Bir kasa için anakartı değiştirmek saçmalık olur zaten. BIOS update gerek, gerekirse başka bir HDD takıp kasa dışında anakartı çalıştır ve BIOS'u updateleyip sorunun nerede olduğunu bul.
Kasa için şu yüzden ısrar ediyorum bu tip olaylarda bahsettiğim gibi power suply nin önemi çok büyük çalıştırdığınızda ya mb yakar yada işlemcinizi yahut yakmayadabilr artık şansınıza.. bu yüzden sorunu bulmak çok güç olur.
aynı fıkırdetım bir bilgisayarın en onemli parcası guc kaynagı ve kasadır neyazık kı herhez bilgisayar alırken bunu göz ardı ediyor arkadaslar guckaynagı bilgisayarın kalbı gıbıdır gunumuzde işlemciler ve ekran kartları coook guç istemek teler, eniyi ve pahallı guc kaynaklarında bile ureticiler %10 kayıp oldugunu soyluyorlar 550W lık iyi bir guckaynagın da en iyi ihtimalle 55 W bir azalma olacaktır e tabi 35$ 40 $ lık guc kaynakların da kayıp %20-30 arasında degisiyor ee paki bu işlemci oyun oynarken nereden guç çekecek degil mi? Oyuzedn paraya kıyıyoruz ve iyibir powersuply alıyoruz
Arkadaşım anakar özelliklerinde onboard vgadan bahsetmişsin bi onunla çalıştırmayı dene. Olmazsa bir tanışından işlemci bulup bios update yap bulamazsan bi bilgisayarcıya yaptır...
Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyorum . evet ekran kartı ve ram de bir sorun yok. power gücsüzde olabilir . bir tanıdıkta öncelikle kasayı toplarken onboard da takacaktın monitörü dedi ondan sonra takmalıymışım ekran kartını bundan dolayı anakart kendini kilitlemiş böyle bir şey bilmiyordum sizce de böyle olmuş olabilir mi ?
eğer sorun bundan kaynaklanıp anakart kilitlendiyse ne olacak güncelleştirme mi gerekiyor ?
775 pinlik P4 2.8 olan kendi işlemcimi o anakartta denesem olabilir mi sorunu bu şekilde düzeltebilirmiyim acaba ?
Bir kasa için anakartı değiştirmek saçmalık olur zaten. BIOS update gerek, gerekirse başka bir HDD takıp kasa dışında anakartı çalıştır ve BIOS'u updateleyip sorunun nerede olduğunu bul. demişsiniz ama iki HDD denedim ama yinede açılmadı ekran :( :(:(
Nasıl olacak arkadaşlar yardım edin
Orjinalden alıntı: TrakyaLi
bir tanıdıkta öncelikle kasayı toplarken onboard da takacaktın monitörü dedi ondan sonra takmalıymışım ekran kartını bundan dolayı anakart kendini kilitlemiş böyle bir şey bilmiyordum sizce de böyle olmuş olabilir mi ?
böyle birşey duymadım vede mantıksız..
Anakarta başka bir CPU takıp o cmos için taktığın jumperi söküp sadece ram ve cpu takıp (vga onboard zaten) bu şekilde açmayı dene öncelikle burda ekrana görüntü gelmezse Anakart gönder yenisi gelir.
Onboard ankarta ekran kartı takınca kilitlenme diye bişey olmaz. Sadece bazı Anakartlarda biostan onboard ekran kartını kapatman gerekiyor .(madem ekran kartı takacaktın niye onboard aldın onuda anlamış değilim ?)
Kolay gelsin.
Arkadaşlar anakartı geri yolladım tamir için ama bana yenisini yolladılar aynı sorun bunda da var yine ekrana görüntü gelmiyor
Anakarta başka bir CPU takıp o cmos için taktığın jumperi söküp sadece ram ve cpu takıp (vga onboard zaten) bu şekilde açmayı dene öncelikle burda ekrana görüntü gelmezse Anakart gönder yenisi gelir.
Onboard ankarta ekran kartı takınca kilitlenme diye bişey olmaz. Sadece bazı Anakartlarda biostan onboard ekran kartını kapatman gerekiyor .(madem ekran kartı takacaktın niye onboard aldın onuda anlamış değilim ?)
Kolay gelsin.
arkadaşım dediğin gibi sadece spu ve ram le de actım ama yine ekrana görüntü gelmiyor . anakart servisten yenisi ile değişip geldi ama sorun yine aynı.
vga lı alışımın nedeni aldığım yerde o zaman sadece p D uyumlu bu model vardı almak zorunda kaldım .
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
arkadaşım tüm pci ve agpleri boş bırak yalnız onboard olarak açmayı dene.bide anakarta giren güç kablolarından bi çoklu olan var bide dörtlü olan var küçük bişe onu yerine iice oturtmayı dene.lga larda bu sorun genellikle oluyo.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme