Şimdi Ara

Acil Yardım arkadaşlar. Anakartı değiştirdim sorun yine aynı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İŞLEMCİ : PENTİUM - D CPU 805 2.60 GHz LGA 775 DUALCORE 64 BİT

ANAKART : GİGABYTE SC-775 GB I945G SES+VGA+LAN+SATA

EKRAN KARTI : GALAXY VGA 512 / 256 GF PCX 7300LE DVI

RAM : DDR II Hİ - LEVEL

HDD : SAMSUNG sata

KASA : FRSBY 300W ÇİFT FANLI P4

her parçası yeni saatlerdir deniyorum ama bir türlü ekrana görüntü gelmedi

parça uyumsuzluğundan kaynaklanan bir problem olabilir mi acaba ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrakyaLi -- 22 Temmuz 2006; 17:36:05 >

• yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
  • herhangi bir uyarı sinyali varmı veya power sağlammı, kontrol et, olmazsa biosa jumper reset at bidaha dene sorun anakarttan gibi görünüyor.
  • arkadaşım power sağlam
    fakat

"olmazsa biosa jumper reset at bidaha dene" demişsin bunu nasıl yapabilirim biraz acemiyiz de

yardımcı olursan sevinirim
  • anakartın üzerinde clearcmos diyen 3 pinli bir jumper var onu takılı olduğu yerden söküp ortadaki ve diğer yanda (boş duran) jumpera tak. biraz bekle. eski haline al veya bios pilini söküp 2-3 dakika bekle pili takıp yeniden dene acmayı makineyi.
  • clearcmos diyen 3 pinli bir jumper var

demişsin ama clearcmos diyen yerde orada iki pinli bir jumper var
    onlarda boş takınca bir şey olmuyor yine aynı ekrana görüntü gelmiyor
  • power sağlam olduğuna göre ya işlemci ya anakartta bir problem var demektir. parca ve anakart uyumunu bi netten kontrol etmeli. anakartın tam modelini biliyormusun gigabytein sayfada bu modelde bir kac urun gördüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GİGABYTE LGA775 FOR İNTEL PENTİUM D PROCESSOR GA - 8I945GME
    ANAKARTIN MODELİ

clear cmos ta sorun yok herhalde orada iki tane pin var 1 tane jumper takılabilir onda da kendinden bir şey yok ben taktım bir şey olmadı sorun yine aynı
  • bios update i yapman gerekiyor anakarta. web sitesinde f3 kodlu update lazım gözüküyor. eğer update edilmediyse anakartı bios update edip kullanabilirsin. yok eğer update edildi ise sorun büyük.
  • Arkadaşım anakart dahil olmak üzere bütün sistem yeni bu gün topladım ama ekrana görüntü gelmedi

istersen şu yazıya bir bak yardımcı olursanız çok sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_8118185/tm.htm
  • dediğim gibi anakarta bios update gerekiyor.
  • bu nasıl olacak ekrana hiç bir şey gelmiyor ki ?
  • O zaman sorun ekran kartında olabilir. Düzgün bir şekilde takmayı dene. Ayrıca RAMleri de kontrol et. Görüntüyü getirmeyi becerebilirsen sana BIOS updatelemeyi de söyleriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrakyaLi

Makine özellikleri :

İŞLEMCİ : PENTİUM - D CPU 805 2.60 GHz LGA 775 DUALCORE 64 BİT

ANAKART : GİGABYTE SC-775 GB I945G SES+VGA+LAN+SATA

EKRAN KARTI : GALAXY VGA 512 / 256 GF PCX 7300LE DVI

RAM : DDR II Hİ - LEVEL

HDD : SAMSUNG sata

KASA : FRSBY 300W ÇİFT FANLI P4

her parçası yeni saatlerdir deniyorum ama bir türlü ekrana görüntü gelmedi

parça uyumsuzluğundan kaynaklanan bir problem olabilir mi acaba ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba

Kasa konusuna değineceğim almış olduğunuz işlemci ve anakart akım bakımından yüksek ve kaliteli bir kasa (power suply) ister, almış olduğunuz kasa ucuz ve sistem çalışmasında olumsuz etkiler yapar bu kadar para verdikkten sonra kasanı değiştirmeni öneririm bu tip kasalar kalitesiz ve donanım düşmanıdır bilgin olsun.

• arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkürler

ilk olarak ekran kartında ve ramda bir sorun yok diğer makinemin anakartında PCex ve agp slotuda var DDR II ram i de orada denedim ama sorunsuz çalıştı

öyle sanıyorum ki sorun anakartta
    ve yine öyle sanıyorum ki ekrana görüntü gelmeden bios update yapamam değil mi ?

arkadaşım dediğin gib power düşük olabilir diye değişip yüksek taktım ama yinede sorun aynı

yardım ederseniz sevinirim ilginize teşekkürler

önerilerinizi bekliyorum
  • Evet, ekrana görüntü gelmeden BIOS'u updateleyemezsin maalesef.

Eğer ekran kartında ve RAMlerde sorun yok diyorsan anakarttadadır büyük ihtimal. Peki CPU'yu başka bir bilgisayarda denedin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrakyaLi

arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkürler

ilk olarak ekran kartında ve ramda bir sorun yok diğer makinemin anakartında PCex ve agp slotuda var DDR II ram i de orada denedim ama sorunsuz çalıştı

öyle sanıyorum ki sorun anakartta
    ve yine öyle sanıyorum ki ekrana görüntü gelmeden bios update yapamam değil mi ?

arkadaşım dediğin gib power düşük olabilir diye değişip yüksek taktım ama yinede sorun aynı

yardım ederseniz sevinirim ilginize teşekkürler

önerilerinizi bekliyorum

Yüksek w takman birşeyi değiştirmiyor sahte (kalitesizler için) anlıyacağınız alakası yok. (sorunu dip taraftan çözmeye başlarsan çözümü kolay bulursun) önceki anakatrın özellikleri aynımı deneyinde ? çektiği akım. farklıdır altatmasın seni.

• Slm trakyalı dun baya bi ugrastık senle ama sanırım dediğime geleceksin sen git o anakartı aldıgınyerde değiştirt sorun anakartta
  • Kasa için şu yüzden ısrar ediyorum bu tip olaylarda bahsettiğim gibi power suply nin önemi çok büyük çalıştırdığınızda ya mb yakar yada işlemcinizi yahut yakmayadabilr artık şansınıza.. bu yüzden sorunu bulmak çok güç olur.
  • evet kasa biraz kalitesiz, ve anakartı değiştirmekte çözüm olmayabilir çünkü gigabyte in kendi siteside bu işlemci icin bios update gerektiğini söylüyor. bunu ancak daha düşük bir işlemci takıp makineyi calıştırarak yapabilir en kolay ve ilk aklıma gelen yol bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.