Şimdi Ara

ilk bakım ve Yağ Değişimi Sonrası Aracın Sesi Arttı(Araç Hyundai i30)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
18.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hyundai i30 1.4 team marka benzinli arabamı geçen cuma yetkili servise bakıma götürdüm, Bakımdan sonra servisdeki eleman abi bir test edelim felam dedi. E hadi bakalım dedik, Arabaya bindik bu bastı gaza yüksek hızda abi direksiyon titriyormu ona bakacam dedi.. Neyse 15 dk eleman kullandı..Bende yanındaydım..Titreme felam yok dedi..Güya kendince rod balance kontrol etmiş oldu.. Neyse aldık arabayı vardım garaja baktım, önceden rölantide çalışıp çalışmadığını bile anlamadığım araç, rölantide sesli çalışıyor..Hatta önceden okadar sessizdiki, arabının çalışıp çalışmadığını anlamaz.. Kontağı çevirmeye kalkıştığım bile olurdu.. Neyse bir gün sonra yetkili servise tekrar götürdüm.. Motor sesini dinlettim yok abi normal dediler ses.. Ben tabi kıllandım iyice.. Araştırdım SHEL helix 10w 30 yağ kullanmışlar. Başka servisi aradım hyundainin, dedim bu araçlar için hangi yağı kullanıyorsunuz abi mobil1 5w 30 kullanıyoruz dediler. Dizel modellerde 10w30 kullanıyoruz dediler.. Tekrar aradım bakımı yaptırdığım servisi dedim böyle böyle yok abi shell 10w 30 hyundai için özel üretiliyormuş dizel, benzinli tüm araçlarda bu yağı kullanıyoruz dediler...Kafam allak bullak oldu.. Hanımda bugün bu araç önceden rölantide böyle ses çıkarmıyordu deyince iyice kıllandım.. yarın gidecem servise çıkacam showroom a bakacam sıfır 1.4 lere rölanti sesi nasıl...Bundan sonra kendi seçecem yağı alıp gidecem serivise, bu şart oldu...

kullandıkları motor yağı bu arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 10 Haziran 2010; 14:36:32 >

• Servisteki adam afedersin s*çıp sıvıyor olabilir yine en iyisini arabanın sahibi bilir, bir yamukluk var diyorsan haklısındır dostum iyice ayarını yaptır
  • Sizler ne diyorsunuz arkadaşlar bu konuda... Zaten bundan sonra iyi bir özel servis bulabilirsem oraya gidecem.. İnşallah motora zarara olmaz bu olayın.. Hafta sonu başka servisede göstercem aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Servisteki adam afedersin s*çıp sıvıyor olabilir yine en iyisini arabanın sahibi bilir, bir yamukluk var diyorsan haklısındır dostum iyice ayarını yaptır

Bencede öyle gibi dostum, Nasıl yetkili servis bunlar anlamıyorum..Biri diyor abi bu yağ sadece dizeller için biri diyor abi dizel benzinli hepsinde bu yağı kullanıyoruz... Yarın gidip terör estircem serviste...Bu gün iyice doldum..
  • Kullanma klavuzuna bakın en iyisi orada bilgi vardır. Bir de benim bildiğim en iyisi tam sentetik yağ kullanmaktır. Opel Astra H 1.6 aracıma da Mobil 1 tam sentetik yağ konuldu.
  • başka bir servisin yolunu tutun.
  • İ30un kullanma kalvuzunda API Service SJ, SL veya üzeri kalite,ILSAC GF-3 veya üzeri kalite olması lazım demişler yağ için benzinli 1.4 - 1.6 modellerde...Benim arabaya konan Motor yağı bu arkadaşlar benzinliler için uygunmudur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

başka bir servisin yolunu tutun.

Yarın son şanslarını vercem.. Eğer bir çare bulamazlarsa.. Konuştuğum diğer servise götürecem..Onlar abi şöyle şöyle yapmışlar sorun bundan kaynaklı derlerse, Canlarını okuyacam.. Şimdiye kadar servisdekilerin bir yanlışını görmedim 2 ayda bir kontrol ettirdim aracı.. Ama bu olay bir haftadır kafamı meşgul ediyor..
  • Benim arabada da tam tersi durum olmuştu. 15 bin bakımından sonra araba baya sessizleşti yumuşadı resmen. Ama sonra 1-2 ay sonra eskisi gibi oldu yine , belkide benim kulağım alıştığı için eskisi gibi olduğunu sanmışda olabilirim. Sizin sorununuz için kolay gelsin umarım halledilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

Benim arabada da tam tersi durum olmuştu. 15 bin bakımından sonra araba baya sessizleşti yumuşadı resmen. Ama sonra 1-2 ay sonra eskisi gibi oldu yine , belkide benim kulağım alıştığı için eskisi gibi olduğunu sanmışda olabilirim. Sizin sorununuz için kolay gelsin umarım halledilir.

