kapak contasından yada motorun muhtelif yerlerindeki contalardan ağ kaçırmasından da olabilir. Bunlar çok masraflı ve sorun çıkartıcı şeyler değil. Asıl sorun egsozdan mavi duman atması yada her gaza bastığınızda dikiz aynasında karartı görmenizdir. Yaşlı her araç az yada çok yağ eksiltir ama bunun neden ve ne kadar olduğunu önemli. Aracınız normal seyir halindeyken sürekli siyah duman atmıyorsa yada ilk çalıştırmada siyah duman atmıyorsa bence büyük bir sorun yoktur.

Bence birkaç ustaya daha gösterin. Bazen ustalar araç sahibini acemi gördüklerinde aracı ucuz yollu satınalmak içinde böyle hilelere başvurabiliyorlar.
  • Senin aracin yagi 10 40 selenea dir baska yag konmaz ureticisi ne diyorsa o uretici aracin her turlu argesi sonrasinda kullanim kitapcigina yazar 10 40 selenea bu yag olacak arabanin saginla solunla her soyleni bakarak oynatma

• quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Aracınızın yağ eksiltmesi üst kapak contasından yada motorun muhtelif yerlerindeki contalardan ağ kaçırmasından da olabilir. Bunlar çok masraflı ve sorun çıkartıcı şeyler değil. Asıl sorun egsozdan mavi duman atması yada her gaza bastığınızda dikiz aynasında karartı görmenizdir. Yaşlı her araç az yada çok yağ eksiltir ama bunun neden ve ne kadar olduğunu önemli. Aracınız normal seyir halindeyken sürekli siyah duman atmıyorsa yada ilk çalıştırmada siyah duman atmıyorsa bence büyük bir sorun yoktur.

Bence birkaç ustaya daha gösterin. Bazen ustalar araç sahibini acemi gördüklerinde aracı ucuz yollu satınalmak içinde böyle hilelere başvurabiliyorlar.

Hocam siyah ya da mavi duman tarzı şeyler yok. Egsoz dumanı çok iyi görünüyor.Acaba ustanın bilgisizliğinden mi ?

• 8 ay geçmiş hâlâ çözüm bulamadın mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.