Esasında alacam müstakil kendi garajı olan bir ev, bakımıydı yağıydı, Pastasıydı Cilasıydı herşeyini kendim yapayım.. Mesela evin klimasını evi taşırken kendim söktüm, sırf internette forumda arkadaşlarla yaptığım bilgi alış verişi sayesinde , takma işinide iznim bittiği ve işlerim yoğun olduğu için servise yaptırdım.. Elemanlar baya şaşırdı abi nasıl yaptın bu işi hiç gaz kaçırmamış klima felam dediler. Yani biraz ilgi ve zaman sayesinde, özelliklede internet sayesinde birçok işi kendimiz yapabiliriz arkadaşlar.. Hele Türkiyede yıkamacısından tut serviscisine kadar özensiz, işini hakkıyla yapmayan adam dolu..

• Arkadaşlar yaptığım araştırmaya göre benim servis doğru söylemiş.. Bu HX7 10W 30 un üzerinde API SM/CF yazıyor.. SM benzinliler için CF dizelleriçin geçerli bir terim. Demekki bu yağ hem benzinli hemde dizeller için kullanılıyor..AMA yinede aracı yarın götürecem servise,

• Daha önce eski yağın hangisi olduğunu biliyorsanız eğer geri ondan kullanın derim. Benim eski Polo araçta bakımdan sonra rölantide değilde giderken ses yapmaya başladığını fark ettim. Benim şüphelendiğim kısım benzin filtresi idi. Aynı marka olup başka kod olan takıldı. Sesin bir nevi kesildiğini fark ettim. Ancak yağdanda olabilir belki. Sonuç itibari ile birşey yok demeleride normaldir. Mesela şu an benim Jetta aracımda rölantide iken motor titreme yapıyor. Çoğu herkes normal diyor bu duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

Daha önce eski yağın hangisi olduğunu biliyorsanız eğer geri ondan kullanın derim. Benim eski Polo araçta bakımdan sonra rölantide değilde giderken ses yapmaya başladığını fark ettim. Benim şüphelendiğim kısım benzin filtresi idi. Aynı marka olup başka kod olan takıldı. Sesin bir nevi kesildiğini fark ettim. Ancak yağdanda olabilir belki. Sonuç itibari ile birşey yok demeleride normaldir. Mesela şu an benim Jetta aracımda rölantide iken motor titreme yapıyor. Çoğu herkes normal diyor bu duruma.

İlk yağ değişimi olduğu için önceki yağı bilmiyorum olmadı yarın bir sorarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

Daha önce eski yağın hangisi olduğunu biliyorsanız eğer geri ondan kullanın derim. Benim eski Polo araçta bakımdan sonra rölantide değilde giderken ses yapmaya başladığını fark ettim. Benim şüphelendiğim kısım benzin filtresi idi. Aynı marka olup başka kod olan takıldı. Sesin bir nevi kesildiğini fark ettim. Ancak yağdanda olabilir belki. Sonuç itibari ile birşey yok demeleride normaldir. Mesela şu an benim Jetta aracımda rölantide iken motor titreme yapıyor.Çoğu herkes normal diyor bu duruma.

motor ve şanzıman tipi nedir ???

http://forum.donanimhaber.com/m_40357792/tm.htm

Konusu burada. 1.6, 102bg olan modeli.

• Kullanma klavuzunda yağ için marka belirtmemişler mi?Motor kaputunun altında bir yerlerde yağ marka ve numarasını gösteren bir etiket var mı yok mu?Varsa tavsiye edilen yağ neyse shell ise shell,mobil ise mobil.. ondan koymak iyi olur...Mesela Renaultlarda ELF tavsiye ediliyor aracın çeşitli yerlerinde bunu belirtir etiketler var...Aynı şekilde Fiat'da Kendi üretimi Selenia yağları kullanmyı tavsiye ediyor ve bu hususu hem kullanma klavuzunda hemde araç üzerindeki etiketlerde belirtiyor...(aracımız fiat olduğu için iyi biliyorum)Servislerdede nereye gidersen git selenia kullanıyorlar başka yağ yok...Kısacası fabrika standart bir marka belirlemiş beğenirsin yada beğenmezsin tüm servisler aynı yağı koyuyor...Hyundainin tavsiye ettiği yağ ne acaba bunu öğrenirsen daha isabetli yorum yapılabilir...

Hyundai bilgi hattı:0216 571 63 02
    Hyundai müşteri danışma mekezi:0216 571 63 01

Arayıp tavsiye edilen fabrika çıkışı yağı(marka, numara) sor bence servisin kullandığı yağ tavsiye edilenden farklı ise o servisi şikayet et...Hakkını ara....

Yağlar aşağı yukarı birbirinin aynısıdır markadan markaya çok şey değişmez önemli olan genelde numarasıdır.5w-40 yağ kullanılması gereken araca 20/40 yağ koymak olmaz.....vb.Fabrikanın tavsiye ettiği bir yağ varsa onu kullanmak mantıklı.....

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

Kullanma klavuzunda yağ için marka belirtmemişler mi?Motor kaputunun altında bir yerlerde yağ marka ve numarasını gösteren bir etiket var mı yok mu?Varsa tavsiye edilen yağ neyse shell ise shell,mobil ise mobil.. ondan koymak iyi olur...Mesela Renaultlarda ELF tavsiye ediliyor aracın çeşitli yerlerinde bunu belirtir etiketler var...Aynı şekilde Fiat'da Kendi üretimi Selenia yağları kullanmyı tavsiye ediyor ve bu hususu hem kullanma klavuzunda hemde araç üzerindeki etiketlerde belirtiyor...(aracımız fiat olduğu için iyi biliyorum)Servislerdede nereye gidersen git selenia kullanıyorlar başka yağ yok...Kısacası fabrika standart bir marka belirlemiş beğenirsin yada beğenmezsin tüm servisler aynı yağı koyuyor...Hyundainin tavsiye ettiği yağ ne acaba bunu öğrenirsen daha isabetli yorum yapılabilir...

Hyundai bilgi hattı:0216 571 63 02
    Hyundai müşteri danışma mekezi:0216 571 63 01

Arayıp tavsiye edilen fabrika çıkışı yağı(marka, numara) sor bence servisin kullandığı yağ tavsiye edilenden farklı ise o servisi şikayet et...Hakkını ara....

Yağlar aşağı yukarı birbirinin aynısıdır markadan markaya çok şey değişmez önemli olan genelde numarasıdır.5w-40 yağ kullanılması gereken araca 20/40 yağ koymak olmaz.....vb.Fabrikanın tavsiye ettiği bir yağ varsa onu kullanmak mantıklı.....

Shel helix yazmışlar kullanma klavuzunda... Sabah götürdüm servise yine aracı yok abi ses normal dedi yine.. Sorun çıkarsa kefilim felam dedi klasik demogojik laflar... Hafif subab sesi, gerçi subab demedi sibop sesi dedi, her arabada olur gibisinden konuştu.. Hafta sonu zamanım olursa hyundainin başka yetkili servisine götürcem.. Bide onlara sorcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 10 Haziran 2010; 14:25:32 >

• Birde arkadaşlar şuna dikkat ettim motor yağını, motorsuyunu felam fazla fazla koymuşlar... Arab yağı bolbulunca neresine süreceğini şaşırırmış hesabı..Hep F seviyesinin yukarısında nerdeyse.. Arabaları alıyoruz bu servisciler, arabaların canını okuyorlar..
  • BAKIM ÜCRETRİNİDE YAZAYIM İ30 1.4 TEAM

Motor yağı: Shell helix HX7 10W30 3.5 litre litresi 20 liradan toplamda 70 lira

BALATA VE PARÇA TEMİZ LEYİCİ 1 ADET 8 lira

CAM SUYU 4 lira

Hava Filtresi (Polen) 1 adet 52.67 lira

Yağ filtresi 1 adet 8.76 lira

Yağ contası 1 adet 1 lira

Yağ Boşaltma Tapası 1 adet 1.38 lira

Periyodik Bakım işciliği 1.30 saat saati 54 liradan 70.20 lira

TUTAR:215.23 lira

İNDİRİM TUTARI:21.06 lira

Ara toplam:195.17 TL

KDV %18:35.14 TL

Toplam Tutar:230.31 TL

Toplam tutarın son iki rakamı gibi bu bakım bana fena koydu.. Bari memnun kalsaydım bukadar para verdikten sonra.Kendim yapsam bakımı 90 lira çıkardı cebimden.. Birdahakine kendim yapcam.. Hemde kafam ağrımazdı.. Motor sesi arttımı azaldımı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 10 Haziran 2010; 14:48:38 >

• Hangi servise götürdünüz aracı. Servisten servise fark vardır. Ben kendi aracımız için yazılım duymuştum birinden servis söylemiş. Kendim sordum başka bir servise yok abi öyle bişey belli model yıl için oluyor sizinki ondan değil demişti. Birbirlerinden haberi yok hiç.
  • İnsanlar artık çok değişti. İş elimden çıksında ne b*k yerse yesin mantığı ile çalışılıyor artık peşini bırakmayın sonuna kadar hakkınızı arayın. 230 TL para vermişsiniz bu devirde az para değil. Birde hocam merak ettim. Hangi servise götürdünüz. İstanbuldamısınız ? Aklıma bir yer geliyor ama . . .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.